***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ (NTR)










ΥΛΙΚΑ 

500 ml φρέσκο γάλα
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι

 πιπέρι 
 μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι.
Σε αλλη  κατσαρόλα  λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα για να μην σβωλιάσει το μίγμα. 

Αντί για σύρμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα.
 Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό γάλα που έχουμε ζεστάνει, ανακατεύοντας συνεχώς.

 Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα και, συνεχίζοντας το σιγανό βράσιμο, ανακτεύουμε διαρκώς, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βραζει.

 Ριχνουμε  αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά αλλά όχι να πήξει .
Αν εμφανιστούν κομπακια, τα χτυπάμε γρήγορα με πηρούνι ή το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν. Η σάλτσα μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
Καλη Επιτυχια.

Tips: Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος, δεν σταματάμε ούτε μία στιγμή το ανακάτεμα με το σύρμα ή την ξύλινη κουτάλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου