***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αμυγδαλωτοί η Καρυδατοι Κουραμπιέδεs... Της ΓΙΑΓΙΑΣ ~4~(NTR)







Υλικα

      600 γραμ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα η καρυδια         
       χονδροκομμενα στο μουλτι
      (θα κανει τους 
      κουραμπιεδες  σας...λαχταριστους)
     600 γραμ. βούτυρο γάλακτος(εγω βαζω παντα Γαλακτος Ηπειρου      λιωμενο)
     2 κρόκοι αυγών
     225 γραμ. ζάχαρη ψιλή
     900 γραμ. αλεύρι
     2 κουταλάκια κανέλα
     1 φλιτζανάκι μπράντι η κονιακ
     Άχνη ζάχαρη

Κατασκευη


    Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Δεν το λυπόμαστε καθόλου.

    Όταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το      κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
    Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. 

(Σ΄ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρα του μίξερ γιατί το μείγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης.) 
Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
    Πλάθουμε του κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Στους 180 βαθμους.Για 15-20 λεπτα.
    Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους  ραντιζουμε με ροδονερο και τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλη Επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου