***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (NTR)



ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ Ή ΦΡΑΟΥΛΕΣ)



ΥΛΙΚΑ
3 κούπες παγωμένα φρούτα σε κομματάκια
1-2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα φρούτα (ροδάκινα, αχλάδια, βερίκοκα ή φράουλες) και κόψτε τα σε κομμάτια μπουκιάς. Αραδιάστε τα σε μεταλλικό πλατύ κουτί, σκεπάστε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη 8-10 ώρες, να παγώσουν. Χτυπήστε στο πολυμίξερ 3 κούπες παγωμένα φρούτα και κάντε τα πουρέ (να έχετε υπόψη σας ότι θα κάνουν αρκετό θόρυβο).





Προσθέστε 2 ασπράδια, μία κουταλιά χυμό λεμονιού και 1/2 κούπας ζάχαρη. Βάλτε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα. Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να ενωθεί ο παγωμένος πουρές των φρούτων με τη μαρέγκα. Σταματήστε, καθαρίστε τις πλευρές του μπολ με μία σπάτουλα και συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. Αν είναι πολύ μαλακό βάλτε το στην κατάψυξη, να σφίξει. Αν παγώσει, ξαναχτυπήστε το να αφρατέψει και πάλι. Σερβίρετε τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια, γαρνίροντας με φύλλα μέντας και φρουτάκια.
Για να φτιάξετε γρανίτες από νωπά φρούτα, αλέστε στο πολυμίξερ δύο κούπες φρούτα, να γίνουν πουρές, μαζί με μία κούπα χυμό πορτοκαλιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τον πουρέ με ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα με 1/3 κούπας ζάχαρη και βάλτε το μίγμα να παγώσει σε παγωτομηχανή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου