***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ της ΓΙΑΓΙΑΣ *** ~3~(NTR)






ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!

 Υλικα

   6  Αυγα
   6 ποτήρια Καρύδια ψηχα
   3 ποτήρια Φρυγανιά τριμμένη
   Μπέικιν πάουντερ, (1 κουταλάκι του γλυκού )
   2 ½ ποτήρια Ζάχαρη
   2 Βανίλιες
   Λεμόνι, λίγο ξύσμα
   Κανέλα

 Εκτελεση

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. 
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μπέικιν-πάουντερ, τις βανίλιες και το λεμόνι. 
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγη κανέλα. 
Πλάθουμε το μείγμα στο σχήμα που θέλουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
 Ψήνουμε την καρυδοπιτα στους  175  βαθμούς κελσίου.(πανω-κατω)
μ ενα μαχαιρι μετα απο 30 λεπτα δοκιμαζουμε ~αν δεν κολλαει~ειναι ετοιμο το γλυκο μας.....

Σιροπι

2 ποτηρια νερου(νερο)
2 ποτηρια ζαχαρη
λιγο λεμονι
(ανακατευουμε πολύ καλα εως δεσει το σιροπι μας και αφηνουμε να κρυωσει).
Εχουμε ετοιμο το σιροπι(κρυο) και το ριχνουμε στο ζεστο γλυκο μας όταν βγει από το φουρνο.

Καλη Επιτυχια

1 σχόλιο: