***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

FREDOCCINO ***Νικης*** ..(NTR)

·                               


              ΥΛΙΚΑ
 2 1/2 κουτ. σούπας Fredoccino σκόνη
 (το βρίσκετε εύκολα στα Super Market)
2 1/2 κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά)
Σιρόπι (προαιρετικά)Σοκολατας
Γάλα
Σιροπι Σοκολατας παχυρευστο (ΑΚΤΙΝΑ)
     Παγάκια

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.     Γεμίζετε ένα ποτήρι με παγάκια.
2.     Ρίχνετε μέσα στα παγάκια το γάλα και φροντίζετε να καλύψει τα 3/4 του ποτηριού.
3.     Βάζετε το περιεχόμενο του ποτηριού σε μίξερ δυνατό μαζί με το Fredoccino (αν θέλετε ρίχνετε και λίγο σιρόπι σοκολατα), μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος εντελώς. Να γίνει δηλαδή σαν γρανίτα.
           Παίρνετε ένα ψηλό ποτήρι και ρίχνετε στα τοιχώματα σιρόπιπαχυρευστο ΑΚΤΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
          Το γεμίζετε με το περιεχόμενο από το μίξερ και το παγωμένο ρόφημά σας    είναι έτοιμο..Στην υγεια σας….

Tips

Εκτός από Fredoccino μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους καφέδες, όπως για παράδειγμα Cafe au chocolat, εκείνα τα φακελάκια στιγμιαίου καφέ που έχουν διάφορες γεύσεις σοκολάτας ή εκείνους τους καφέδες που γράφουν ice cofee και φτιάχνονται με γάλα αντί για νερό.

FREDOCCINO......(NTR)

Fredoccino....(απολαυση!!!!!)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

  1 1/2 φακελάκι ρόφημα fredoccino(θα το βρειτε στα σουπερ Μαρκετ) σε σκόνη (περίπου 2 κ.σουπας  κοφτές)
  1/2 φακελάκι εσπρέσο (περίπου 1 κ.γ. κοφτό)
  γάλα εβαπορέ
 ζάχαρη (όση θέλετε)
  παγάκια
Σιροπι Σοκολατα ΑΚΤΙΝΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Γεμίζετε μέχρι πάνω ένα νεροπότηρο με παγάκια

Προσθέτουμε το γάλα να γεμίσει τα κενα από τα παγάκια μέχρι τη μέση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πάρουν τη γνωστή μας υφή

Πριν σερβιρουμε πασπαλιζουμε ΟΛΟ το ποτηρι με σιροπι παχυρευστο ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ και επειτα τοποθετουμε το fredoccino 

Στην Υγεια σας!!!!!!

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
•  3/4 κούπας κακάο
•  2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
•  6 αυγά χωρισμένα
•  1 κούπα ζάχαρη
•  1/2 κουταλάκι κρεμόριο
•  1/4 κουταλάκι βανίλια

για τη γέμιση
•  250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•  4 αυγά χωρισμένα
•  2 κουταλιές κονιάκ
•  2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
•  2/3 κούπας ζάχαρη

για το γαρνίρισμα
•  κορδέλες από καφέ και άσπρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το κακάο με τη βανίλια. Χτυπήστε τα κροκάδια με το 1/3 της ζάχαρης στο μίξερ, ώσπου να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού. Χτυπήστε χωριστά τ' ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Στα χτυπημένα κροκάδια, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά σε δόσεις, εναλλάξ το κακάο και τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Αδειάστε το μίγμα σε δύο ταψάκια με διάμετρο 25 εκ., που έχετε στρώσει ε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Ψήστε τα παντεσπάνια σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου. ΄Οταν κρυώσουν εντελώς, αναποδογυρίστε τα κι αφαιρέστε με προσοχή το λαδόχαρτο. Λιώστε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με το κονιάκ και το γάλα και προσθέστε τα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπηστε τ' ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη κι ανακατέψτε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Ενώστε τα παντεσπάνια σε πιατέλα, στρώνοντας ανάμεσα αρκετό μους σοκολάτας και καλύψτε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο. Με το εργαλείο που καθαρίζετε τα λαχανικά, κόψτε λωριδίτσες από καφέ και άσπρη σοκολάτα και αφήστε τες να πέσουν εδώ κι εκεί, επάνω στην επιφάνεια της τούρτας. Φυλάξτε την τούρτα στο ψυγείο καλυμμένη, ώσπου να την σερβίρετε.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ Ή ΦΡΑΟΥΛΕΣ)




ΥΛΙΚΑ


3 κούπες παγωμένα φρούτα σε κομματάκια(Οτι μας αρεσουν)
1-2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κούπας ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τα φρούτα (ροδάκινα, αχλάδια, βερίκοκα ή φράουλες) και κόψτε τα σε κομμάτια μπουκιάς. Αραδιάστε τα σε μεταλλικό πλατύ κουτί, σκεπάστε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη 8-10 ώρες, να παγώσουν. Χτυπήστε στο πολυμίξερ 3 κούπες παγωμένα φρούτα και κάντε τα πουρέ (να έχετε υπόψη σας ότι θα κάνουν αρκετό θόρυβο). Προσθέστε 2 ασπράδια, μία κουταλιά χυμό λεμονιού και 1/2 κούπας ζάχαρη. Βάλτε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα. Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να ενωθεί ο παγωμένος πουρές των φρούτων με τη μαρέγκα. Σταματήστε, καθαρίστε τις πλευρές του μπολ με μία σπάτουλα και συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. Αν είναι πολύ μαλακό βάλτε το στην κατάψυξη, να σφίξει. Αν παγώσει, ξαναχτυπήστε το να
αφρατέψει και πάλι. Σερβίρετε τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια, γαρνίροντας με φύλλα μέντας και φρουτάκια.
Για να φτιάξετε γρανίτες από νωπά φρούτα, αλέστε στο πολυμίξερ δύο κούπες φρούτα, να γίνουν πουρές, μαζί με μία κούπα χυμό πορτοκαλιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τον πουρέ με ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα με 1/3 κούπας ζάχαρη και βάλτε το μίγμα να παγώσει σε παγωτομηχανή.
Κακη Επιτυχια!!!!!!

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Φανουρόπιτα (2) (NTR)



ΥΛΙΚΑ



6 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια σταφίδες
1 φλυτζάνια λάδι
1 ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλο
½ φλυτζάνι καρύδα
1 βανίλια


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Βάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε για 20 -30 λεπτά και η φανουρόπιτα είναι έτοιμη.

Ζαμπονομπουρέκια της γιαγιας…(NTR)



Πολύ νόστιμο μεζεδάκι που μπορείτε να το φτιαξετε σε χρόνο ρεκόρ.Η συνταγή είναι της μανούλας και μας την έφτιαχνε τακτικά στο παρελθόν.Τώρα ήρθε και η σειρά μου!!

Υλικά
  • Φέτες ζαμπόν
  • Μπαστουνάκια τυρι γκουντα ή ενταμ
  • 10 κουταλιες περιπου αλευρι
  • 1/2 ποτηρι νερό
  • 1 κοφτό κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατευουμε το νερο με το αλευρι και το αλατι για να φτιαξουμε ενα κουρκουτι. Το κουρκουτι μας πρεπει να ειναι πηχτο αλλά λιγο πιο αραιο απο γιαουρτι.
Τυλιζουμε σε καθε φετα ζαμπον ενα μπαστουνακι τυρι και βουταμε τα ρολλακια στο κουρκουτι. Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες

Καλή επιτυχία!! 

Κουνουπίδι με φιλέτο κοτόπουλο και φέτα(NTR)



Υλικά
  • 1 κουνουπίδι μέτριο σε τσαμπάκια
  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 χυμός ντομάτας (500 γρ.)
  • 1 κ.γ. πελτές
  • αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα 
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα λάδι (να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας)
Κατασκευη
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο κατόπιν αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε τον χυμο ντομάτας και τον πελτέ προσθέτουμε το κουνουπίδι και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου σκεπασμένο σε μετρια φωτιά . Αν έχουν μείνει πολλά ζουμιά δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ξεσκεπάζουμε το φαι. Αφού μείνει με την σάλτσα που θέλουμε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε να πάει παντού
Σερβίρουμε σκέτο ή με τηγανιτές πατάτες και πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντάνο 

Κουνουπίδι και μπρόκολο γκρατινέ, με μπεσαμέλ από αμάρανθο(NTR)







Υλικά
  • 350 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μέτριες φούντες
  • 200 γρ. μπρόκολο (άνθη και στέλεχος), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 30 γρ. μαλακό λευκό αλεύρι, βιολογικής γεωργίας
  • 30 γρ. αλεύρι αμάρανθου, βιολογικής γεωργίας
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο, βιολογικής γεωργίας
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 30 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
  • μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • 1κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο έξτρα βούτυρο
Κατασκευη
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετείτε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε το πυρίμαχο ταψί στην 2η θέση από κάτω.

Καθαρίζετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια, τα πλένετε και τα σουρώνετε. Βράζετε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό, ρίχνετε τα λαχανικά και από την στιγμή που αρχίζει ξανά ο βρασμός του νερού, τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη για αργότερα.

Τρίβετε τα τυριά και τα βάζετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ χρησιμοποιώντας την ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα λαχανικά (γιατί να πλένουμε  και άλλη;). Την ακουμπάτε πάνω στο μάτι σε σιγανή/μέτρια φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο -προσοχή μην σας καεί, ρίχνετε τα δύο είδη αλευριών και με ένα σύρμα (balloon), ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα για περίπου 2-3 λεπτά, με σκοπό να ψήσουμε το αλεύρι, ώστε να φύγει η γεύση του άψητου αλευριού στην σάλτσα μας...

Το συγκεκριμένο μίγμα, θα έχει διαφορετική υφή από αυτό που έχετε συνηθίσει. Θα θυμίζει χοντρόκοκκη άμμο, αλλά αυτό εσάς να μην σας ανησυχεί καθόλου. Συνεχίστε να ανακατεύετε με το σύρμα... μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος αυτού, ρίχνετε λίγο γάλα και ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς -προσωπικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ζεστό γάλα, αλλά κρύο και ποτέ δεν μου έχει σβολιάσει η σάλτσα, όποτε την έχω φτιάξει. Το μυστικό είναι στο πολύ γρήγορο ανακάτεμα και στην μικρή ροή του γάλακτος που προσθέτετε, ώστε η κίνηση σας, να μην επιτρέπει στο γάλα που ρίχνετε να σβολιάσει...

Όταν ολοκληρώσετε με την προσθήκη του γάλακτος, ρίχνετε το θυμάρι, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι λευκό και χαμηλώνετε την φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην σας κολλήσει...

Τέλος, ρίχνετε την μισή παρμεζάνα, ανακατεύετε και την αφήνετε μακριά από την φωτιά.

Η σάλτσα μπεσαμέλ θα πρέπει να έχει μέτρια πυκνότητα. Ούτε πολύ πυκνή, ούτε πολύ αραιή. Αν πήξει περισσότερο απ' όσο θέλετε, της ρίχνετε πολύ λίγο γάλα κάθε φορά και ανακατεύετε. Αν όμως πάρα-πήξει, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα (σκεφτείτε να τη διορθώσετε με κόρν φλάουρ).

Ρίχνετε λίγη από την σάλτσα στο πάτο του πυρίμαχου σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. Ρίχνετε στην συνέχεια τα λαχανικά και πασπαλίζετε με την γραβιέρα. Προσεκτικά, απλώνετε την σάλτσα μπεσαμέλ επάνω στα λαχανικά, ρίχνετε και την υπόλοιπη παρμεζάνα, 2-3 κ. γλυκού δεξιά και αριστερά βούτυρο, την φρυγανιά και την ψήνετε στον φούρνο έως ότου ροδίσει...


Ταιριάζει με πράσινη σαλάτα και καλη σας Ορεξη!!!!!

Κουνουπίδι μουσακά (NTR)




Υλικά
  •  2 κουνουπίδια-βρασμένα ελαφρά
  • 500 γραμ. κιμά μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα λάδι
  • 200 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • σκόνη από ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Για τη μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπας μαργαρίνη
  • 1-2 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Κατασκευη
Κάνουμε τον κιμά, όπως για τα μακαρόνια αλλά τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Βράζουμε τα κουνουπίδια ελαφρά-μέχρι να κόβονται με το μαχαίρι.
Σ'ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το κουνουπίδι σε φέτες χοντρούτσικες. Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε και 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του κιμά και πάνω από τον κιμά τοποθετούμε τα κυβ΄κια της γραβιέρας.
Καλύπτουμε στη συνέχεια με το υπόλοιπο κουνουπίδι και πάλι αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε πάλι 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Κάνουμε τη μπεσαμέλ και τη περιχύνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό στους 200C, ώσπου να ροδοκοκκινήσει!
Καλή σας επιτυχία!

Mουσακάς με μανιτάρια (NTR)

 

Υλικά:
  • 6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (500γρ. ασπρομανίταρα)
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (ή παραπάνω, ώστε να έχετε δυο στρώσεις στο ταψάκι που θα φτιάξετε)
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ½ κιλό γάλα
  • 4 αυγά
  • Τυριά: φέτα, κασέρι κ.α. (έβαλα περίπου 400γρ. φέτα και μια κούπα κεφαλοτύρι)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι



Κατασκευη
  • Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με λάδι ελαφρώς (εγώ απλά τις σκούπισα με χαρτί, τις λάδωσα και τις έψησα στο γκριλ για 10-15 λεπτά συνολικά κι από τις δυο πλευρές).
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την ντομάτα. Προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν ότα τα υγρά.
  • Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τα μανιτάρια. Έπειτα βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο ταψάκι με τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο γύρω στα 45 λεπτά. αυτό το φαγητό θα είναι εξίσου ωραίο και με κοκκινιστό κιμά για όσους δεν προτιμούν τα μανιτάρια.

Αρακάς Λαδερός με Ντομάτα και Λαχανικά(NTR)
















Το πιο εύκολο, γευστικό και υγιεινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Κάθε φορά που το φτιάχνω, μου φέρνει στο μυαλό τα παιδικά μου χρόνια (ήταν ο μοναδικός τρόπος να φάω αρακά, από τα χεράκια της μαμάς μου, φυσικά!)

  • ½ κ. αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες τομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζεσταίνετε το λάδι και σε αυτό σωτάρετε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτετε σταδιακά τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά. Τελευταίο ρίχνετε τον άνιθο.
  • Τα φέρνετε όλα 2-3 γύρες και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε  την τομάτα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με ζεστό νεράκι και σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει όμορφα η σάλτσα.
           Σερβίρετε με τυρί φέτα και ζεστό ψωμάκι.

Αγκινάρες σουφλέ (NTR)

 
  • 1/2 κιλό τυρί να λιώνει
  • 1/2 κιλό αγγινάρες
  • 2 αυγά
  • μισή κούπα γάλα
  • μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 12 κουταλιές αλεύρι
  • 2 αυγά
  • αλάτι πιπέρι
Κατασκευη
  • Στρώνουμε στο ταψί μπεσαμέλ λίγο τυρί και από πάνω τις αγγινάρες ψιλοκομμένες.
  • Κάνουμε το ιδιο πάλι μπεσαμέλ τυρί και αγγινάρες.
Ρίχνουμε τα 2 αυγά που χτυπήσαμε με μισή κούπα γάλα και στο τέλος και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Αγκινάρες με σάλτσα από λαχανικά και γιαούρτι(NTR)

 



 Υλικα


12 αγκινάρες
1/2 κιλό αρακά
5 καρότα σε ροδέλες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα1πατάτα
1 ματσάκι άνηθο
1 φλυτζάνι λάδι
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Προαιρετικά: ένα κύβο λαχανικών


Εκτελεση

Σωτάρουμε τα κρεμυδάκια ελαφρά, προσθέτουμε άνηθο, αρακά καρότα, πατάτα, αγγινάρες, αλάτι, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και αφήνουμε να μισοβράσουν. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε όλο το υπόλοιπο φαγητό αφού κρυώσει από το μπλέντερ προσθέτοντας σιγά-σιγά και το γιαούρτι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τις αγγινάρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή σας όρεξη!!!

Γεμιστά με ρύζι (NTR)

 






Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
  • 10 τομάτες, μέτριες
  • 2-3 πιπεριές πράσινες
  • 1 μικρό κολοκύρι
  • 400-500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αρκετό μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • λίγο βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
  • λίγο θυμάρι ξερό


Κατασκευη


Φάση Α:
  • Πλένουμε τα λαχανικά και αρχίζουμε να αδειάζουμε το περιεχόμενό τους.
  • Όταν αδειάζουμε ένα λαχανικό ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι.
  • Από την αρχή τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί για να δούμε αν μας τα χωράει και με ποιά διάταξη.
Φάση Β:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάρκα από τις τομάτες τριμμένη στον τρίφτη ή στο multi.
  • Επίσης ρίχνουμε το κολοκυθάκι τριμμένο, τη σάρκα της μελιτζάνας, όση θέλουμε, (εγώ βάζω τη σάρκα από μια μελιτζάνα), και λίγη τριμμένη πιπεριά.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο(αν θελουμε), προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, λάδι, θυμάρι και βασιλικό.
Φάση Γ:
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε ανάποδα δηλαδή η κομμένη πλευρά να είναι από κάτω. Προσθέτουμε λίγο νερό γιατί θα βγάλουν αργότερα τα γεμιστά αρκετό. Ρίχνουμε λάδι από πάνω και λίγο pummaro.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μιάμιση ώρα τουλάχιστον μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μην έχει νερά. Αν τυχόν βγουν πολλά νερά τότε με μια μικρή κουτάλα βγάζουμε λίγα.

Γεμιστά (πιπεριές ,ντομάτες) (NTR)

 


 
Υλικά
  • 10 πιπεριές γεμιστες
  • 5 τομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 600 gr ρύζι καρολίνα
  • 300 gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 πατάτες
  • ελαιόλαδο 1 μεγάλο νεροπότηρο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • μισό ματσάκι και λίγο λιγότερο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
Κατασκευη
  1. Στην αρχή ανοίγουμε τις τομάτες και κρατάμε το εσωτερικό τους
  2. το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές (τον σπόρο τον πετάμε)
  3. σε ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο
  4. μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε τον κιμά και το τριμμένο κολοκυθάκι και τα ανακατεύουμε για λίγο
  5. στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε
  6. ρίχνουμε την ψίχα απο τις τομάτες και 500 gr σάλτσα στον τρίφτη pumaro
  7. προσθέτουμε νερό περίπου 1 νεροπότηρο μεγάλο και περιμένουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά ανακατεύοντας το
  8. περιμένουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση και μετά γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τομάτες
  9. αφού τελειώσει το γέμισμα  κόβουμε πατάτες και συμπληρώνουμε τα κενά του ταψιου
  10. στο τέλος προσθέτουμε ακομη ένα ποτήρι νερό ρίχνουμε ακομη λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε απο πάνω τα γεμιστά
  11. τα βάζουμε στον φούρνο για 2 περίπου ώρες γυρίζοντας τα μία φορα, για να ψηθούν και απο τις δύο πλευρές
           Για το σερβίρισμα τρίβουμε απο πάνω γραβιέρα και φέτα.

Γεμιστά της γιαγιάς(NTR)



Η συνταγή είναι της γιαγιάς και η διαφορά είναι πως έχει κουκουνάρι και σταφίδες.Ετσι την μάθαμε έτσι την κάνουμε.Η δοσολογία είναι για την λαμαρίνα του φούρνου περίπου 25 κομμάτια αλλά εσείς όπως και εγώ αλλωστε την προσαρμόζετε και σαν δοσολογία αλλα και αναλόγα με το γούστο σας στα λαχανικά που θα γεμίσετε.


Υλικά:
  • 7 πιπεριές
  • 7 ντοματες
  • 6 μελιτζάνες
  • 5 κολοκύθια
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ ρύζι φάνσυ
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λάδι και λιγο επιπλεον
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • αλάτι και πιπερι κατά βούληση
  • πατάτες
  • λίγη ζάχαρη
Κατασκευη
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους.Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα απο όλες τις ντομάτες, την ψίχα απο 2 κολοκυθακια και απο 2 μελιτζάνες.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπιεριά , το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι , την σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.Το ζουμάκι που περισσεψε στο μπωλ το ρίχνουμε πάνω απο τα γεμιστά μας και λίγο εξτρά λαδάκι απο πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατατούλες.Εγώ τελευταία βάζω κομμάτια μελιτζάνας.Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς , πάνω -κάτω για περίπου μιαμίση με 2 ώρες ανάλογα το φούρνο.Αφηνουμε να χλιαρύνει , σερβίρουμε με λιγο λαδάκι ωμό απο πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν και τα συνοδεύουμε ιδανικά με γιαουρτι με δυόσμο.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Φραουλένιο γλυκό (NTR)

 



Υλικά

·              ½ κιλό φράουλες
·              4 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
·              1 λίτρο χυμό φράουλα
·              2 φλιτζάνια ζάχαρη

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

Σε μια κατσαρόλα, με λίγο νερό, βάζουμε το φραουλοχυμό και τη ζάχαρη. Περιμένουμε μέχρι να λιώσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πλένουμε καλά.
Ανακατεύουμε το φραουλοχυμό, με το κόρν φλάουερ, με προσοχή για να μην σβολιάσει. Πετυχαίνουμε μια πηχτή κρέμα όπου ρίχνουμε και τις φράουλες.
   Σερβίρουμε σε μπολάκια

Σοκολατάκια (NTR)

Σοκολατάκια

σε παραλλαγές!

 

 

 


Υλικά

·              2 πλάκες κουβερτούρα και παραπάνω…
·              200 γραμ. φουντούκια ψημένα, ανάλατα
·              200 γραμ. αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
·              200 γραμ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
·              200 γραμ. χουρμάδες
·              200 γραμ. καρύδια
·              ζάχαρη άχνη
·              λίγο σπορέλαιο
·              ½ κιλό κάστανα βρασμένα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για να φτιάξουμε τα διαφορά είδη από τα σοκολατάκια πρέπει να λιώσουμε πρώτα την κουβερτούρα, η οποία θα χρειαστεί και στα τρία είδη. Στο μπεν μαρί βάζουμε λίγο σπορέλαιο και άχνη ζάχαρη για να είναι πιο νόστιμa. Όσo πιο πολύ άχνη βάλουμε, τόσο πιο γλυκά γίνονται τα σοκολατάκια. (Οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές)
Για τα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς:
Βουτάμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ο κάθε ξηρός καρπός είναι ένα σοκολατάκι.
Για τα σοκολατάκια με ξερά φρούτα:
Καθαρίζουμε τους χουρμάδες και μέσα τους βάζουμε ένα καρύδι. Τους βουτάμε στην κουβερτούρα και τους αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν. Το ίδιο κάνουμε και με τα δαμάσκηνα.
Για τα σοκολατάκια με κάστανο:
Βάζουμε τα βρασμένα κάστανα σε ένα μπολ και τα πατάμε με ένα πιρούνι. Όση ποσότητα κάστανο βάλουμε, προσθέτουμε τη μισή σε καρύδια (δύο μέρη κάστανο, ένα μέρος καρύδια). Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και λίγη λιωμένη κουβερτούρα και πλάθουμε μπαστουνάκια-σοκολατάκια. Μόλις κρυώσουν, τα βουτάμε και στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε και αυτά στη λαδόκολλα να κρυώσουν καλά.
   Τα σερβίρουμε όλα μαζί, σε πιατέλα.