***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χαλβάς σπιτικός (NTR)





Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού λαδι
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλα η καρυδια

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να 'καβουρντιστεί'. Προσθέτουμε την κανέλα και, χαμηλώνοντας τη φωτιά, ρίχνουμε το νερό, στο οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς διακοπή, έως ότου ο χαλβάς ξεκολλήσει τελείως από την κατσαρόλα και δεν έχει καθόλου υγρασία. Λίγο πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σταφίδα. Τον βάζουμε σε φορμάκια η σ μια φορμα τετραγωνη και τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη η κανέλα και κοπανισμένα καρύδια η αμυγδαλα.
Καλη Επιτυχια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου