***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΝΟΥΤΕΛΛΑ η ΜΕΡΕΝΤΑ… απολαυση……(NTR)


 

 

Η λατρεία μου γι’ αυτή τη φοβερή πραλίνα φουντουκιού δεν έχει όρια! Φτιάξτε και σεις την Σοκολατένια απόλαυση σε βάζο στο σπίτι σας με την παρακάτω εύκολη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

     1 κούπα φουντούκια

      340 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

       2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

       3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

       1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά

       1/2 κουταλάκι του τσαγιού βανίλια

       3/4 κουταλάκια του τσαγιού αλάτι, ανάλογα τις προτιμήσεις σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

 Απλώστε τα φουντούκια σε μία στρώση επάνω σε μία λαδόκολλα και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να έχει αρχίσει να φουσκώνει η φλούδα τους. Τυλίξτε τα σε μία πετσέτα και τρίψτε τα καλά ώσπου να φύγει όσο περισσότερη φλούδα γίνεται (δεν θα φύγει όλη και δεν πειράζει). Αφήστε τα να κρυώσουν.

 Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι επάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Αφήστε τη να κρυώσει.

Στο μπλεντερ , αλέστε τα φουντούκια μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε να αλέθετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο – όσο λείο θέλετε. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατέψτε καλά και έπειτα στραγγίξτε το μείγμα για να αφαιρέσετε όσα κομμάτια φουντουκιού περίσσεψαν.

Η Nutella η Η Μερεντα σας θα είναι λεπτή και κάπως υδαρή και ζεστή, αλλά θα πήξει καθώς κρυώνει. Βάλτε τη σπιτική σας Nutella η Μερεντα  σε ένα βαζάκι και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα διατηρείται εκτός ψυγείου έως και 2 εβδομάδες.

Είμαι σίγουρη  πως θα τη λατρέψετε και σεις και τα παιδιά σας (αν σας περισσέψει δηλαδή και προλάβουν να δοκιμάσουν κι αυτά!)

Μπορειτε ν αντικαταστησετε τα ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ με Καρυδια η ΑΜΥΓΔΑΛΑ ετσι θα κανετε τη ΔΙΑΦΟΡΑ,,
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου