***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:
500γρ Κιμά μοσχαρίσιο
2 Κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες Ψωμί
1 Αυγό
1 κουτ. γλυκού Ρίγανη
1 κουτ. γλυκού Δυόσμο ξερό
1 κουτ. γλυκού Μουστάρδα πικάντικη
½ κουτ. γλυκού Κύμινο
½ κουτ. γλυκού Πιπέρι
2 κουτ. γλυκού Αλάτι
1 φλιτζ. Γάλα
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση λαχανικών:
1 Καρότο μέτριο
1 Πατάτα μέτρια
1 Κολοκυθάκι
1 Πιπεριά πράσινη
1 μικρή κονσέρβα Μανιτάρια
4-5 Πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
1 φλιτζ. Φέτα τριμμένη
200γρ Κρέμα Γάλακτος light
2 κουτ. σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι

Για την επικάλυψη:
1φλιτζ. Κασέρι τριμμένο
2 κουτ. σούπας Φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας Γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό

Για γαρνίρισμα στο ψήσιμο:
5 Πατάτες
1 Λεμόνι
1 κουτ. σούπας Μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο

Κατασκευη


Ξεκινάμε μουσκεύοντας τις φέτες ψωμιού στο γάλα. Μετά, ζυμώνουμε το ψωμί με τον κιμά, προσθέτοντας ακόμη το τριμμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δυόσμο, το κύμινο, το αυγό, τη μουστάρδα και τελευταίο το ελαιόλαδο.

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι αλουμινόχαρτο στις διαστάσεις του ταψιού του φούρνου και το αλείφουμε με λάδι. Επάνω του απλώνουμε τον κιμά, πιέζοντας με τα δάχτυλα μέχρι να επιτύχουμε μία ομοιόμορφη στρώση σε όλη την επιφάνεια του αλουμινόχαρτου.
Μέσα σ’ ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο, το κολοκυθάκι και την πατάτα. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και, αν χρειάζεται, και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε ελαφρά όλα τα παραπάνω υλικά σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά τους. Μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, τέλος, τη φέτα θρυμματισμένη. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.

Στη συνέχεια, κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε φαρδιές λωρίδες και τις τοποθετούμε επάνω στον κιμά, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του. Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση. Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου, το οποίο ανασηκώνουμε ελαφρά, τυλίγουμε μόνο τον κιμά (όχι και το αλουμινόχαρτο μαζί) σε ρολό. Το σκεπάζουμε καλά το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό.
Ψήνουμε για 30’ λεπτά στους 180 βαθμούς. Έπειτα, αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε το ρολό με το μίγμα επικάλυψης, που έχουμε εντωμεταξύ ετοιμάσει, αναμιγνύοντας το γιαούρτι, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό και το τριμμένο κασέρι. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε γύρω από το ρολό ψιλοκομμένες πατάτες, τις οποίες έχουμε ανακατέψει με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και πικάντικη μουστάρδα.
Τέλος, ξανατοποθετούμε το ρολό στο φούρνο, όπου το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20΄ λεπτά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου