***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Αρνάκι Κοκκινιστό Η Μοσχαρακι(NTR)





ΥΛΙΚΑ

450 γραμ. αρνίσιο μπούτι (άπαχο)
1πράσινη πιπεριά
8 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια)
1 κρεμμύδι
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι (σκόνη)
1 ξυλάκι κανέλλας
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
τυρι τριμμενο ρεγκατο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια κόβετε το κρέας και την πιπεριά σε λωρίδες.
2. Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Το ξεπλένετε και το βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλλας και το τσίλι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ανακατεύετε καλά.
3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλλας.
4. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε κάθε πιάτο με 2 ελιές.
Αν θελετε βραζετε ρυζι η μακαρονια η πατατες φουρνου.

Και για γαρνιρισμα τριβουμε τυρι ρεγγατο.Και ενα ποτηρι κοκκινο κρασι για το τελειο....γευμα!!!!!

TIPS:Για να κάνετε το κρέας ακόμη πιο εύγεστο μπορείτε να προσθέσετε στην κατσαρόλα, την ώρα που βράζει, ένα ξεφλουδισμένο κρεμμύδι πάνω στο οποίο θα έχετε καρφώσει μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. Το κρεμμύδι θα το αφαιρέσετε όταν θα είναι έτοιμο το κρέας.

καλη επιτυχια!!!!!

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΕΣ(NTR)




Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, θεραπευτές και μάγισσες σ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αγωνίζονταν να παρασκευάσουν ερωτικά φίλτρα, λιγότερο ή περισσότερο περίεργα, που θα υπόσχονταν εξαιρετικές επιδόσεις. Στη σύνθεση τους, συναντάμε τροφικά είδη και μπαχαρικά με διεγερτικές ιδιότητες.

Τα ερωτικά μανιτάρια της Ιταλίας

Το 16ο αιώνα, στη Βενετία και στη Φλωρεντία υπήρχε ένα ολόκληρο τετράγωνο που ασχολιόταν με την παρασκευή προϊόντων προορισμένων για εκείνους που είχαν ερωτικά προβλήματα. Τα πιο περιζήτητα συστατικά ήταν τα μανιτάρια και συγκεκριμένα κάποια δηλητηριώδη είδη που σε απειροελάχιστη δόση δημιουργούσαν ζωηρή σεξουαλικότητα.

Ο άνηθος του Ρασπούτιν

Ο Ρασπούτιν δεν μετακινιόταν ποτέ χωρίς μια χούφτα άνηθο στην τσέπη του. Οι φήμες λένε ότι τον πετούσε στο μπάνιο των αγαπημένων του, για να είναι βέβαιος για τη φλόγα που θα επεδείκνυαν!

Το φλογερό πιπέρι

Το πιπέρι είναι το βασικό συστατικό όλων των ερωτικών φίλτρων. Το Μεσαίωνα, πρόσθεταν πιπέρι στα κρασιά από βότανα. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Τριστάνος και η Ιζόλδη υπήρξαν θύματα ενός τέτοιου φίλτρου.

Τα "πονηρά" φασόλια

Το 328, ο Άγιος Ιερώνυμος είχε παρατηρήσει ότι τα φασόλια ασκούσαν διεγερτική σεξουαλική δράση. Η ανακάλυψη αυτή τον ώθησε να απαγορεύσει την κατανάλωση φασολιών στο ποίμνιο του. Οι παγανιστές είχαν πάρει την αντίθετη απόφαση, γιατί σύμφωνα με ένα έθιμο κάποια στιγμή την εποχή του καρναβαλιού έπρεπε να προσφέρουν στους καλεσμένους τους σούπα από φασόλια, με σκόρδο και με δεντρολίβανο. Η σούπα αυτή είχε... μεγάλη φήμη.

Τζίνσενγκ: Το τονωτικό της κατάκτησης

Φημισμένη από αιώνες για τις τονωτικές ιδιότητες της η ρίζα του τζίνσενγκ παράγεται τώρα πια σε διάφορες περιοχές του κόσμου από ειδικούς καλλιεργητές. Οι γνώστες εκτιμούν, όμως, ότι μόνο το τζίνσενγκ κορεατικής προέλευσης είναι σεξουαλικό διεγερτικό. Έτσι, για να αποκτήσουν τη «ρίζα της μακροζωίας», οι Κινέζοι αυτοκράτορες προσπάθησαν πάρα πολλές φορές να κατακτήσουν την Κορέα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αυτοκράτορες αυτοί είχαν πολλά να κάνουν στο ερωτικό επίπεδο, αφού έπρεπε να ικανοποιούν τις πάμπολλες παλλακίδες της απαγορευμένης πόλης.

Πατάτα στο κρεβάτι

Γνωστή οπό την εποχή των Ίνκας για την ιδιότητα της να αποκαθιστά τη σεξουαλική κόπωση, η πατάτα φύεται σε άγρια μορφή στην αμερικανική ήπειρο. Οι Ίνκας, τη θεωρούσαν, επίσης, δηλητηριώδη. Μήπως δεν είχαν άδικο; Χημικοί έχουν αναγνωρίσει μια τοξική ουσία στη φλούδα της πατάτας: τη σολανίνη.

Λουίζα η θαυματουργή

Στις μέρες μας πίνει κανείς λουίζα για να χαλαρώσει. Οι Γαλάτες, όμως, λάτρευαν αυτό το φυτό γιατί τους έδινε δύναμη. Διακοσμούσε τα επίσημα ρούχα τους και όλους τους ναούς τους. Τα πέταλα της αρωμάτιζαν το νερό που έπιναν και τα ερωτικά τους φίλτρα. Ένας Γάλλος φαρμακοποιός απομόνωσε στη λουίζα τη βερβεναλίνη, ένα αλκαλοειδές που διαστέλλει τις αρτηρίες


Ντομάτα ο καρπός του έρωτα

Οι Αζτέκοι, στην Κεντρική Αμερική, ήταν αυτοί που ανακάλυψαν την ντομάτα και τις ερωτικές ιδιότητες της. Οι ιερείς τους συνιστούσαν την κατανάλωση της για ενίσχυση της γονιμότητας στα ζευγάρια. Χρειάστηκε να υποστούν βασανιστήρια για να αποκαλύψουν στους Ισπανούς τις αρετές αυτού του κόκκινου καρπού. Οι Ισπανοί, από τη μεριά τους, δεν τολμούσαν να τη δοκιμάσουν επί τόπου, αλλά τη μετέφεραν με τα πλοία τους για να τη φυτέψουν.

Η άστατη ρόκα

Για να ενισχύσουν τη διάθεση των ανδρών τους, οι Ιταλίδες μεταδίδουν μια συνταγή από μάνα σε κόρη. Πρόκειται για ένα μείγμα φυτών: άνηθο, εστραγκόν, κάρδαμο, φάβα, καρύδι, κρεμμύδι, τσουκνίδα, μαϊντανό, κουκουνάρι, πράσο και ρόκα (το βασικό συστατικό). Κατά τα άλλα, απαγορευόταν στους στρατιώτες να τρώνε σαλάτα ρόκας για να αποφεύγονται ερωτικές παρεκτροπές που μπορούσε να προκαλέσει η κατανάλωση της.

Σαφράν, το μπαχάρι του έρωτα

Μπαχάρι που αναγνωρίζεται ως αποτελεσματικό αφροδισιακό από τη ρωμαϊκή εποχή, το σαφράν το χρησιμοποιούσαν στις θέρμες. Τα λουτρά με σαφράν προτείνονταν στους γλεντζέδες για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα συνεχή «οργιά» τους. Οι αρχαίοι συνήθιζαν να πασπαλίζουν με σαφράν όλα τους τα φαγητά, ενώ έριχναν τη χρυσαφιά σκόνη ακόμα και στο γεννητικό τους όργανο για να το καταστήσουν πιο γόνιμο.

Σκόρδο στη μπουτονιέρα

Το σκόρδο θεωρείται από παλιά, διεγερτικό. Οι πρώτες κρέμες σκόρδου (που τρώγονταν ή απλώνονταν) χρονολογούνται από τα αρχαία χρόνια. Λατίνοι ποιητές όπως ο Οβίδιος και ο Βιργίλιος το αναφέρουν και μεταφέρουν σχετικές συνταγές. Στη Γαλλία του Μεσαίωνα, φέτες ψωμιού με σκόρδο ήταν πολύ συνηθισμένες στους θεριστές, αλλά και στους εραστές. Το 19ο αιώνα, η σούπα πιπεριάς με σκόρδο προτεινόταν στους νεόνυμφους προτού πέσουν ατό κρεβάτι. Φαίνεται πως αυτό συνεχίζεται και σήμερα στη Μέση Ανατολή. Την ημέρα του γάμου, ο νεαρός άντρας πρέπει να έχει μια σκελίδα σκόρδο στο πέτο. Λένε ότι αυτό το περίεργο στολίδι του επιτρέπει να επιδείξει τον ανδρισμό του την πρώτη νύχτα του γάμου.

Από την ορχιδέα στην αισθησιακή βανίλια

Οι αρχαίοι αντιστοιχούσαν κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος με ένα φαρμακευτικό φυτό. Έτσι, επειδή η ρίζα της ορχιδέας έμοιαζε με όρχεις, έπρεπε να είναι καλή για την καταπολέμηση των σεξουαλικών δυσκολιών. Αυτή η ομοιότητα οδήγησε στη χρήση της για την παρασκευή ερωτικών φίλτρων, αλλά και στην πρόκληση διάρροιας. Μια μέρα, προσφέρθηκε από τους Αζτέκους στους Ευρωπαίους ένας συγκεκριμένος τύπος ορχιδέας που ονομάζεται βανίλια. Αυτή αντικατέστησε την τοξική και από τότε δίνει υπέροχο άρωμα που μπορεί να βοηθάει στη σεξουαλικότητα και σίγουρα προσφέρει απόλαυση με τη γεύση της.

Τζιτζίκια αλά Μάο

Όταν επέλεγε μια γυναίκα ο Μάο Τσε Τουνγκ για να μοιραστεί το κρεβάτι του, ζητούσε να του μαγειρέψουν πόδια τζιτζικιών με τζίντζερ.

H Κλεοπάτρα και ο Μαρκήσιος ντε Σαντ

H Κλεοπάτρα συνήθιζε να προσφέρει στον Αντώνιο κρασί με πέταλα λουλουδιών. O Τζιάκομο Καζανόβα, για να ανακτά τις δυνάμεις του μετά από τις ερωτικές του περιπτύξεις, προτιμούσε μια πλούσια διατροφή με βάση τους οξύρρυγχους, το κυνήγι, τα μανιτάρια τρούφες και τα κρασιά της Σαξονίας. O Δον Ζουάν δεν παρέλειπε να τρώει στρείδια κάθε φορά που θα συναντούσε γυναικεία ύπαρξη. O Μαρκήσιος ντε Σαντ επέλεγε κεφτεδάκια από κρέας περιστεριού, για να αυξήσει τη σεξουαλική του επιθυμία.


Φάε λάδι κι έλα βράδυ

Το ελαιόλαδο χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει, φαίνεται ότι έχει θετική επίδραση στην αύξηση της λίμπιντο, καθώς και στη γονιμότητα, πράγμα που είχαν διαπιστώσει πολύ γρήγορα οι αρχαίοι Έλληνες. και ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που θεωρούσαν τις ελιές ιερά δέντρα. Στη λαϊκή μας παράδοση οι νεόνυμνφοι έπρεπε να φάνε ψωμί βουτηγμένο στο πρώτο λάδι της σοδειάς (αγουρόλαδο) πριν την πρώτη τους νύχτα. Η πίστη σ' αυτήν την αξία του ελαιόλαδου έμεινε ακλόνητη ως τις μέρες μας μέσα από την πολλά υποσχόμενη παροιμία: "Φάε λάδι κι έλα βράδυ!"


 

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Ζαμπονομπουρέκια της γιαγιας…(NTR)

Ζαμπονομπουρέκια της γιαγιας…
Πολύ νόστιμο μεζεδάκι που μπορείτε να το φτιαξετε σε χρόνο ρεκόρ.Η συνταγή είναι της μανούλας και μας την έφτιαχνε τακτικά στο παρελθόν.Τώρα ήρθε και η σειρά μου!!
Υλικά
Φέτες ζαμπόν
Μπαστουνάκια τυρι γκουντα ή ενταμ
10 κουταλιες περιπου αλευρι
1/2 ποτηρι νερό
1 κοφτό κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατευουμε το νερο με το αλευρι και το αλατι για να φτιαξουμε ενα κουρκουτι. Το κουρκουτι μας πρεπει να ειναι πηχτο αλλά λιγο πιο αραιο απο γιαουρτι.
Τυλιζουμε σε καθε φετα ζαμπον ενα μπαστουνακι τυρι και βουταμε τα ρολλακια στο κουρκουτι. Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες


το τελειο..για πρωινο για να εντυπωσιασετε!!!!!! 

κροκέτες Με Αμυγδαλα (NTR)



Υλικά
600 γρ ρεγκάτο
2 ασπράδια
60 γρ. αλευρι φαριν απ
μοσχοκάρυδο
1 αυγο για πανάρισμα
100 γρ αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροτριμμενα

Κατασκευη

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, εκτός απο το αμύγδαλο και το ολόκληρο αυγό, πλάθουμε σε ο,τι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε στη κατάψυξη για μισή ωρα.
Πανάρουμε, με αλεύρι μετα αυγό μετα αμύγδαλα και τηγανίζουμε μεχρι να ροδίσουν

Γαλέτα (NTR)

 
Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
  • 1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα –  0% μάρκα 
  • 1/5 κουτ. σούπας λάδι
Κατασκευη
  • Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, την κρεμα, και το αυγό.
  • Λαδώνετε ένα αντί κολλητικό τηγάνι.
Ψήνετε το μίγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει από το τηγάνι και την γυρνάτε από την άλλη μεριά σαν κρέπα.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ (NTR)

   






     
ΥΛΙΚΑ

            4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
      1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
       1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
       1 φλυτζάνι σταφίδες (αν θελετε)
       1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
       1/2 φλυτζάνι βούτυρο
       1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
        2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ
                  φύλλο για πίτα


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
         

-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε

καλη Επιτυχια!!!!!!
 

-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός
 


-Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα
 


-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι
 


-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο
 


-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
 


-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
 


-Απλώνετε τη γέμιση
 


-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
 


-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
 


-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
 


-Ραντίζετε με βούτυρο
 


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου

ΚΟΡΜΟΣ...(NTR)

Υλικά
350 γρ. μπισκότα πτι μπερ
500 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ζάχαρη άχνη,
100 γρ. κονιάκ
100 γρ. κακάο
4 αυγά,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα αυγά και την κοινή ζάχαρη σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε μια κατσαρόλα. Στερεώνουμε το σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα μπεν μαρί.
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν και πάρουν ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά.
Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μείγμα αυγών - ζάχαρης, που είχαμε αφήσει να κρυώσει.
Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή σε μια φόρμα
απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε,
 σκεπάζουμε με μπισκότα, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ
και επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, ώστε να παγώσει καλά ο κορμός (για περίπου 3 ώρες). Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε προσεκτικά τη φόρμα σε ζεστό νερό (ώστε να λιώσει ελαφρώς η εξωτερική επιφάνεια του κορμού και να μπορέσει να ξεκολλήσει και να «γλιστρήσει» το γλυκό), σκεπάζουμε με την πιατέλα σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε τη φόρμα

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Κατσικάκι Λεμονάτο(NTR)

  
ΥΛΙΚΑ

                       
1½ κ. Κατσικάκι χεράκι
                          1 πακέτο μακαρόνια
                         μία κουταλιά λάδι
                          το χυμό από 2 – 3 λεμόνια
                          λίγο σκόρδο
                        μία κουταλιά μουστάρδα
                         ρίγανη
Αλατι+Πιπερακι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το περιλούζουμε με το λάδι και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με τη μουστάρδα. Σε μέτριο φούρνο το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά 2 ώρες περίπου.Μόλις ψηθεί το κατσικάκι βγάζουμε τα κομμάτια από την γάστρα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και το απαραίτητο νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν και να πιούν το νερό τους (όπως στο γιουβέτσι).
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια Η ρυζακι,Η πατατουλες,(οτι μας αρεσει), ρίχνουμε πάλι τα κομμάτια το κρέας μέσα και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή όρεξη!!!!!

Χορτόπιτες στο τηγάνι Της Γιαγιας ~8~(NTR)





Υλικά για τη γέµιση

½ κιλό σπανάκι
1 µατσάκι µάραθο
5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
4 κουταλιές πράσο (ψιλοκοµµένο)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι


Υλικά για το φύλλο


500 γρ. αλεύρι λευκό
3 κουταλιές Λαδι
1 κουταλιά χυµός λεµονιού
1 φλιτζάνι, περίπου, χλιαρό νερό
ελάχιστο αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Σοκολατα………….(NTR)

Σοκολατα………….



250 gr κουβερτούρα
180 gr μαργαρίνη
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτο

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου.
Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΙΚ (NTR)


ΚΕΙΚ (ευκολο)


100 γρ   Βουτυρο
100γρ    Ζαχαρη
120γρ    Αλευρι
2            Αυγα
1/2        κουταλια ΜΠΕΙΚΙΝ
1/2        κουπα       Ξυσμα Λεμονιου η Πορτοκαλιου

250 gr κουβερτούρα


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Ανακατευουμε ΟΛΑ μαζι καλα και αφηνουμε στο ψυγειο για 6 ΩΡΕΣ

Μετα τοποθετουμε σε φορμακια η σε μια φορμα και ψηνουμε για  12 με 15 λεπτα στους 170 βαθμους.



Καλη Επιτυχια

Τάρτα με πράσα και ανθότυρο - 2- (NTR)




Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο


για τη γέμιση


500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. τομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες
500 γρ. ανθότυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κίτρινο τυρί τριμμένο 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ετοιμάζεις την ζύμη για την τάρτα. Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνεις απαλά. Μην ζυμώσεις πολύ ώρα γιατί θα σφίξει η ζύμη και θα σκληρύνει στο ψήσιμο. Στρώνεις την ζύμη ομοιόμορφα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα η ταψακι στρογγυλο, πατώντας την με τα δάχτυλα.
Προθερμαίνεις τον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζεις την γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, την γαλέτα και το σκόρδο, να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις την κρέμα πάνω στην ζύμη της τάρτας.
Βάζεις από πάνω τα πράσα και λίγο αλατοπίπερο.
Σκεπάζεις τα πράσα με τις ντομάτες και ραντίζεις με λίγο λάδι.
Ψήνεις την τάρτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Λίγο πριν την βγάλεις  πασπαλίζεις με κίτρινο τυρί τριμμένο και γκρατινάρεις για 10 ακόμη λεπτά.
 

Ομελέτα με μακαρόνια(NTR)




Σας περίσσεψαν μακαρόνια; Μην τα πετάξετε! Φτιάξτε μία κοινή ομελέτα και την ώρα που την ψήνετε προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι. Θα έχετε σε πέντε λεπτά ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια.


Υλικά
  • 3 ΑΒΓΑ
  • 30 γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ή ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
  • 2 κουταλιές  ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ψιλοκομμένος
  • 60 γρ. ΒΙΤΑΜ
  • 60 γρ. ψιλοκομμένο ΣΑΛΑΜΙ
  • 225 γρ.  ΣΠΑΓΓΕΤΙ βρασμένο
  • 50 γρ.ΦΕΤΑ τριμμένη
  • 2 κουταλιές  ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ KNORR
  • 1/4 ΚΛΑΣΙΚΟ PUMMARO ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • 1 κουταλιά KNORR ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ KOTAΣ ή ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ KNORR
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό, όπου έχετε διαλύσει το στιγμιαίο ζωμό
2. Αναμιγνύετε τα μακαρόνια με τη μισή ποσότητα ΒΙΤΑΜ, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και όλο το μαϊντανό
3. Σοτάρετε με το ΒΙΤΑΜ  σε τηγάνι, το κρεμμύδι, ώσπου να ξανθύνει. Προσθέτετε τον στιγμιαίο ζωμό, το PUMMARO, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μείγμα στη φωτιά 15 λεπτά περίπου να ψηθεί το PUMMARO. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύετε.
4. Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά σε μπoλ και αλατοπιπερώνετε. Λιώνετε το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ σε μεγάλο τηγάνι και απλώνετε στον πάτο του τη μισή ποσότητα από τα μακαρόνια. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα ντομάτας και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα. Σκεπάζετε το μείγμα ντομάτας με τα υπόλοιπα μακαρόνια, περιχύνετε με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
5. Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μια πλευρά βάζετε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από ζεστό γκριλ να πάρει χρώμα και από πάνω. Σερβίρετε αμέσως την ομελέτα .

Πατατούλες... με βούτυρο και κρασί (NTR)


Πατάτες με βούτυρο και κρασί
Νόστιμες και αρωματικές πατατούλες που θα συνοδέψουν όμορφα ένα πιάτο με ψητό κρέας, μ ένα ποτήρι λευκό  κρασί που θα αναδείξει το άρωμα του κόλιανδρου.


Υλικά


 πατάτες μέτριου μεγέθους κομμένες σε κομμάτια
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κόλιανδρο σκόνη
1 φύλλο δάφνη


αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνεις το βούτυρο και σοτάρεις τις πατάτες μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτεις αλατοπίπερο, την δάφνη, το κόλιανδρο και σβήνεις με το κρασί.
Προσθέτεις λίγο νερό, ανακατεύεις και τις βράζεις για μισή ώρα περίπου ακόμη μέχρι να μαλακώσουν.

Λαχανοντολμάδες (NTR)



Λαχανοντολμάδες ...........
Υπέροχο φαγητό που μου θυμίζει οικογενειακά γιορτινά τραπέζια. Η αλήθεια είναι πως άρχισα να το τρώγω αρκετά μεγάλη, ενώ η μητέρα μου προσπαθούσε να με πείσει έστω να τους δοκιμάσω. Ήταν να μην κάνω την αρχή. Τώρα τους λατρεύω και προσπαθώ να πείσω τα δικά μου παιδιά να τους φάνε..........

Υλικά

 1 λάχανο 1 ½ κιλό περίπου όχι πολύ σφιχτό
2 κούπες ζεστό ζωμό κρέατος
½ κούπα λάδι ελιάς
Για την γέμιση
600 γρμ κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
½ κούπα ρύζι καρολίνα
½ κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
½ κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
Χυμό από 2-3 λεμόνια
1  κούπα ζωμό από τους ντολμάδες 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Καθαρίζεις το λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα και με μυτερό μαχαίρι αφαιρείς το μεσαίο εσωτερικό κοτσάνι.
Βουτάς ολόκληρο το λάχανο, με το άνοιγμα προς τα κάτω σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φύλλα, τα αφαιρείς ένα ένα. Τα σουρώνεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
Στρώνεις τα χοντρά φύλλα στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας.
Ετοιμάζεις την γέμιση ζυμώνοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνεις.
Κόβεις τα σκληρά μέρη από τα φύλλα και τα κόβεις στο ίδιο περίπου μέγεθος. Γεμίζεις το κάθε φύλλο με μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγεις σε ντολμά. Στρώνεις τους ντολμάδες στον πάτο της κατσαρόλας ξεκινώντας από τα τοιχώματα και προχωρώντας προς την μέση.
Κάνεις στρώσεις από ντολμάδες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σκεπάζεις με τα φύλλα που έχουν περισσέψει και βάζεις από πάνω ένα βαρύ πιάτο για να μην σκορπίσουν όταν θα βράζουν. Περιχύνεις με τον ζωμό κρέατος και το λάδι. Αν χρειαστεί προσθέτεις ζεστό νερό για να καλυφθούν οι ντολμάδες μέχρι την μέση.
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 40 - 45 λεπτά. Όταν βράσουν οι ντολμάδες βγάζεις 1 κούπα ζωμό και τον αφήνεις να κρυώσει ελαφρά.
Ετοιμάζεις το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτεις το λεμόνι και τον ζωμό που φύλαξες, κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα. Μην ρίξεις απότομα τον ζωμό γιατί θα κόψει το αυγό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά από το ζωμό, προσθέτεις 3 - 4 κουταλιές από τον ζωμό στην κατσαρόλα με τους ντολμάδες, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνεις το αυγολέμονο σιγά σιγά πάνω στους ντολμάδες και ανακινείς την κατσαρόλα για να πάει παντού. Συνεχίζεις το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην πάρει βράση γιατί θα κόψει. Σερβίρεις τους ντολμάδες και τους περιχύνεις με την σάλτσα.
 

σαλάτα...(NTR)



Και η σαλάτα...θέλει τον τρόπο της.
Για το καλύτερο πλύσιμο της σαλάτας φροντίστε στο μπωλ που χρησιμοποιείτε να έχετε ρίξει εκτός από νερό, μια πρέζα αλάτι και λίγο ξύδι. Επιτυγχάνετε με αυτόν τον τρόπο την απομάκρυνση διαφόρων ζωυφίων.
Αποφύγετε να κόβετε όλες τις πράσινες σαλάτες με το μαχαίρι και προτιμήστε να το κάνετε με το χέρι. Διαφορετικά  οξυδώνονται και μαυρίζουν.
Προτιμήστε πάντα να επιλέγετε για τις σαλάτες σας λαχανικά εποχής.