***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

-4 φλυτζάνια ψιλή ζάχαρη
-1 λίτρο νερό
-1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
-1 φλυτζ. κόρν φλάουρ
-1 κουτ. του γλυκού κρέμα ταρτάρ
-1 ½ κουτ. σούπας ροδόνερο
-λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-3/4 του φλυτζ. ζάχαρη άχνη
-1/4 του φλυτζ. έξτρα κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1. Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, 1 ½ φλυτζάνι από το νερό και το χυμό του λεμονιού σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά,
χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Με ένα πινελάκι σκουπίζουμε τη ζάχαρη που έχει μείνει στα τοιχώματα της κατσαρόλας προσέχοντας να μη βουτήξουμε το πινέλο μέσα στο σιρόπι. Σιγοβράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 115 βαθμούς με το θερμόμετρο για σιρόπι. Αν δεν έχουμε το θερμόμετρο, ελέγχουμε τη σωστή θερμοκρασία, αν μια κουταλιά από το σιρόπι σχηματίσει μια μαλακή μπάλλα σε ένα πιατάκι με κρύο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΒΗΜΑ 2. Στο μεταξύ, σε μια άλλη καταρόλα με βαρύ πάτο, αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με την κρέμα ταρτάρ και αρκετό από το νερό που έχει απομείνει μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή κρέμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, χτυπώνας συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μίγμα να βράσει και να πήξει.
ΒΗΜΑ 3. Ρίχνουμε σταδιακά, και σε λεπτή ροή το ζεστό σιρόπι μέσα στο μίγμα με το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι, σε πολύ χαμηλά φωτιά, για 1 περίπου ώρα μέχρι το μίγμα να γίνει διάφανο και να αποκτήσει απαλό χρώμα.
ΒΗΜΑ 4. Αναμιγνύουμε το ροδόνερο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο διαφανές μίγμα μας. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα τετράγωνο, βαθύ φορμάκι για κέικ, με πλευρά 19 περίπου εκ. Το αφήνουμε ξεσκέπαστο όλη τη νύχτα, μέχρι να γίνει πηκτό ζελέ. Κόβουμε το ζελέ σε τετράγωνα λουκουμάκια με ένα μαχαίρι με ελαφρά λαδωμάνη λάμα.
ΒΗΜΑ 5. Τυλίγουμε τα λουκουμάκια με μπόλικη ζάχαρη άχνη, ανακατεμένη με το έξτρα κόρν φλάουρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου