***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αρνάκι Κοκκινιστό Η Μοσχαρακι(NTR)





ΥΛΙΚΑ

450 γραμ. αρνίσιο μπούτι (άπαχο)
1πράσινη πιπεριά
8 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια)
1 κρεμμύδι
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι (σκόνη)
1 ξυλάκι κανέλλας
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
τυρι τριμμενο ρεγκατο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια κόβετε το κρέας και την πιπεριά σε λωρίδες.
2. Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Το ξεπλένετε και το βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλλας και το τσίλι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ανακατεύετε καλά.
3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλλας.
4. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε κάθε πιάτο με 2 ελιές.
Αν θελετε βραζετε ρυζι η μακαρονια η πατατες φουρνου.

Και για γαρνιρισμα τριβουμε τυρι ρεγγατο.Και ενα ποτηρι κοκκινο κρασι για το τελειο....γευμα!!!!!

TIPS:Για να κάνετε το κρέας ακόμη πιο εύγεστο μπορείτε να προσθέσετε στην κατσαρόλα, την ώρα που βράζει, ένα ξεφλουδισμένο κρεμμύδι πάνω στο οποίο θα έχετε καρφώσει μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. Το κρεμμύδι θα το αφαιρέσετε όταν θα είναι έτοιμο το κρέας.

καλη επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου