***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΆΤΑΣ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


·  150 γρ. φρέσκο βούτυρο
·  200 γρ. μαύρη ζάχαρη
·  200 γρ. αυγά
·  1 δόση βανίλια σε σκόνη
·  100 γρ. κρέμα γάλακτος
·  150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
·  30 γρ. αλεύρι μαλακό
·  10 γρ. κακάο σε σκόνη

για τη ζύμη πάστα φλώρα

·  125 γρ. βούτυρο
·  60 γρ. ζάχαρη άχνη
·  2 γρ. αλάτι ψιλό
·  50 γρ. αυγά
·  1 δόση βανίλια σε σκόνη
·  1/4 ξύσμα πορτοκαλιού
·  220 γρ. αλεύρι μαλακό
·  1 γρ. μπέικιν πάουντερ
·  30 γρ. σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αυγό. Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σ' ένα μπολ, τα προσθέτουμε κι αυτά και ζυμώνουμε. ΄Οταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, την ανοίγουμε με πλάστη και την απλώνουμε σ' ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ. Η ζύμη πρέπει ν' αγκαλιάζει και τα τοιχώματα του ταψιού.

Για τη σοκολατένια γέμιση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε τ' αυγά, τη βανίλια, τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί και η οποία πρέπει να είναι χλιαρή και την κρέμα γάλακτος. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το κακάο.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα. Τη σχάρα του φούρνου την έχουμε τοποθετημένη στη μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου