***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σαλάτα τεσσάρων εποχών(NTR)

 
ΥΛΙΚΑ

·         μαρούλι ψιλοκομμένο
·         λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
·         λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
·         2-3 καρότα περασμένα από τον τρίφτη
·         αγγούρι μικρό ψιλοκομμένο
·         2 ντομάτες κομμένες σε μισοφέγγαρα
·         2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
·         μισό φλυτζάνι άνηθο με μαϊντανό ψιλοκομμένο
·         1-2 ραπανάκια κομμένα φετούλες


Σάλτσα

 

·         1 και μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο (αν φτιάξετε πολύ, αν λίγο κανονίστε το)
·         2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
·         1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
·         2 κουτ. σούπας ξύδι
·         αλάτι, πιπέρι 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Σ’ ένα μπολ βάλτε τα λαχανικά που έχετε κόψει με χρωματικό γούστο. Το μαρούλι, το λάχανο κόκκινο-άσπρο, το αγγούρι, τη ντομάτα, τα καρότα και τα ραπανάκια. Πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό και περιχύνετε τη σάλτσα ή σερβίρετε χωριστά να βάζουν σάλτσα που έχει ετοιμαστεί ως εξής: σ’ ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπώντας με το σύρμα προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο έως ότου γίνει μια σάλτσα πυκνόρρευστη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου