***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ(NTR)




Θα τις λατρεψετε.....

ΥΛΙΚΑ

160 γρ. λάδι
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι αλάτι
λάδι για τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό και κάνουμε μια ρευστή ζύμη με ένα ποτήρι αλεύρι. 
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. 
Τρίβουμε καλά το υπόλοιπο αλεύρι με το λάδι και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το αλεύρι.
Αφού ετοιμαστούν όλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζύμη – προσθέτοντας το τριμμένο με το λάδι αλεύρι και ρίχνοντας σταδιακά όσο νερό χρειάζεται, μέχρι να γίνει ζύμη κανονική (όπως το ψωμί).
 Το αφήνουμε να φουσκώσει 2 ώρες περίπου.
 Κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα κάνουμε λεπτά κορδόνια. 
Τα διπλώνουμε σε θηλιές και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό το λάδι. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβιρονται με μελι η τριμμενο τυρι.
Καλή όρεξη!

ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΩΜΙ (NTR)






Θέλετε μια ακόμα πιο απλή και ακόμα πιο γρήγορη συνταγή που θα σας βγάλει απο δυσκολη θεση οταν ...σας λεπει το Ψωμι????

 ΥΛΙΚΑ

1 κουτάκι μπύρα(οτι μπυρα εχετε)
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει, συνήθως 3-4 κούπες)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζετε την μπύρα σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, προσθέτετε το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να φτιάξετε μια σφιχτούτσικη ζύμη.

Το αφήνετε να «ξεκουραστεί» 5-10 λεπτά, το πλάθετε σε φραντζόλα ή καρβελάκι και το ψήνετε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 
στους 180-200 o C.
Θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση κάθε φορά που έχετε ξεμείνει από ψωμί. 
Καλη Επιτυχια......

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!!!ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ!!!!(NTR)





 Σπιτικό ψωμακι!!!!!!!!!!!!!!!!

 






Ποιος δεν λατρεύει το ζεστό ψωμί, την μυρωδιά που γεμίζει τον χώρο και το βούτυρο που λιώνει πάνω του; 
Οι περισσότερες νομίζουμε ότι το να φτιάξεις ψωμί μόνη σου απαιτεί ειδικές γνώσεις, ειδικά εργαλεία, αρτοπαρασκευαστές κτλ κτλ ή ότι είναι μια δουλειά που έκαναν οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας και τώρα πια απλά δεν γίνεται, γιατί που να μπαίνουμε τώρα σε μπελάδες...
Μάλλον το να φτιάξουμε σπιτικό ψωμί δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φανταζόμαστε και μη μου πείτε, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν.....

 Η πιο.. απλή συνταγή της Γιαγιας(μου) αλλα και η πιο τελεια και γρηγορη!!!!!!

Υλικα

2 κουταλιές της σούπας ξερή μαγιά (υπάρχει σε φακελάκια στο super market)
4-5 κούπες σκληρό αλεύρι (όσο καλύτερης ποιότητας είναι τόσο καλύτερο ψωμί θα φτιάξετε)
2 κούπες νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτελεση
Ξεκινήστε με σκληρό αλεύρι καλής ποιότητας και όσο εξοικειώνεστε με την παρασκευή ψωμιού πειραματιστείτε με διάφορα αλεύρια που θα βρείτε στο εμπόριο (πολύσπορα, ολικής άλεσης, καλαμποκάλευρα κτλ). 
Όταν θα έχετε μαθει , μπορείτε να αναμειγνύεται διαφορετικά αλεύρια, φτιάχνοντας το δικό σας μοναδικό ψωμί.

 Διαλύστε την μαγιά

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το νερό και την μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.

 Προσθέστε αλάτι και αλεύρι

Προσθέστε το αλάτι και μία κούπα αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε να προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή, που να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Κάντε την μπαλίτσα.

Αφήστε την να "ξεκουραστεί"

Αφήστε την μπαλίτσα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε την σε ένα μεγάλο και βαθύ δοχείο ή λεκανίτσα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, σκεπασμένη με μια πετσέτα για περίπου μία ώρα.

Tip:

 Αν ψήνετε κάτι στον φούρνο, βάλτε τη λεκανίτσα με τη ζύμη κοντά στο φούρνο, αν λειτουργεί ο υπολογιστής, βάλτε τη ζύμη κοντά του. Γενικά βάλτε την κοντά σε πηγή θερμότητας, η σκεπαστε τη ζυμη με μια κουβερτουλα..εγω σκεπαζω με κουβερτα)

 Πλάστε την ζύμη

Φτιάξτε ό,τι σχήμα σας αρέσει. Φραντζολίτσα , καρβέλι, κουλούρα ή πλεξούδα. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και βάλτε το ψωμί μέσα.

 Ψήστε το ψωμί

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200o C, όχι με αέρα και ψήστε το ψωμί για περίπου 30 λεπτά.
 Το ψωμί πρέπει να έχει ένα χρυσαφη  χρώμα και να μην βουλιάζει όταν το πιέζετε. 
Βγάλτε το απ' το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει 15-30 λεπτά πριν το κόψετε.
Αυτό ήταν!!!!
 Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και όλοι θα το λατρέψουν.
Καλη Επιτυχια......


ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (NTR)





Απλο γρηγορο και...πεντανοστιμο!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό φιλέτο μοσχάρι (ή ουρά)
 2 κιλά πατάτες
 10 κουταλιές ελαιόλαδο
 2 φακελάκια
( ΜΙΧ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ X3)απο το Σουπερ Μαρκετ
Αλάτι ελαχιστο γιατι εχουν τα φακελακια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το χαράζουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει στα δύο κομμάτια.
 Προσέχουμε να μη το κόψουμε εντελώς.
 Το πασπαλίζουμε με το 1 φακελάκι ΜΙΧ ΚΑΠΝΙΣΤΟ.
 Κλείνουμε πάλι το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
 Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. 

Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ριγανη. 
Τοποθετούμε το κρέας στο ταψί και γύρω γύρω τις πατάτες. 
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το δεύτερο φακελάκι ΜΙΧ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ και περιχύνουμε το φαγητό.
 Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Καλη Ορεξη!!!!!

Κεικ σοκολατας……..(NTR)




!!!!!!!!!Όταν σας πιάνει κρίση υπογλυκαιμίας, καλό είναι να απολαμβάνετε 
ένα γλυκό με λιγότερες τύψεις.  Τι θα λέγατε για ένα κέικ με ελαιόλαδο; 
Είναι πιο υγιεινό, λιγότερο λιπαρό και το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο.!!!!!!!!!!! Ειναι πανευκολο+Γρηγορο  ...θα με θυμηθειτε.... !!!!!!!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

80 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι

2 αυγά

γιαούρτι  για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπόλ, χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν και τα προσθέτετε στο μιγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακαταύετε απαλά.

Τοποθετείτε το μείγμα σε μια φόρμα . 



Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25-30 λεπτά.

Ζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύεται με γιαούρτι ή παγωτό.

Καλη Επιτυχια.....

Κοτοπουλο Ψητο Πικαντικο (NTR)

  




ΥΛΙΚΑ

 2 μικρά κοτόπουλα
 100 γρ. βούτυρο
 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
 2 λεμόνια
 1 χούφτα φρέσκα αρωματικά ή 2 κουτ. της σούπας ξερά (θυμάρι, ρίγανη,  δενδρολίβανο, δυόσμος)
 6 φέτες μπέικον
 1 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι
 1 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
 4 ξερά κρεμμύδια

 4 ντοματες ξεφλιδισμενες

 1 φλιτζάνι λευκό κρασί


  ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε το βούτυρο, με τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το μπέικον, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι. Με αυτό αλείφουμε τα κοτόπουλα.

Χαράζουμε τα στήθη τους και τοποθετούμε σε κάθε άνοιγμα, από μία φέτα λεμόνι.

Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια,
,τις ντοματες σε φετες τα ανακατεύουμε με τις φέτες του λεμονιού που περισσεύουν και βάζουμε το μείγμα μέσα στην κοιλιά των κοτόπουλων.

Τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200°C, για 40 λεπτά με 1 ώρα.Αν θελουμε κοβουμε και λιγες πατατουλες αφου τις εχουμε αλατισει και τις εχουμε πασπαλισει με ριγανη και χυμο λεμονιου.

Τέλος ξεσκεπάζουμε, στη συνέχεια, το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κοτόπουλα.


Καλη Ορεξη!!!!!!

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ + ΠΑΤΑΤΕΣ(NTR)





Υλικά

3 αβγά
250 γραμμάρια μυζήθρα
100 γραμμάρια σπανάκι
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια μανιτάρια
Αλάτι,
Πιπέρι
Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας
300 γραμμάρια πατάτες
300 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
300 γραμμάρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, κατόπιν τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
Αφού τις καθαρίστε τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε την κολοκύθα μαζί με τα μανιτάρια και σόταρε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στο τέλος πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί.
Κόβετε και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σόταρε επίσης να πάρουν λίγο χρώμα.
Ανακατέψτε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα μαζί.Αδειάστε το έτοιμο φύλλο σε ένα ταψί και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. 
Τρύπηστε το φύλλο σε διάφορα σημεία  με μαχαιρι.
Απλώστε το μείγμα με τα υλικά και περίχυσε με κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε και ρίξε από πάνω το δενδρολίβανο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς  άνω και κάτω .
Καλη Επιτυχια.

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Cookies με Quaker (NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 κούπες  ζάχαρη
8 κουταλιες σούπας  βούτυρο
½ κούπας γάλα 
1/3 κούπας κακάο
3 κούπες Quaker

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, το βουτυρο, το γάλα και το κακάο. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά

 Συνεχίστε ανακατεύοντας τακτικά, για 3 λεπτά

 Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
 Προσθέστε το Quaker, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά

 Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε cookies στη σειρά, πάνω σε λαδόκολλα

Αφήστε τα μέχρι να σκληρύνουν
και οποιος δεν αγαπαει το Quaker θα το  λετρεψει στα Cookies.
Καλη Επιτυχια.

ΓΡΑΝΙΤΕΣ...(NTR)






ΥΛΙΚΑ


250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
750 γρ. ροδάκινα ή νεκταρίνια ή βερίκοκα,βατομουρα ,πεπονι (η οτι μας αρεσει απο φρουτα...)( περίπου 1/2 κιλό φράουλες)
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε τα φρούτα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό.

Στη συνέχεια, παίρνουμε αυτό το 1/2 κιλό πολτό φρούτου (τα 750 γρ. φρούτων χωρίς τις φλούδες και τα κουκούτσια μάς δίνουν περίπου 1/2 κιλό πολτό) και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού.

Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 4 φορές περίπου.

Όποτε θέλουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)




ΥΛΙΚΑ


1 μεγάλο κοτόπουλο
1/2 κιλό γιαούρτι πλήρες
2 φλιτζάνια γαλέτα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
 χυμό 2 λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Kόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Tο περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι και το αφήνουμε 3 ώρες να μαριναριστεί.
 Περνάμε κάθε μερίδα του κοτόπουλου από το γιαούρτι και στη συνέχεια από τη φρυγανιά.(γαλετα)
 Bάζουμε τις μερίδες στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Η γαλέτα 

Mπορείτε να τη βρείτε έτοιμη σε σακουλάκια ή να την παρασκευάσετε μόνοι σας, τρίβοντας φρυγανιά στο μίξερ. Διατηρείται σε καλά κλεισμένο γυάλινο βάζο, σε μέρος χωρίς υγρασία, για 1 μήνα. Για να τη διατηρήσετε περισσότερο, μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο για 3 μήνες. 


Καλη Επιτυχια
Tips

H ίδια συνταγή γίνεται και με φιλέτο κοτόπουλο. Kαθώς το κοτόπουλο είναι παναρισμένο, μπορείτε -αν θέλετε- να το τηγανίσετε στο ελαιόλαδο, αντί να το ψήσετε στο φούρνο. Το τηγανισμένο κοτόπουλο δίνει περισσότερες θερμίδες από το ψητό. Tο φαγητό μπορείτε να το προσφέρετε με αγγουροσαλατατα για δροσιά.

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ+ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

250 γρ ροδάκινα
70 γρ. ζάχαρη
5 γρ. ποτό
14 γρ. φύλλα ζελατίνης
200 γρ. σαντιγί ζωική (μισοχτυπημένη)
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεφλουδίζετε τα φρούτα, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε με την ζάχαρη
να βρασουν.

Έχετε βάλει ήδη σε κρύο νερό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν και αφού έχει ζεσταθεί το μίγμα του φρούτου το αφαιρείτε από την εστία και προσθέτετε στραγγισμένες καλά τις ζελατίνες.

Ανακατεύετε και περιμένετε να κατέβει η θερμοκρασία ώστε το μίγμα να είναι χλιαρό.

Σ' αυτό το σημείο προσθέτετε το ποτό ανακατεύετε απαλά το μίγμα του φρούτου με το γιαούρτι και τέλος αναμειγνύετε απαλά με την σαντιγί.

Το σερβίρετε άμεσα σε φόρμες της αρεσκείας σας και τ’ αφήνετε στο ψυγείο να πήξουν 2 με 3 ώρες.

Όταν κρυώσει το γλυκό αναποδογυρίζετε τη φόρμα και σερβίρετε.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο φρέσκο φρούτο όπως νεκταρινια,φραουλες, κεράσια ,βατομουρα
.
 

ΚΡΕΠΕΣ (NTR)



ΥΛΙΚΑ

500 ml γάλα αποβουτυρωμένο
Μία πρέζα αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 βανίλια
1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5 κουταλιά της σούπας λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού ρούμι (αν θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι αφού θα το έχουμε πρώτα κοσκινίσει.

Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μία ειδική κρεπιέρα. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. Μόλις ροδίσει το γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Μπορούμε να σερβίρουμε την κρέπα με μία κουταλιά μαρμελάδα, ή μία κουταλιά μέλι με τριμμένα καρύδια ή ένα κουταλάκι ζάχαρη και κανέλα, ή σοκολάτα (λιώνουμε λίγη σοκολάτα υγείας, 20 με 30 γραμμάρια, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα και προσθέτουμε λίγη καρύδα σε τρίμμα, ή κομματάκια μπανάνας, ή ξηρούς καρπούς ή κορν φλέικς. Αν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε τη σοκολάτα και με λίγες σταγόνες λικέρ.) ή ψιλοκομμένα φρούτα (π.χ. μήλο ή αχλάδι κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια τα οποία θα τα πασπαλίσουμε με κανέλα και λίγο χυμό από μανταρίνι ή πορτοκάλι και στη συνέχεια θα τα «περάσουμε» από το αντικολλητικό τηγάνι.)
 

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Μοσχαρακι με Πουρε Μελιτζανας (NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κούπα λάδι ελιάς
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Λίγη κανέλα τριμμένη, λίγη πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κονσέρβα τομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές πελτέ
1 μεγάλη τομάτα τριμμένη

Για τον πουρέ Μελιτζάνας

1300 γρμ μελιτζάνες
Χυμό 1 λεμονιού
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
1 κουταλιά αλεύρι
½ κούπα φρέσκο γάλα
½ κούπα κρέμα γάλακτος παχιά
1/3 κούπας παρμεζάνα ρετζιάνο τριμμένη
1/3 κούπας πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
1/3 κούπας τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις καλά απ' όλες τις πλευρές στο λάδι το κρέας, για να σχηματίσει μια κρούστα και να κρατήσει όλους τους χυμούς του εσωτερικά.  Όταν σωταριστεί το κρέας, βγάλε το σε μια πιατέλα στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι σωτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και ξαναβάζεις το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνεις με τα κρασιά και μόλις εξατμιστούν προσθέτεις τις τομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πρέπει να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.

Στο μεταξύ ετοιμάζεις τον πουρέ Μελιτζάνας.

Ψήνεις στο γκριλ του φούρνου τις μελιτζάνες μέχρι να καψαλιστεί ή φλούδα τους και να μαλακώσει η σάρκα τους, για 20 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν ετοιμαστούν οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζεις και τις περιχύνεις με τον χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Στραγγίζεις τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβεις με μαχαίρι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζεις την Μπεσαμέλ. 

Ροδίζεις το αλεύρι στο βούτυρο και προσθέτεις το γάλα και αλατοπίπερο. Ανακατεύεις μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτεις τις μελιτζάνες. 
Ρίχνεις τα τυριά, την κρέμα και μαγειρεύεις για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει ο πουρές και να λειώσουν τα τυριά. 
Ανακατεύεις διαρκώς να μην σου κολλήσουν. 
Κατεβάζεις από την φωτιά και διατηρείς τον πουρέ ζεστό.

Όταν ετοιμαστεί το κρέας, σερβίρεις στα πιάτα τον πουρέ και τον περιχύνεις με το κοκκινιστό κρέας
Καλη Ορεξη!!!

Τυροπιτάκια με κρέμα(NTR)






                       
ΥΛΙΚΑ

   1 πακέτο φύλλο κρούστας
                          300 γρ. φέτα
                         200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, κασέρι, ότι υπάρχει )
                          ελαιόλαδο για το άλειμμα και το τηγάνι

Για την κρέμα

                         1 1/2 φλυτζάνι γάλα
                          2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
                          2 κουταλιές βούτυρο
                          1 αυγό
                         αλάτι
                         πιπέρι
                                               μοσχοκάρυδο τριμμένο

                                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την κρέμα

                          Λιώνουμε το βουτυρο και διαλύουμε το αλεύρι.
                          Χτυπάμε το αυγό, το ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και 
ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Την αφήνουμε να κρυώσει.


Για τα τυροπιτάκια

                         Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες όσο φαρδιές θέλουμε. Αν είναι για τραπέζι εγώ τα κάνω πολύ πολύ μικρά, αν είναι για το γραφειο η τη δουλεια,το κόβω φαρδύτερο για να γίνονται μεγάλα.
                        Τρίβουμε τη φέτα μέσα στην κρέμα και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τα φυλλαράκια με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνα.


Για το ψήσιμο υπάρχουν 2 τρόποι.

                          Ο ένας είναι να τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου.
                         Ο δεύτερος είναι να τα τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
                         Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε. Μην αφήσετε το λάδι να κάψει πάρα πολύ γιατί αρπάζουν γρήγορα. Το καλύτερο είναι, η φωτιά να είναι μέτρια προς χαμηλή.
                      
Καλή σας όρεξη!!!!

Tips:

                         Αν διαλέξουμε να τα κάνουμε ψητά, καλό θα ήταν να τα διπλώνουμε σε 2 λωρίδες φύλλων. Επειδή με τη θερμοκρασία του φούρνου η κρέμα ρευστοποιείται πριν πάρουν χρώμα, υπάρχει κίνδυνος να αδειάσει η γέμιση στο ταψί.
                          Αν είναι για κατάψυξη τα στρώνουμε σε ένα τάπερ βάζοντας λαδοχαρτο ανάμεσα στις στρώσεις για να μη κολλήσουν.

   Αν θέλουμε αρωματίζουμε με δυόσμο ή άνιθο.

Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε και με περισσεύματα από κοτόπουλο για να γίνουν ....κοτοπιτάκια.....


Μπουρεκάκια με τυρί ή κιμά(NTR)




 Η Συνταγη ... για το τελειο πρωινο!!!!!!!
Υλικά
                         250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
                          250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                          200 ml λάδι ή βούτυρο μαλακό
                          200 ml νερό ζεστό
                        1 κρόκος αυγού
                          1 κουτ. γάλα

Γέμιση με τυρί

                        150 γρ. φέτα τρίμμα
                         100 γρ. τυρί κρέμα
                          1 αυγό
                         1/4 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Γέμιση με κιμά

                          250 γρ. κιμάς
                         1κρεμμυδι ψιλοκομμένο
                          1/2 κουτ.ντοματοπελτές
                          2 κουτ. λάδι
                          2 κουτ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα
                          1 κουτ.γλ. μαϊντανός
                         κανέλα                       
  αλατοπίπερο
Εκτέλεση 
                          Βάζετε σε μπόλ το αλέυρι, το λάδι και το νερό.
                          Ζυμώνετε, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο.
                         Βάζετε σε μπολ τα υλικά της γέμισης με το τυρι                      
    Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη σε φύλλο 
                         Κόβετε στρογγυλά κομμάτια,η τετραγωνα οπως σας αρεσουν.
                         Βάζετε στη μέση 1 κουτ.γλ.γέμιση και διπλώνετε στα δυο.
                         Πιέζετε τις άκρες,να ενωθούν καλά και βάζετε τα μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με τον κρόκο και το γάλα χτυπημένα.
                          Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, να ροδίσουν.
Αν θελετε τα τηγανιζετε, σε καυτο λαδι εως ροδισουν.

Ετοιμάζετε τη γέμιση του κιμα

                     Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, τηγανίζετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τον κιμά, τον ντοματοπελτέ, το τυρί , τον μαϊντανό,την κανέλα και αλατοπιπερώνετε.
                        Ανακατεύετε και σιγοβράζετε, να εξατμιστούν τα υγρά.
Συνεχίζετε όπως με τη γέμιση με το τυρί.