***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ της μαμας μου!!!!!!!!!~5~(NTR)







ΥΛΙΚΑ




1          κιλο αλευρι
2          φλιτζανια Ζαχαρη
4          αυγα
2         κουταλιες Λικερ
1         κουταλια Αμμωνια
2         κουταλιες Μπεικιν Παουντερ
1         φλιτζανι Γαλα (χλιαρο)
3         βανιλιες  η Μαστιχες
1 1/2   φλιτζανα  βουτυρο(γαλακτος)



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Σε μια λεκανι  τοποθετουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και το  βουτυρο ανακατευουμε καλα ..σε ενα μπολ  τοποθετουμε το γαλα και τις βανιλιες και την αμμωνια και ανακτατευουμε ..ριχνουμε το λικερ και βαζουμε το μπεικιν με το αλευρι μαζι και ριχνουμε σιγα-σιγα στο μιγμα με τα αυγα.
Ζυμωνουμε καλα και οταν ζυμωθει η ζυμη μας αφηνουμε για 10 λεπτα να ηρεμησει η ζυμη σκεπασμενη.
Πλαθουμε  σε διαφορα σχηματα ...βουτυρονουμε το ταψι μας και ψηνουμε στους 180 βαθμους.Αν θελουμε διαλυομαι ενα αυγο με λιγο νερο και αλειφομαι τα κουλουρακια για να ειναι πιο ομορφα ροδοκοκκινα.

Καλη Επιτυχια!!!!!

Μιλφειγ Με μέλι και χουρμάδες(NTR)

 

 

Με μέλι και χουρμάδες

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στη γεύση του μιλφέιγ! Εκτός από την κλασική συνταγή, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για Περισσοτερη  απόλαυση...
Υλικά


• 4 φλιτζάνια του τσαγιού χουρμάδες
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού κουάκερ
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ινδική καρύδα
• 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό, περίπου
• λίγη τριμμένη φρυγανιά
 . 2 Κουταλιες Κακαο σκονη Η σοκολατα σκονη


Αφαιρείτε τα κουκούτσια των χουρμάδων, τους ψιλοκόβετε μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ώσπου να γίνουν πολτός. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη:

 Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κουάκερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι , την ινδική καρύδα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε. Αρχίζετε να προσθέτετε λίγο- λίγο το ζεστό νερό, μέχρι να πάρετε ένα μίγμα που απλώνεται εύκολα.

Απλώνετε το 1/3 του μίγματος της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ, πιέζοντας το με κουτάλι. Πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και το κακαο και κάνετε μια δεύτερη στρώση με το μίγμα των χουρμάδων και του μελιού.(γινεται σαν σοκολατα)

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Θα κάνετε 5 στρώσεις συνολικά: 3 με ζύμη και 2 με χουρμάδες, ενώ ενδιάμεσα στις στρώσεις θα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνετε το γλυκό για 40', περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και έναν χουρμά για την κάθε μερίδα

Αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε και ενα καστανο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
.
Για το σερβίρισμα
χουρμάδες και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ της ΓΙΑΓΙΑΣ ***~1~(NTR)












Aπό τις πιο αγαπημένες γεύσεις κάθε λαού, εποχής και ηλικίας, τα μπιφτέκια αρέσουν πολύ
 είναι εύκολα και γίνονται νοστιμότατα με κάθε υλικό που υπάρχει στη φύση.
A
ς δούμε τα μυστικά της μαγειρικής και των παραλλαγών τους..... Aπό τις πιο αγαπημένες γεύσεις κάθε λαού, εποχής και ηλικίας, τα μπιφτέκια αρέσουν πολύ, είναι εύκολα και γίνονται νοστιμότατα με κάθε υλικό που....... υπάρχει στη φύση. Aς δούμε τα μυστικά της μαγειρικής και των παραλλαγών τους. Για αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια 

Τολμήστε να βάλετε μια κουταλιά μπέικιν πάουντερ στα μπιφτέκια. θα γίνουν πιο αφράτα!

* Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί, 2 κουτ. σούπας μπίρα ή 1 μικρή ντοματούλα τριμμένη χωρίς τη φλούδα της.

*
Eναλλακτικά, για να βγουν ζουμερά τα μπιφτέκια, μπορούμε να γεμίσουμε την "καρδιά" τους με 2 κουτ. γλυκού σάλτσα ντομάτας, που θα τα ενυδατώσει και θα τα νοστιμίσει. H
σάλτσα ντομάτας μπορεί να αντικατασταθεί με κέτσαπ.

* Στον κιμά ταιριάζει και η λιαστή ψιλοκομμένη ντομάτα, ενώ πιο πικάντικο, μεσογειακό αποτέλεσμα θα του δώσει η ψιλοκομμένη ελιά.

*
Tο γάλα, περίπου 3 κουτ. σούπας φρέσκο ή εβαπορέ, θα κάνει τα μπιφτέκια αφράτα. A
φράτα γίνονται, επίσης, αν προσθέσουμε στη ζύμη 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο ή τον χυμό από 1 πορτοκάλι ή 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης

* Δεν είναι μόνο το ψωμί ή η γαλέτα που κάνουν τα μπιφτέκια τρυφερά. Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί (σε 500 γρ. κιμά) με 3 κουτ. σούπας αγελαδινό γιαούρτι και 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα.

*
Tο αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα. εξισου υπέροχο αποτέλεσμα θα δώσουν και 6 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης, με τις οποίες θα αντικαταστήσουμε το ψωμί. Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί με φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο στο μπλέντερ, ή και να το παραλείψουμε τελείως. συνοπτικα

Μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας

* Το μυστικό του μπιφτεκιού κρύβεται στην υφή της ζύμης: Δεν τη θέλουμε ούτε πολύ υδαρή ούτε πολύ σφιχτή, μόνο αφράτη. Aφήνουμε πάντα τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Eτσι, πλάθεται ευκολότερα και τα μυρωδικά αναμειγνύονται καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.

*
Oλα τα μπιφτέκια μεταμορφώνονται σε burgers
αν τα σερβίρουμε ανάμεσα σε ψωμάκι που θα ζεστάνουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, με κέτσαπ, μαγιονέζα, ροδέλες ντομάτας, μαρούλι, σπιτική σάλτσα ντομάτα, αγγουράκι τουρσί ή φέτες ψητών λαχανικών.

*
Tο μείγμα που θα φτιάξουμε διατηρείται υπέροχα στην κατάψυξη. Mόνο, όμως, όταν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκο κιμά και όχι κιμά που έχουμε αποψύξει. Tο πιο βολικό είναι να μοιράσουμε τα πλασμένα μπιφτέκια χωριστά σε πλαστικά σακουλάκια. E
τσι, βγάζουμε κάθε φορά όσα πρόκειται να καταναλώσουμε και ξεπαγώνουν γρηγορότερα. Το τυρί από πάνω Mόλις ψηθούν τα μπιφτέκια και ενώ είναι ακόμη στη φωτιά, προσθέτουμε στο καθένα 1 φέτα κίτρινο τυρί και 1 λεπτή ροδέλα ντομάτας. Mόλις λιώσει το τυρί, τα κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά για να μην ξεραθεί. Tα τρώμε στη στιγμή! Πώς θα γίνουν πικάντικα

* Προσθέτουμε στον κιμά μερικές φέτες μπέικον τις οποίες έχουμε αλέσει στο μπλέντερ.

* Ψήνουμε στον φούρνο ντομάτες κομμένες σε ροδέλες ραντισμένες με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο και θυμάρι στους 180°
C
για μία ώρα και στη συνέχεια τις αναμειγνύουμε με το μείγμα του κιμά.

* Αν προσθέσουμε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή μαγιονέζα στη ζύμη για οποιοδήποτε μπιφτέκι, το νοστιμίζει και το κάνει αφράτο.

* Αντί για ξερό κρεμμύδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή πράσο. Αν θέλουμε εντονότερη γεύση, θα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν πριν τα προσθέσουμε στον κιμά.
Tα γεμιστά


*
E
να μπιφτέκι γεμίζεται πολύ εύκολα, αποκτώντας έτσι γευστικό σασπένς και εμπλουτισμένη νοστιμιά όταν το δαγκώνεις.

*
T
α γεμίζουμε με κυβάκια από οποιοδήποτε λευκό ή κίτρινο τυρί που λιώνει μαστιχωτά, όπως η μοτσαρέλα, το κασέρι, η γραβιέρα, το καπνιστό μετσοβίτικο, η φορμαέλα.

*
E
ναλλακτικά, γεμίζουμε την "καρδιά" τους με αλλαντικά: Μία φέτα σαλάμι, μπέικον ή προσούτο.

* Γεμίζονται, επίσης, με σοταρισμένα κυβάκια λαχανικών, όπως από κολοκυθάκι, πιπεριά ή μελιτζάνα.
Του ορνιθοτροφείου
Tο στήθος ή το μπούτι των πουλερικών δίνει τον καλύτερο κιμά: Eίτε ζητάμε από τον χασάπη να το αλέσει ή κόβουμε το πουλερικό σε κυβάκια και το λιώνουμε μόνοι μας στο multi. Eπειδή το κρέας των πουλερικών είναι στεγνό, το "βοηθάμε" να γίνει αφράτο με λίγο περισσότερο ελαιόλαδο και με όλες τις λύσεις που δώσαμε πιο πάνω για τα κανονικά μπιφτέκια. Eπίσης, επειδή η γεύση των πουλερικών είναι άνευρη, βάζουμε περισσότερα μυρωδικά, ένα μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, λουίζα, δυόσμο, βασιλικό, μέντα, σουμάκ ή μελισσόχορτο. Τα λαχανικά γίνονται "μπιφτέκια" αφού πρώτα τα βράσουμε, τα στραγγίξουμε καλά ή τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ζυμώσουμε. H βραστή πατάτα λιωμένη καλά είναι αυτή που θα δέσει τη ζύμη. αποφεύγουμε το αβγό, που αραιώνει τη ζύμη. Aν δούμε ότι βγαίνει αραιή, προσθέτουμε αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά. Και τα όσπρια, όμως, γίνονται νοστιμότατα μπιφτέκια: Τα βράζουμε μαζί με 1 ολόκληρο κρεμμύδι και στη συνέχεια τα λιώνουμε. Στις φακές προσθέτουμε 1 δαφνόφυλλο και λίγη φλούδα πορτοκαλιού. Στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα λιώνουμε στο μπλέντερ.

Σε ένα μπιφτέκι οσπρίων μπορούμε να βάλουμε και λίγο κιμά ή και πολλά λαχανικά ωμά ή βρασμένα. Σοτάρουμε τα λαχανικά με σκόρδο και πολύ κρεμμύδι και πολτοποιούμε το μείγμα.
T
α μείγματα οσπρίων όπως φασόλια με φακές, ρεβίθια με φασόλια, μαυρομάτικα με ρεβίθια, ξερά μπιζέλια με φάβα κάνουν ωραία μπιφτέκια για γκριλ. Το ψήσιμο έχει τους τρόπους του 

Στον ατμό:
 
Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα μπιφτέκια σε καλαθάκι για ψήσιμο στον ατμό. Σε 8 λεπτά έχουν γίνει αφράτα και ζουμερά. Στο μπάρμπεκιου: 
Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Θα γίνουν πιο νόστιμα αν βάλουμε πάνω τους 1 δαφνόφυλλο όσο ψήνονται. Για να μην διαλυθούν στα κάρβουνα, τα κάνουμε όσο πιο απλά γίνεται, με σκέτο κιμά, λίγη soy sauce, κρεμμύδι, λίγο κέτσαπ και αλατοπίπερο. Θα βοηθήσει, επίσης, αν τα γυρίσουμε με σπάτουλα και όχι με λαβίδα. Tα λαδώνουμε πριν τα βάλουμε στη σχάρα, και αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα φάμε.
Eτσι, αναδεικνύεται καλύτερα όλη τους η νοστιμιά. Στην κατσαρόλα: Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό μαζί με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τον χυμό από 2 λεμόνια. Mόλις πάρει βράση, βάζουμε τα μπιφτέκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τα ψήνουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Ετσι, τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο αφράτα. Στο γκριλ: Θα χρειαστεί να ψήσουμε τα μπιφτέκια γύρω στα 8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στο τηγάνι: Τα μπιφτέκια θα βγουν πιο αφράτα και ζουμερά αν τα ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο στο μάτι της κουζίνας. Προσοχή: Zεσταίνουμε πολύ καλά το σκεύος και μόνο τότε βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια. Ενας άλλος ιδανικός τρόπος για να τα ψήσουμε είναι ο εξής: Σοτάρουμε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ταψί και τα μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8 λεπτά συνολικά. Στον φούρνο: Ψήνουμε σε ταψάκι τα μπιφτέκια στους 200°C, καλυμμένα ώς τη μέση με νερό μέχρι να το απορροφήσουν εντελώς.


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΗΜΑ...ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Γεύση απο θάλασσα

Ανοιγουμε με τα χέρια 800 γρ. μπακαλιάρο ή οποιοδήποτε φιλεταρισμένο ψάρι σε ψιλές ίνες. Το ζυμώνουμε με 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, 1 ασπράδι αβγού, 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο, άνηθο, ½ φλιτζάνι σόδα (αναψυκτικό), 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα.
A
ν το μείγμα δεν βγει αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε αλεύρι και το αφήνουμε στο ψυγείο. Πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Mε καλαμαράκια και σουπιές

Λιώνουμε στο μπλέντερ 6 καλαμαράκια και μία μεγάλη σουπιά, και τα ζυμώνουμε με 4 φέτες μουλιασμένο ψωμί, 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένα, μαϊντανό, ρίγανη, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί, 2 κουτ. σούπας ξίδι και αλατοπίπερο. Ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε μία στρώση πατάτες κυδωνάτες.
Με τόνο κονσέρβας


Στραγγίζουμε καλά 2 κονσέρβες τόνο και τον ζυμώνουμε με 3 βρασμένες πατάτες, φρέσκια ρίγανη, άνηθο ή μαϊντανό και κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ.
Tου οπωροπωλείου


Λιώνουμε στο μπλέντερ 4 πατάτες βρασμένες, 4 καρότα βρασμένα, 4 κρεμμύδια ωμά, 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, δυόσμο φρέσκο ή ξερό, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Mεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε όση γαλέτα χρειαστεί για να σφίξει. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε, τα περνάμε από γαλέτα και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Tα ψήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 200°C
. Μπιφτέκια με μαυρομάτικα

Λιώνουμε στο μπλέντερ 300 γρ. μαυρομάτικα βρασμένα. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο και 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
Zυμώνουμε τα δυο μείγματα με 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού κύμινο, 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, ½ φλιτζάνι αλεύρι και αλατοπίπερο. A
φήνουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης

Ζυμώνουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά με 2 σοταρισμένα κρεμμύδια, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλυκού κύμινο, ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, 1 σφηνάκι λευκό κρασί, 1 αβγό, 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, 1 πρέζα κανέλα, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο. Πλάθουμε μπαλάκια και στο εσωτερικό τους βάζουμε κύβους από γραβιέρα, κολοκύθι και πιπεριά Φλωρίνης. Ξαναπλάθουμε τα μπιφτέκια για να καλυφθούν καλά τα υλικά της γέμισης και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στον φούρνο.
TIPS
: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γραβιέρα με όποιο τυρί προτιμάμε. Πολύ γευστική ιδέα για τη γέμιση των μπιφτεκιών είναι και οι μπουκίτσες ροκφόρ. Aλλιώτικα μπιφτέκια Zυμώνουμε πολύ καλά σε μπολ 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1 καρότο και 1 πράσινο μήλο τριμμένα στον τρίφτη, 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, 2 πατάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι. Aφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού τα λαδώσουμε για να μην κολλήσουν. Μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας Zυμώνουμε 500 γρ. κιμά από μπούτι γαλοπούλας ή κοτόπουλου, 1 καρότο τριμμένο, 1 κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, 1 αβγό, 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη, 2 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Aφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Tα λαδώνουμε και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι. Mόλις ψηθούν, στύβουμε 1 λεμόνι μέσα στο τηγάνι και μόλις το απορροφήσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά.

χοιρινές μπριζόλες(NTR)






Υλικά :
4 χοιρινές μπριζόλες
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γουόστερσος
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση :

Πριν να τις ψήσουμε, είναι καλό να τις μαρινάρουμε πρώτα σε μια σάλτσα από λάδι, ξίδι, γουόστερσος, θυμάρι, θρυμματισμένα φύλλα δάφνης και ψιλοκομμένο σκόρδο. Ύστερα τις στεγνώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος τους, αλείφοντάς τες συνεχώς με μαρινάδα.
Αν έχουν στην άκρη επιδερμίδα από λίπος, πρέπει να τις χαράξουμε σε πολλά σημεία μέχρι το κρέας, αλλιώς θα μαζέψουν και θα στραβώσουν.
Προσέξτε να έχουν κόκαλο, γιατί εκτός από την πρόσθετη νοστιμιά που δίνει στη μπριζόλα το κόκαλο, γίνεται και καλός αγωγός της θερμότητας.
Εξάλλου, το ξεκοκάλισμα – όταν τρώμε τη μπριζόλα – είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση.

Ταιριάζει θαυμάσια με σαλάτα που την έχουμε ραντίσει με μια πικάντικη σάλτσα. Αλλά και μια φετούλα λεμόνι είναι απαραίτητη γαρνιτούρα.
Τρώγονται και κρύες με μουστάρδα, με λάχανο ή με πατατοσαλάτα 

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Λουκουμαδες..~3~.(NTR)



ΥΛΙΚΑ

  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά
  • χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι μέλι
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • κανέλλα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι
-Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά
-Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
-Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός
-Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί
-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπα κάθε φορά ζυμάρι
-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα
-Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι
-Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες
          -Πασπαλίζετε με κανέλλα και καρυδια

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (Νικης)****~3~(NTR)


ΥΛΙΚΑ 

1       κιλο  και 300gr Bουτυρο ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΗΠΕΙΡΟΥ)
1       κιλο ΑΛΕΥΡΙ  και 300gr
1       κιλο και 300 gr ζαχαρη αχνη
1       φλιτζανακι του καφε Μαστιχα
4       αυγα

         βανιλιες

         200 gr ΑΜΥΓΔΑΛΑ (ολοκληρα) η κομμενα και      (καρβουντισμενα)


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Χτυπαμε το βουτυρο  εως οτου ασπρισει πολυ καλα.
Οταν δουμε οτι εχει  χτυπηθει  καλα ριχνουμε
ΜΙΣΟ ΠΙΑΤΕΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
τη ΜΑΣΤΙΧΑ
Τ ΑΥΓΑ (αν ειναι Χειμωνας μονο τους ΚΡΟΚΟΥΣ
                 αν ειναι Καλοκαιρι   ΟΛΟΚΛΗΡΑ )
τις ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Τα ΑΜΥΓΔΑΛΑ
και κατοπιν το ΑΛΕΥΡΙ και ανακατευουμε πολυ καλα....
Οταν είναι ετοιμη η ΖΥΜΗ μας τους πλαθουμε (μισοφεγγαρα)
και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους .
Οταν ψηθουν πασπαλιζουμε με ΑΧΝΗ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ (Νικης)~2~(NTR)


ΥΛΙΚΑ
2       ποτηρια νερου Ελαιολαδο(καλο)
1       φλιτζανι ζαχαρη
3       κουταλιες σουπας ΜΕΛΙ
1       κουταλακι Σοδα
2       πορτοκαλια(το ΧΥΜΟ)
½   κουταλια σουπας Γαρυφαλλο
½   κουταλια σουπας  Κανελλα
1       φλιτζανι του καφε ΚΟΝΙΑΚ
1    φλιτζανι   ΑΛΙΣΙΒΑ (σταχτη βρασμενη με νερο)
      ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ   οσο παρει η ζυμη να είναι μαλακη
200 gr.KΑΡΥΔΙ τριμμένο

ΣΙΡΟΠΙ

½    κιλο Ζαχαρη
1         ποτηρι ΝΕΡΟ
½    κιλο ΜΕΛΙ το ριχνουμε όταν γινει το σιροπι

Το ΣΙΡΟΠΙ θα είναι κρυο καιτα μελομακαρονα Ζεστα


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

     Θα καψουμε το λαδι και θα το  αφησουμε να κρυωσει .
Θα ριξουμε την Αλισιβα, το Χυμο πορτοκαλιου με τη σοδα  και θα το δουλεψουμε με το συρμα για αρκετη ωρα.
Επειτα ριχνουμε στο μιγμα το αλευρι και αρχιουμε να  ζυμωνουμε πολύ καλα…
Τα φτιαχνουμε διαφορα σχηματα επιλογης μας και τα ψηνουμε
Ο φουρνος πρεπει να είναι προθερμασμενος στους 250 βαθμους
Όταν σβησει το φως κατεβαζουμε την θερμοκρασια στους 200 βαθμους και ψηνουμε τα μελομακαρονα..

Όταν ψηθουν εχουμε κρυο το Σιροπι και τα μελωνουμε (σιροπαρουμε) ..εχουμε  μια πατελλα και τα τοποθετουμε
Τα πασπαλιζουμε με τριμμενο καρυδι ..είναι ετοιμα….
Δοκιμαστε τα !!!!!!!
Καλη Επιτυχια…




Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ(NTR)

 


 

 

Υλικά




  


10   αυγά
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 1.300 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 κούπα βούτυρο γάλακτος
  • 12 φύλλα μπακλαβά (περίπου 350 γρ.)
  • 1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο ή φράουλα
  • Λίγη Κανελα
  • Λίγη άχνη


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1.     Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
2.     Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
3.     Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην λεκάνη και την μαρέγκα (με προσοχή) και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
4.     Καίμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί.
5.     Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα και βουτυρώνουμε ανάμεσά τους.
6.     Προσθέτουμε από πάνω το μισό μίγμα, βάζουμε 2 φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους) και συνεχίζουμε με την μαρμελάδα.
7.     Πάνω από την μαρμελάδα βάζουμε 2 φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους) και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους πολύ καλά.
8.     Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει, την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και την άχνη

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ Η ΟΥΙΣΚΙ(NTR)






ΥΛΙΚΑ


1.200-1.300 γρ. μοσχάρι (ποντίκι), σε μπουκιές
1 ποτήρι του κρασιού  ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
1 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 Κουταλακι  ζάχαρη

½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να καλύψει το φαγητό.


Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει για περίπου 45 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Περίπου 2-3 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το μάραθο. Μόλις πάρει 2 βράσεις, είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.

Τips
Σε περίπτωση που δεν έχετε μάραθο, βάλτε λίγο παραπάνω ούζο και πασπαλίστε στο τέλος με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Τηγανητές πατάτες, πουρές ή ένα πιλάφι θα του κάνουν τέλεια συντροφιά.
Αντί για ούζο ή τσίπουρο, του πάει επίσης το μπράντι ή ακόμη και το ουίσκι.


Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ (NTR)

ΥΛΙΚΑ
* 1 γάλα σοκολατούχο
* 1/4 κούπας λικέρ

* 300 γραμμ. σαβουαγιάρ μπισκοτα
*σαντιγι

Για τη γέμιση


* 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 2 κροκους αυγων
* 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
* 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
* 1 κουβερτούρα 125 γραμμ.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατέψτε το γάλα με το λικέρ. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ ένα ένα σε αυτό και στρώστε τα μισά σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε τα κροκάδια και κατόπιν τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από τη χτυπημένη κρέμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίξτε τα αμύγδαλα και στρώστε το μισό μίγμα επάνω στα μπισκότα, μέσα στη φόρμα. Στρώστε επάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και επάνω σε αυτά την υπόλοιπη γέμιση.  τη σοκολάτα,  καλύψτε την επιφάνεια της τούρτας. Βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει και κατόπιν ανοιξτε  τη φόρμα και τοποθετήστε την τούρτα σε πιατέλα Γαρνιρετε με σαντιγι.
Καλη Επιτυχια

Χαλβάς Φαρσάλων (NTR)


Τα Φάρσαλα ξεχώριζαν από παλιά για το ντόπιο είδος χαλβά βουτύρου (σαπουνέ).
Ο "Χαλβάς Φαρσάλων" φτιάχνεται από ρυζάλευρο και είναι ημιδιαφανής, λιπαρός και έχει μια τραγανιστή κρούστα από καμένη ζάχαρη.
Υλικά

1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νισεστές
1 νεροπότηρο βούτυρο
5 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα, ολοκληρα
κανέλλα


Εκτέλεση
 
Βάζουμε τα 700 γρ. από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο και τη λυώνουμε μέχρι να καεί και να αρχίσει να καραμελώνει. Στο μεταξύ ανακατεύουμε το νισεστέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και μισή κουταλιά κανέλλας καλά. Ρίχνουμε στο μίγμα τα ποτήρια νερού τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ο νισεστές και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σε ένα διπλανό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, το καίμε ελαφρά, βάζοντας και τα αμύγδαλα να ροδίσουν. Όταν έχει πήξει ο χαλβάς που δεν πάψαμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολάει απο τα τοιχώματα. Απλώνουμε το χαλβά όσο είναι ζεστός σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει μια κρούστα στην επιφάνεια. Όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλλα.