***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ...(NTR)




 

 

Υλικά


110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
140 γρ. αλεύρι
2 κ.σουπας  κακάο
1/4 κ.γλυκου  αλάτι

Εκτέλεση


Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
 Στρώνουμε στο  ταψί του φούρνου λαδόκολλα .
Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και αφού ενσωματωθούν συνεχίζουμε με το αλεύρι-κακάο-αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα  και ψήνουμε περίπου 12λεπτα, Όσο είναι ζεστό, προσεκτικά μπορούμε να κόψουμε τετράγωνα με τετράγωνο κουπ πατ.




Για το παγωτό


500γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη
4κ.σουπας  κακάο
10 μπισκότα 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κακάο, για να ομογενοποιηθεί όσο το δυνατόν το κακάο.
 Βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε σύμφωνα με το χρόνο λειτουργίας. 5' πριν το σταματήσουμε ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη λίγο ώστε να ετοιμάσουμε ό,τι χρειαζόμαστε για την εκτελεση.

Εκτελεση


Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα  ταψάκι βάζουμε κάτω τα μπισκότα που κόψαμε, στη συνέχεια βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο που είναι ακόμα μαλακό, το στρώνουμε με κουτάλι προσεχτικά πάνω στα μπισκότα και μετά από πάνω ακουμπάμε απαλά τα υπόλοιπα μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη αρκετές ώρες, ώστε μετά να το βγάλουμε από το ταψάκι με τη λαδόκολλα μαζί και να κόψουμε με μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνα ανάλογα με τα μπισκότα που βάλαμε. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε κομμάτι και διατηρούμε στην κατάψυξη.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κόψουμε σε τετράγωνα το μείγμα του μπισκότου, μπορούμε απλά στη μέση να το κόψουμε και να βάλουμε ενδιάμεσα το παγωτό και στη συνέχεια να κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό.
Εγώ το παγωτό το έφτιαξα με γάλα, κακάο και μπισκότα χωρίς παγωτομηχανή.

Τη δεύτερη μέρα τρώγονται πιο ευχάριστα!
Επίσης αν θελετε βαζετε ξηρούς καρπούς και σιροπι σοκολατας  είναι θαυμα!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου