***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΛΕΜΟΝΙ...(NTR)







Οφέλη από ενα ποτό με λεμόνι και Νερό
Αντί να πάρει ένα φλιτζάνι καφέ, γιατί να μην το αντικαταστήσει με ένα ζεστό ρόφημα λεμονιού νερό!
1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα: Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι μεγάλη για την καταπολέμηση κρυολογήματα. Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο διεγείρει τον εγκέφαλο και τη λειτουργία των νεύρων. Κάλιο βοηθά επίσης τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
2. Υπόλοιπα pH: Πιείτε νερό λεμόνι κάθε μέρα και θα μειώσει τη συνολική οξύτητα του σώματός σας. Λεμόνι είναι ένα από τα πιο αλκαλικές τροφές γύρω. Ναι,το λεμόνι έχει κιτρικό οξύ, αλλά δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα άπαξ μεταβολίζονται.
3. Βοηθά στην απώλεια βάρους: Τα λεμόνια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες πηκτίνη, η οποία βοηθά να σταματισει η πείνας Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα θα χάσουν βάρος γρηγορότερα.
4. Ενισχύσεις πέψη: χυμό λεμονιού βοηθά ξεπλύνετε τα ανεπιθύμητα υλικά. Ενθαρρύνει το συκώτι να παράγει χολή που είναι ένα οξύ που απαιτούνται για την πέψη. Αποτελεσματική πέψη μειώνει την καούρα και την δυσκοιλιότητα.
5. Είναι διουρητικό: Λεμόνια αυξάνουν το ρυθμό της ούρησης στο σώμα, η οποία βοηθά τον καθαρισμό της. Οι τοξίνες είναι, ως εκ τούτου, κυκλοφόρουν με ταχύτερο ρυθμό,το λεμονι βοηθά στη διατήρηση του ουροποιητικού συστήματος σας να ειναι υγιή.
6. Καθαρίζει το δέρμα: Η βιταμίνη C βοηθά συστατικό ρυτίδες και κηλίδες μείωση. Λεμόνι με νερό καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα που βοηθά να κρατήσει το δέρμα καθαρό, Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο σημάδια για να βοηθήσει στη μείωση τους
7. Φρεσκάρει την αναπνοή: Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο των δοντιών και ουλίτιδα. Το κιτρικό οξύ μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών,οποτε θελει προσοχη στην χρηση
8. Ανακουφίζει από προβλήματα του αναπνευστικού: Ζεστό νερό λεμόνι βοηθά να απαλλαγούμε από μολύνσεις στο στήθος και να σταματήσει εκείνα τα ενοχλητικά βήχα. είναι χρήσιμο για τα άτομα με άσθμα και αλλεργίες
9. Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που εξαντλούνται όταν υποβάλετε το μυαλό σας και το σώμα στο στρες. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα λεμόνια είναι ασφυκτικά γεμάτα από βιταμίνη C.
10. Βοηθά  να αποβάλουν αυτή τη συνήθεια του καφέ: Μετά τη λήψη ένα ποτήρι ζεστό νερό λεμόνι, οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν μικρότερη λαχτάρα για καφέ το πρωί.
Γιατί θα πρέπει να είναι ζεστό νερό και οχι... κρύο;(θα ρωτουσατε)
 Κρύο νερό παρέχει ένα πιθανό παράγοντα σοκ ή στρες στο σώμα.

Η συνταγή είναι πολύ απλή 

- ένα φλιτζάνι ζεστό νερό (όχι καυτό) και το χυμό από μισό λεμόνι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου