***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ(NTR)


ΚΟΡΜΟΣ 





ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη


6 Αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια


50 γρ και 2 κουταλιές Σουπας  Ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλιας
120 γρ. κουβερτούρα



Υλικά για την κρέμα


240 ml Κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι βανίλιας
2 κουταλιές Ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την λιώνετε

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε
 στο μίξερ. (ΜΑΡΕΓΚΑ)
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζετε
 το χτύπημα


Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους 

με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.)
 μέχρι να αφρίσουν καλά.

Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά - σιγά 
την σοκολάτα.
Σταματάτε το χτύπημα μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα. 

Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε πρώτα 

λίγη τη μαρέγκα
 και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί.
 Στη συνέχεια προσθέτετε 
και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί και το στρώνετε με λαδόχαρτο.

Βουτυρώνετε και το λαδόχαρτο και πασπαλίζετε 
με λίγο αλεύρι.
Αδειάζετε στο ταψί τη ζύμη και τη στρώνετε πολύ καλα 
με μια σπατουλα
 να γινει ομοιομορφο
 το μειγμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 

για 15 λεπτά περίπου.

Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.


Χτυπάτε την κρέμα με την βανίλια και τη ζάχαρη, μέχρι 

να γίνει ΣΑΝΤΙΓΙ.

Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι. 

Απλώνετε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και ξεκολλώντας 

το λαδόχαρτο, 
τυλίγεται σε ρολό.

Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη, ή σαντιγί.,ή λιωμένη σοκολάτα.
Καλη Επιτυχια!!!!

TIPS
Ένα μυστικο της **Γιαγιας**
Για να κρατησετε μαλακο το παντεσπανι όταν το βγαλετε από το φουρνο παιρνετε μια πετσετα κουζινας, ριχνετε αχνη ζαχαρη σε ολη την επιφανεια της πετσετας και τοποθετειτε το παντεσπανι σας αρχιζετε και τυλιγετε σε κυλινδρο σιγα-σιγα με την πετσετα ,στο τελος δενετε καλα τις δυο ακρες της πετσετας σας και αφηνετε να κρυωσει.
Ετσι όταν εχετε ετοιμασει τη σαντιγι σας και την κρεμα
 για το εσωτερικο του Κορμου,
Θα ανοιξετε  την πετσετα και θα εχει παρει τη φορμα του 
Γεμιζετε τον κορμο σας
 και

Τον γαρνιρετε όπως εσεις θελετε….

Καλη Επιτυχια!!!!

1 σχόλιο:

  1. Τελειο!!!!Δοκιμαστε το!!!!!!και για τουρτες μονο το Παντεσπανι για να ετοιμασετε ΥΠΕΡΟΧΕΣ σπιτικες ΤΟΥΡΤΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή