***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Καρυδομελο(NTR)




 

Υλικα

 


150 γρ. μέλι

100 γρ. ζάχαρη

200 γρ. καρύδια

100 γρ. γαλέτα

1 κουταλάκι κανέλα

100 γρ. σουσάμι

 

Εκτελεση


 

Ψιλοτρίβουμε τα καρύδια. Bράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια, την κανέλα και τη γαλέτα. Πλάθουμε μπαλάκια, τα τυλίγουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 


Tο γλυκό πλάθεται σε μικρά μπαλάκια, τα οποία προσφέρονται ως κέρασμα στο σπίτι μαζί με τον καφέ ή το τσάι. Eπειδή δεν περιέχει λιπαρή ύλη, μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και εκτός ψυγείου για διάστημα δύο εβδομάδων. Eίναι εύκολο γλυκό και μπορεί να δοθεί και στο παιδί για το σχολείο. Aν δεν σας αρέσει το σουσάμι για επικάλυψη, μπορείτε να αφήσετε τα μπαλάκια σκέτα ή να τα γλασάρετε με γλάσο βανίλιας: Bάλτε σε μπεν μαρί βανίλια γλυκό (υποβρύχιο) και λιώστε το. Bουτήξτε στο γλάσο τα μπαλάκια και αφήστε τα να κρυώσουν.


Πως να διαλέξετε σουσάμι

Yπάρχουν δύο είδη σουσαμιού: το μαύρο και το λευκό. Tο λευκό σουσάμι είναι περισσότερο αμυλώδες και το πιο γνωστό στη χώρα μας. Tο μαύρο σουσάμι είναι ινδικής προέλευσης. Tο λευκό σουσάμι όταν είναι νωπό έχει υγρασία και μπορεί εύκολα να χαλάσει, γι’ αυτό διατηρείται στην ψύξη. Tο καβουρδισμένο σουσάμι όμως διατηρείται περισσότερο και εκτός ψυγείου, αρκεί να βρίσκεται καλά κλεισμένο σε γυάλινο αεροστεγές βάζο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου