***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ(NTR)


 

 

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη ζύμη



500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι από γιαούρτι λάδι
1 αυγό
αλάτι
Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού 
 πιπέρι





Για τη γέμιση


1 κιλό πράσα
500 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένα
200 γραμμ. φέτα σε τρίμμα
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι

πιπέρι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και χυμό ενός
1 κεσεδάκι γιαουρτιού γάλα
3 αυγά, χτυπημένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Ρίχνετε το γιαούρτι, το αυγό και το λάδι σε ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε ξύσμα, πιπέρι (προαιρετικά) και το αλεύρι. Ζυμώνετε πολύ εύκολα μια ζύμη αφράτη και μυρωδάτη.
Προετοιμάζετε τη γέμιση ξεκινώντας από τα πράσα. Τα καθαρίζετε και τα πλένετε. Χρησιμοποιείται πράσινο και άσπρο μέρος ή μόνο το άσπρο αν θέλετε. Το κόβετε ροδέλες. Στη συνέχεια τρίβετε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Ξύστε τα πορτοκάλια και το χυμο του  ένος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο, ελάχιστο λάδι και σοτάρετε τα πράσα. Ρίξτε λίγο νεράκι και αφήστε τα να μαλακώσουν. Προς το τέλος ρίξτε και το μπέικον. Αφήνετε να κρυώσουν για λίγο, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα (αν θέλετε, αλλά δίνει χαρακτηριστική γεύση). Τελευταία τα τυριά
Σε στρογγυλό ταψί, χωρίς λάδωμα, απλώστε τη ζύμη με το χέρι, όπως θα κάνατε με τη ζύμη πίτσας, πατώντας και σηκώνοντας στα πλαϊνά του, μέχρι τη μέση περίπου. Αδειάστε το μίγμα και στρώσατε ομοιόμορφα.
Χτυπήστε τα αυγά, με το γάλα και με το μοσχοκάρυδο και ρίξτε τα επάνω στη γέμιση ώστε να την καλύπτουν ολόκληρη. Προσθέτετε λίγο από τα τριμμένα τυριά από πάνω και ψήστε στους 180 C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Καλη Ορεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου