***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ BLACK FOREST(NTR)

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κιλό κουβερτούρα
1 κιλό κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 200 γρ. ζάχαρη)
500 γρ. γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι μαλακό
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
1 κιλό γάλα
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. κορν φλάουρ
5 αυγά
λίγη βανίλια σκόνη
1 κιλό σαντιγί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαυροκέρασα κονσέρβα (έτοιμα)
κουβερτούρα γκανάς (κουβερτούρα ανακατεμένη με νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, ή έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο)
καραμέλα έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο
μπισκότα της αρεσκείας μας θρυμματισμένα ή χωνάκια παγωτού θρυμματισμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και όταν αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Απλώνουμε στο μίγμα σε ένα μεγάλο, ορθογώνιο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180 °C για 40 έως 50 λεπτά.
2. Ετοιμάζουμε το μους σοκολάτας: λιώνουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο καυτό γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και, όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί: βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Όταν το γάλα πάρει βράση, τα προσθέτουμε σε αυτό και αφήνουμε όλο το μίγμα να πάρει 1 έως 2 βράσεις μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα πατισερί να κρυώσει. Προσθέτουμε τότε τη σαντιγί και ανακατεύουμε.
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
Συναρμολογούμε την τούρτα με τον ακόλουθο τρόπο:
5. Κόβουμε δύο κομμάτια παντεσπάνι σε σχήμα καρδιάς με τη βοήθεια της φόρμας μας, που πρέπει να την υπολογίσουμε, ώστε να χωράει δύο φορές μέσα στο ταψί.
6. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στη βάση της φόρμας.
7. Από πάνω απλώνουμε το μους σοκολάτας. Απλώνουμε τα μαυροκέρασα σε μονή στρώση. Αν το μους είναι ακόμη ζεστό, τοποθετούμε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει και να σταθεί.
8. Στρώνουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι. Το ποτίζουμε με λίγο σιρόπι.
9. Πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι απλώνουμε την κρέμα πατισερί.
10. Απλώνουμε από πάνω κεράσια σε μονή στρώση και, αν χρειαστεί, ισιώνουμε με τα χέρια μας. Από πάνω απλώνουμε την γκανάς. Γαρνίρουμε με τα τριμμένα μπισκότα (ή θρυμματισμένα χωνάκια παγωτού) πιέζοντάς τα στα πλαϊνά της τούρτας.
11. Από πάνω τοποθετούμε την καραμέλα ή το διακοσμούμε μόνοι μας με κεράσια, σοκολάτα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή με ό,τι άλλο θέλει η φαντασία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου