***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~13~(NTR)




Υλικά

Αλεύρι, 1 φλιτζάνι, για τη ζύμη
Ελαιόλαδο, 1 κουταλ. της σούπας, για τη ζύμη
Μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού, για τη ζύμη
Νερό, ½ φλιτζάνι, για τη ζύμη
Αλάτι, για τη ζύμη
Ντοματάκια, 2, ψιλοκομμένα, για τη σάλτσα
Τυρί, 1 φλιτζάνι, κίτρινο τριμμένο
Μελιτζάνα 2 τεμαχια, σε φέτες, τηγανισμένες
Κρεμμύδι ξηρό, 1 τεμαχιο, κομμένο σε φέτες
Φέτα, 1 φλιτζάνα
Πιπεριά πράσινη, 1 τεμαχιο, κομμένη σε ροδέλες
Ντομάτα, 1 τεμαχιο, σε ροδέλες
Ελιές, 4 τεμαχτα, κομμένες
Βασιλικός
Ρίγανη

 Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, τη μαγιά, το αλάτι και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκωσεί μισή ώρα.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τη ζύμη με τα άκρα προς τα επάνω. Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα τομάτας. Ρίχνουμε το βασιλικό και τη ρίγανη, το κίτρινο τυρί, τις τηγανισμένες μελιτζάνες, τη φέτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές.
Τέλος  βάζουμε την ντομάτα σε στρογγυλά κομμάτια και λίγο λάδι για το ψήσιμο.
Αν θελουμε να κανουμε την πιτσα μας πιο λαιτ τις μελιτζανες τις τοποθετουμε στο φουρνο και τις ψηνουμε λιγο,και όχι τηγανιτες.
Kαλη Επιτυχια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου