***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ (NTR)




 

 Υλικα

  1 φλ. ζάχαρη

   ¾ φλ. καλαμποκέλαιο

   1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι

   1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ

   1 βανίλια

   1 πρέζα αλάτι

    Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

    2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού

    1 κ.γλ. σόδα

    1 φλ. νερό

     Μισο φλ. κακάο

     3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

     3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτελεση

Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. 

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. 

 

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια(αν θελουμε)διαφορετικα σε μια φορμα ολο το μειγμα.

 
Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10λεπτα, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου