***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Γίδα Φρικασέ (NTR)





ΥΛΙΚΑ 


1 1/2 κιλο γίδα  
2 κιλα άγρια χόρτα  καυκαλίθρες, μάραθο  κ.αλλα αγρια χορτα.
7 φρέσκα κρεμμύδια 
1  ξερό κρεμμύδι 
1 κούπα ελαιόλαδο 
αλάτι 
πιπέρι 

Για το αυγολέμονο 

2 αυγά 
3 φρέσκα λεμόνια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα 
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και δεν το αλατίζουμε  και γίνει σκληρό. Πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε χοντρά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά πάνω σε πετσέτα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια. 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και περνάμε το κρέας γρήγορα από το ζεστό νερό για πέντε  λεπτά και το ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το ζεματισμένο κρέας στη χύτρα ταχύτητας σε καθαρό νερό . Το βράζουμε για 45 λεπτά περίπου. 

Μόλις βράσει το κρέας, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κούπα ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μετά τα χόρτα. Τελευταίο ρίχνουμε το άγριο μάραθο. Όταν τα χόρτα έχουν μαραθεί καλά, τοποθετούμε πάνω τους τα κομμάτια κρέατος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο λίγο το ζωμό του κρέατος μέχρι να βράσουν τα χόρτα. 

Αφού βράσει το φαγητό, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το χυμό των λεμονιών και 1 κουταλιά από το ζωμό του κρέατος. Περιχύνουμε το κρέας, το αφήνουμε 1-2 λεπτά σε σιγανή φωτιά για να πήξει και το σερβίρουμε. 

Καλη Ορεξη.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου