***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κεφτέδες με αυγολέμονο (NTR)



ΥΛΙΚΑ

½ kg κιμά μοσχαρίσιο
? kg φρατζόλα ψωμί
2 ξερά κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
λάδι
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
αλεύρι
3 αυγά
χυμός ενός λεμονιού

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Μουσκεύουμε το ψωμί και κρατάμε μόνο την ψίχα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στο ρεντέ ή στο multi. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το λάδι και 1 αυγό. Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να καούν. Μόλις πάρουν χρώμα, τους γυρίζουμε. Τους βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι τους.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ½ ποτήρι λάδι και 3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις βράσει, ρίχνουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα - πρέπει να είναι πηχτή κι όχι σαν σούπα. Ανά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα.

Όταν οι κεφτέδες είναι σχεδόν έτοιμοι, σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια των δυο αυγών μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στα αυγά και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας παράλληλα. Με μια κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο στο αυγολέμονο. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου