***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ****

 
1 κουταλια σουπας λαδι
1 κιλο αλευρι μαλακο
700 γραμ.γαλα
σουσαμι
αλατι
2       φακελακια ξερη μαγια


     
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΠΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΓΑΛΑ(ΧΛΙΑΡΟ) ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ.
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
ΕΠΕΙΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ .ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΛΕΙΨΕΙ ΜΕ ΛΑΔΙ) ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ~1~ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)





Υλικά


 3 φλιτζάνια αλεύρι
 1 φλιτζάνι ταχίνι
 2 κουταλιές μέλι
 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμενα
 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας(αν θελετε..)
 ανθόνερο
 ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
Διαλύετε το μέλι στο νερό
Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
Την κάνετε μικρά μπαλάκια
Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
Τα βάζετε στο ταψί
Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη


TIPS

Μπορειτε αντι ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ να πασπαλισετε τριμμενα καρυδια με μελι
ειναι ενα γλυκο~ευκολο...γρηγορο....και γευστικοτατο....Δοκιμαστε το!!!!!!!!

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Σκαλτσούνια - 2 - ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)



ΥΛΙΚΑ

  • Για την ζύμη:
    • 1 κουταλιά Κανελα
    • 2 1/2 ποτήρια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (τριμμένο)
    • 5 ποτήρια καρύδια χοντροκομμένα
  • Για το σιρόπι:
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1/3 του ποτηριού μέλι
    • 1 και 1/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • Για επικάλυψη:
    • Αχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.   Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και όταν δέσει ρίχνουμε σιγά-σιγά τα καρύδια, την ψίχα του ψωμιού, την κανέλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
2.   Αφήνουμε τα μίγμα μας να πάρει δυο-τρεις βράσεις, το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
3.   Πλάθουμε μικρά μπαλάκια η οτι σχεδιο μας αρεσει και τα πασπαλιζουμε  στην άχνη
Καλη Επιτυχια!!!!!

Σκαλτσούνια με αμύγδαλα και καρύδια (NTR)


     ΥΛΙΚΑ

  • Για την γέμιση:
    • 2 κούπες αμύγδαλα κοπανισμένα
    • 2 κούπες καρύδια κοπανισμένα
    • 4 κουταλιές ζάχαρη
    • Κανελα
    • Γαρυφαλλα
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • Μέλι
    • Μπαίκιν πάουντερ
  • Για το φύλλο:
    • 600 γρ. αλεύρι
    • 3 κουταλιές βούτυρο
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
    • Νερό (όσο πάρει)
  • Για πασπάλισμα:
    • Αχνη
    • Ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Γέμιση: Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση σε μία λεκάνη βάζοντας τόσο μέλι ώστε το μίγμα μας να είναι μία σφιχτή μάζα.
2.    Φύλλο: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, την μπαίκιν και το νερό.
3.    Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου και την κόβουμε σε δισκάκια.
4.    Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δισκάκι, βρέχουμε τις άκρες του με νερό, και το διπλώνουμε.
5.    Ψήνουμε τα σκαλτσούνια σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Bασιλοπουλα (Μοσχαρακι)στο φουρνο *** *NTR


Bασιλοπουλα (Μοσχαρακι)στο φουρνο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (βασιλοπούλα, είναι ό,τι πιο μαλακό)
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο  η κρασακι
νεράκι όσο χρειαστεί
2 φλυτζάνια ρύζι basmati  η κρυθαρακι, η μακαρονια (χονδρα) η πατατες φουρνου
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή ζάχαρη
στην μύτη του κουταλιού κανέλλα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα και τα σοτάρουμε μαζί με το λιωμένο σκόρδο, μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το μοσχαράκι μαζί με την ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο η το κρασι, και συνεχίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το βράσιμο με όσο νεράκι χρειαστεί, όταν αρχίσει να μελώνει το κρέας (τουλάχιστον μετά από μια ώρα βράσιμο) ρίχνουμε τα κομμένα , καρότα αφήνουμε όλα τα υλικά να ενωθούν. Μετά αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τελειώνουμε ρίχνοντας την κανέλα.

Όταν πια το μοσχαράκι είναι βρασμένο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα για να προσθέσουμε το ρύζι μαζί με το ανάλογο νερό (η αναλογία είναι 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι,3 φλυτζάνια νερό),η κρυθαρακι η μακαρονια, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας για να μην μας κολλήσει το ριζότο και προσθέτουμε και άλλο αλάτι εάν χρειαστεί. Όταν πια είναι έτοιμο τότε βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα, απλά μόνο αναταράσσοντας και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
η μαμα μου αφου το εβραζε στην κατσαρολα επειτα  το εβαζε σ ενα ταψακι και το εψηνε για 10  λεπτα στο φουρνο.Μπορουμε να εχουμε και πατατες φουρνου ετοιμες και να σερβιρουμε  και με πατατες .,αναλογα τι αρεσει σε καθε εναν.
Ευχομαι να σας αρεσει και να ζητατε απο τον κρεοπωλη σας ΜΟΝΟ( ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ)..
καλη σας Ορεξη!!!!!!

ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ(NTR)










Σε ποιόν δεν αρέσουν τα γλυκά; Το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει  για να το σερβίρετε, ενώ θα σας κάνει να ξετρελαθείτε με τη γεύση του.
Υλικά


3 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. αµυγδαλόψιχα ψιλοτριµµένη
1 φλ. παντεσπάνι κοµµένο σε µικρά κοµµατάκια
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέµα γάλακτος
2 φλ. χυµό από ρόδι
3 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. σπόρους από ρόδι
2 αβγά
ελάχιστη κανέλα
Εκτελεση

1. αβγά µε τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα, το παντεσπάνι, την αµυγδαλόψιχα, την κανέλα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
2. Ρίχνετε το µείγµα σε µια µεγάλη στρογγυλή µεταλλική φόρµα ή σε ατοµικά φαρµάκια και ψήνετε σε µπεν-µαρί σε προθερµασµένο φούρνο για 30-40 λεπτά µέχρι να πήξει.
3. Τοποθετείτε το γλυκό για 15-20 λεπτά στο ψυγείο και µετά αναποδογυρίζετε σε µια µεγάλη πιατέλα.
4. Στο µεταξύ βράζετε το χυµό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Περιχύνετε το γλυκό µε το σιρόπι και γαρνίρετε
με διαφορα φρουτα.

Σαλάτα απολαυστική .... (NTR)





Σε πολύ λίγο χρόνο έχεις ένα ελαφρύ απολαυστικό γεύμα που σου δίνει ενέργεια και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες! Το καλό με τις σαλάτες είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες! Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι συνδυασμούς θέλει και να χρησιμοποιήσει τις ποσότητες που τον ευχαριστούν σε κάθε υλικό. Βάλε ό,τι έχεις στο ψυγείο σου!
Επιπλέον, είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείς να το γευτείς ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός μικρού break από τη δουλειά σου. Να θυμάστε πως δεν πρέπει να παραλείπουμε γεύματα, γιατί η κακή διατροφή και ακόμα χειρότερα, η έλλειψη φαγητού ευθύνεται για την κακή μας διάθεση και απόδοση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν η φύση σου προσφέρει απλόχερα αυτή την πεντανόστιμη σαλάτα!

Υλικά

Ένα μεγάλο μαρούλι
2 ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)
1 μεγάλη πατάτα
2 χρωματιστές πιπεριές
2 αβγά βρασμένα (σφιχτά)
2 αγγουράκια
Νιφάδες παρμεζάνας (ή όποιο άλλο τυρί έχουμε στη διάθεσή μας) 
Μία χούφτα καρύδια (όχι εντελώς τριμμένα)
Ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια σχεδόν-να είναι λίγο μεγάλα τα κομμάτια του-και το βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Κόβουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα ρίχνουμε από πάνω.
Έχουμε βράσει τις πατάτες και τις ρίχνουμε κι αυτές από πάνω κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε τα αβγά στα 4 και τα τοποθετούμε στη μέση της σαλατιέρας, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε από πάνω το τυράκι μας.
Ετοιμάζουμε την σος: ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα και τα χτυπάμε για λίγη ώρα με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει λίγο και να μην φαίνονται οι κόκκοι του αλατιού. Την ρίχνουμε και αυτή πάνω από τα υπόλοιπα υλικά μας. Τέλος γαρνίρουμε με τα καρύδια για πιο gourmet αποτέλεσμα!!
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!!
Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και φιλέτο κοτόπουλου στη σαλάτα σας, το οποίο καλό είναι να έχετε βρασμένο και φυλαγμένο σε ένα τάπερ στο ψυγείο σας για τις ώρες της λιγούρας! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις πατάτες. Έχοντας έτοιμα κάποια φαγητά τα οποία διατηρούνται για αρκετές μέρες στην συντήρηση, γλιτώνετε χρόνο και κόπο!
Συνοδέψτε τη σαλάτα σας με κριτσίνια ή ψημένο ψωμί ολικής άλεσης και ένα ποτήρι λευκό δροσερό κρασάκι!

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Τούρτα Σοκολάτα



Υλικά

8      Αυγά
225  γρ Ζάχαρη
100  γρ Αλεύρι
75    γρ. σκόνη ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κακάο σκόνη
600  γρ. Κρέμα γάλακτος

προεραιτικά Φλούδες σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε 3 στρογγυλά ταψάκια (20 εκ).
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να γινουν κρέμα. Προσθέτετε τη σοκολάτα, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε καλά με μεταλλικό πηρούνι.
Μοιράζετε το μείγμα στα 3 ταψάκια και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας:
Λιώνετε τη σοκολάτα με 5 κουτ. νερό σε μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί).
Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα, να φουσκώσει και να πήξει και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα σιγά-σιγά.
Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβετε τα 3 κέικ αλείφοντας το καθένα με λίγη κρέμα σοκολάτας το ένα επάνω στο άλλο.
Αλείφετε με λίγη κρέμα τα πλαϊνά και την επιφάνεια της τούρτας.
Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με τελείωμα αστέρι και διακοσμείτε τη βάση και την επιφάνεια της τούρτας κάνοντας αστέρια το ένα δίπλα στο άλλο.
Σκορπάτε επάνω τις φλούδες σοκολάτας και τις φράουλες.
Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
 

Τούρτα Αμυγδάλου

Υλικά

6 ασπράδια αυγού
250 γρ τριμμένα αμύγδαλα
1 ποτήρι ζάχαρη
φυλέ αμυγδάλου
σαντιγύ (όσο πάρει)


Εκτέλεση

 Χτυπάμε τ' αυγά μαρέγκα και σε ένα μπολ τ' ανακατεύουμε με τ' αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
Σε δύο ταψάκια / φόρμες 26" στρώνουμε αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 C για 20΄-30΄.
Μόλις ροδίσουν αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα το ένα και ξεκολλάμε το αλουμιχόχαρτο .


Παγωτό Φράουλα



Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια φράουλες
2 βανίλλιες

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τo 1 φλυτζάνι ζάχαρη
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
Αποσύρετε από τη φωτιά
Προσθέτετε τις βανίλλιες
Αφήνετε να κρυώσει
Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες
Σε ένα μπωλ τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε
Τις προσθέτετε στην κρύα κρέμα
Το μείγμα  είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

Παγωτό Σοκολάτα




Υλικά

3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι τριμμένη σοκολάτα ή κομμένη σε κομμάτια
2 βανίλλιες

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
Αποσύρετε από τη φωτιά
Προσθέτετε τις βανίλλιες
Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

Παγωτό Αμύγδαλο




Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 βανίλλιες


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
Αποσύρετε από τη φωτιά
Προσθέτετε τις βανίλλιες
Αφήνετε να κρυώσει
Προσθέτετε τα αμύγδαλα στην κρέμα
Το μείγμα με τα αμύγδαλα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

Γλυκό του κουταλιού


Υλικά:
1 κιλό από τα φρούτα που θέλετε
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε τα φρούτα από κουκούτσια
Από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τα φλούδια
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη
Ρίχνετε τα φρούτα και αφήνετε να βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά
Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε το γλυκό σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

ΚΡΕΠΕΣ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

7 ΑΥΓΑ
1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΑΛΑ (2 ΠΟΤΗΡΙΑ(ΝΕΡΟΥ) ΓΑΛΑ
½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ
½ ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
1 ½ ΠΟΤΗΡΙ (ΝΕΡΟΥ) ΝΕΡΟ
½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ  ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ (ΚΟΥΖΙΝΑΣ) ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ (1/2 ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΙΓΜΑ) ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΟΥ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ .
ΤΙΣ

 ΚΡΕΠΕΣ ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ,Η ΚΑΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ.

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ (NTR)




ΥΛΙΚΑ


1 ΠΑΚΕΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
1 ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥΡΕ ΚΝΟΡ
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ (ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ)
2 ΑΥΓΑ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ(ΤΡΙΜΜΕΝΟ)
1 ΜΙΚΡΟ ΞΗΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ(ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ)

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΡΕ ΚΝΟΡ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,ΤΑ ΑΥΓΑ,ΤΟ ΤΥΡΙ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
ΣΕ Ένα ΤΑΨΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΛΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ.
ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΔΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΚΑΛΑ.
ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ  ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΥΛΟ.
ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥτης ΓΙΑΓΙΑΣ~2~(NTR)

















ΥΛΙΚΑ



8 αυγά
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη ή κίτρινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 μικρή μελιτζάνα
αλάτι και λίγη ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


1 μπολ στραγγιστό γιαούρτι
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε ένα μικρό κουταλάκι βαλσαμικό ξίδι. Διατηρούμε τα λαχανικά ζεστά.
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε σε ένα μπολ. Τηγανίζουμε 4 ομελέτες σε ένα μικρό τηγάνι ή σαγανάκι. Τις γεμίζουμε με το μίγμα των λαχανικών.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμιγνύοντας καλά τα υλικά της. Περιχύνουμε τις ομελέτες με τη σάλτσα γιαουρτιού και ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Καλη Ορεξη!!!!!!

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ +ΠΡΑΣΟ(NTR)





ΥΛΙΚΑ


Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
για τη γέμιση
500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. τομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες
500 γρ. ανθότυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κίτρινο τυρί τριμμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζεις την ζύμη για την τάρτα. Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνεις απαλά. Μην ζυμώσεις πολύ ώρα γιατί θα σφίξει η ζύμη και θα σκληρύνει στο ψήσιμο. Στρώνεις την ζύμη ομοιόμορφα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα η ταψακι στρογγυλο, πατώντας την με τα δάχτυλα.
Προθερμαίνεις τον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζεις την γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, την γαλέτα και το σκόρδο, να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις την κρέμα πάνω στην ζύμη της τάρτας.
Βάζεις από πάνω τα πράσα και λίγο αλατοπίπερο.
Σκεπάζεις τα πράσα με τις ντομάτες και ραντίζεις με λίγο λάδι.
Ψήνεις την τάρτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Λίγο πριν την βγάλεις  πασπαλίζεις με κίτρινο τυρί τριμμένο

Τυρόπιτα σουφλέ καταΐφι (NTR)




Υλικά
400 γρμ φύλλο καταΐφι φρέσκο
400 γρμ κασέρι τριμμένο
200 γρμ έμενταλ τριμμένο
600 γρμ γάλα φρέσκο ή 1 κρέμα γάλακτος light και το υπόλοιπο γάλα
½ πλάκα λιωμένο φυτικό βούτυρο
3 με 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζεις στην μέση το φύλλο και το ξύνεις καλά να είναι αφράτο.
Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνεις το μισό φύλλο.
Ρίχνεις τα τυριά και απλώνεις επάνω τους το υπόλοιπο φύλλο.
Χτυπάς τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τα ρίχνεις επάνω από το φύλλο.
Προσθέτεις και το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού. Αφήνεις την πίτα μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο να σταθεί.  Την επόμενη μέρα τσεκάρεις αν έχει νωτίσει καλά το φύλλο, και αν χρειάζεται συμπληρώνεις με λίγο γάλα. Όσο πιο μαλακό το φύλλο τόσο πιο αφράτη γίνεται η πίτα. Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρεις αμέσως (σουφλέ) για να μην κάτσει και μαστιχώσει.
Eτοιμάζετε από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσει καλά το φύλλο καταΐφι στο ψυγείο.