***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΒΑΦΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)






ΥΛΙΚΑ
 
2 φλιτζανες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ -2  φλιτζανες γάλα χλιαρό
3 αυγά χωρισμένα ασπράδια-κρόκους
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια σούπας βουτυρο  λιωμένο
3 βανίλιες
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα και το βουτυρο  χτυπάμε λίγο να ενσωματωθούν.
Βάζουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Τέλος ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ την μαρέγκα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Βάζουμε τη βαφλιέρα στην μπριζα στο 3,5 και αφού ζεσταθεί την περνάμε με ένα πινέλο με λίγο βιταμ.
Ρίχνουμε μια κουτάλα ζύμη στη μέση της βαφλιέρα και κλείνουμε.
Όταν θα είναι έτοιμη, 2-3 λεπτά, θα ανάψει το λαμπάκι.
~~~~Σερβίρονται με μαρμελάδα, μέλι και ξηρούς καρπούς, μερεντα,φραουλες σοκολατα,μυρτιλλα... αλλά και αλμυρή με... τυρι αρεσκειας μας , ζαμπόν~~~

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!

ΒΑΦΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ…~1~ (NTR)


 

 

 

 

 

 

      ΥΛΙΚΑ

 

4 αβγα

1 κουπα κρεμα γαλακτος

1 κουπα σπορελαιο

1 βανιλια περιπου

1/2 κουπα αλευρι

1 κ.σ. μπεηκιν

1 κουταλια σουπας ζαχαρη

 

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Χτυπαμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι στο μιξερ.

μολις ενωθουν,ριχνουμε σιγσ σιγα το αλευρι,μεχρι να πετυχουμε ενα μιγμα σχεδον σαν του κεικ,ισως λιγο πιο νερουλο.

Ψηνουμε μια μια στο ειδικο μηχανημα για βαφλες,και γεμιζουμε με μερεντα,μαρμελαδα  μελι παγωτο κτλ..
 
 το ιδανικο ειναι μαρμελαδα φραουλα στη μεση,διπλωνω και στολιζω με σαντιγι και φλουδες σοκολατας

ΒΑΦΛΕΣ ~2~ (NTR)




 

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ

80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, χωρίς να κάψει

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

ελάχιστο αλάτι

2 φλιτζάνια (400 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό

 

 



 

 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.

 Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα. Εχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο). Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.

Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Σερβίρουμε  συνοδεύοντας με παγωτό και σιροπι  σοκολάτας ,  με μαρμελάδα, φραουλες   η οτι μας αρεσει..
Καλη Επιτυχια.......