***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μήλα Ψητά με Σταφίδες (\NTR)






ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα πράσινα μήλα
4 κουταλιές σούπας σταφίδες (σουλτανίνες)
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Πλένετε και βγάζετε τα κουκούτσια από τα μήλα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο. Κάνετε μία τομή στη φλούδα του μήλου, ανοίγετε μια τρύπα γύρω από το κέντρο και αδειάζετε τη σάρκα του μήλου χωρίς να φτάσετε στη φλούδα του. Ρίχνετε σε μπολ τις σταφίδες και τις αναμιγνύετε με την κανέλλα και τη ζάχαρη.
2. Βάζετε τα μήλα σε ταψί ή λαμαρίνα, τα γεμίζετε με τις σταφίδες και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία γαι 25 λεπτά περίπου.
3. Στο μεταξύ, βάζετε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί*. Χτυπάτε το μίγμα με σύρμα μέχρι ν’ αφρίσει και να πήξει ελαφρώς.
4. Σερβίρετε τα μήλα σε πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Εάν θέλετε τα γαρνίρετε με ένα κλωναράκι μέντα ή με μια φέτα πορτοκάλι.


ΤΙΠΣ

Εάν δεν έχετε σκεύος μπεν μαρί, βάζετε τ’ αυγά και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Τοποθετείτε το κατσαρολάκι μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα μισογεμισμένη με νερό. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί το νερό. Προσέξτε γιατί όταν πάρει βράση το νερό υπάρχει κίνδυνος να μπει στο μικρό κατσαρολάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου