***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ... ΕΥΚΟΛΗ..~1~.(NTR)






 Υλικα

3 φλιτζανες Αλευρι
2 φλιτζανες Ζαχαρη
2 κουταλακια ξυδι
2 βανιλιες
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
10 κουταλιες Ηλιελαιο
6 κουταλιες σουπας Κακαο
λιγο αλατι
2 φλιτζανες χλιαρο Νερο
1 κουταλακι Μπεικιν Παουντερ
λιγες σταφιδες(αν θελουμε)

Εκτελεση

Λαδωνουμε την φορμα η το ταψακι που θα τοποθετησουμε τη φανουροπιτα Πασπαλιζουμε με Κακαο ολη την επιφανεια και το αφηνουμε εως οτου τοποθετησουμε το μειγμα μας.
Σ ενα μπολ ριχνουμε το αλευρι το μπεικιν,τη ζαχαρη ,το ηλιελαιο,τις βανιλιες το ξυσμα πορτοκαλιου το κακαο και το αλατι ανακατευουμε καλα
Επειτα ριχνουμε το χλιαρο νερο ανακατευουμε εως οτου γινει ενα ωραιο μειγμα και τελος (αφου εχουμε αλευρωσει )τις σταφιδες .
Αναβουμε το φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνουμε την πιτα μας για 40 λεπτα.Αν θελετε πασπαλιζετε με ζαχαρη αχνη...
Πιστεψτε με ειναι τοσο απλη που θα ενθουσιαστειτε και σιγουρα θα την ξαναφτιαξετε..
Καλη Επιτυχια και Χρονια μας Πολλα!!!!

Κέικ πεπονιού....(NTR)




 


Υλικα

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

250γρ  μαργαρίνη η βιταμ

½ πεπόνι (περίπου) πολτοποιημένο στο μπλέντερ

200γρ τυρί κρέμα

Εκτέλεση
 
Καθαρίζετε και βάζετε στο μπλέντερ το μισό πεπόνι μέχρι να πολτοποιηθεί.
Θα χρειαστείτε μία κούπα πολτό πεπονιού.
Στη συνέχεια χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να «ασπρίσει» το μίγμα.
 Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το τυρί κρέμα και τον πολτό πεπονιού.
Αφήστε να ανακατευτούν καλά.
Τέλος ρίξτε στον κάδο και το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι από το μίγμα.
Αλείβετε την φόρμα που θα βάλετε το κέικ με μαργαρίνη, αλευρώστε και τινάξτε το περιττό αλεύρι.
 Ψήστε στους 175-180  βαθμούς για περίπου μια ώρα και για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο βυθίστε ένα μαχαίρι προς το κέντρο της φόρμας: το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι βγει εντελώς στεγνό!
Ειναι πανευκολο και γευστικοτατο...Δοκιμαστε το
Καλη Επιτυχια....

Καρπουζόπιτα (NTR)











Υλικα

1 μεγάλο καρπούζι

6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. μέλι

σουσάμι η αμυγδαλα φιλε.

Εκτέλεση

Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακο, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι η αμυγδαλα φιλε.

Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμους πανω-κατω.
Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι και αν δε θελετε σουσαμι πασπαλιζετε με αμυγδαλα.(φιλε)
Καλη Επιτυχια!!!!

Τραγανά στικς από κολοκυθάκια (NTR)





 

Υλικα

3 κολοκυθάκια κομμένα σε στικ

2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα

3 κ.σ. αλεύρι

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 
Αλάτι και πιπέρι

{Αν θελουμε με τον ιδιο τροπο χρησιμοποιουμε και πατατες και μελιτζανες} 


 

Εκτελεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220.
Τοποθετηστε σε 3 διαφορετικά μπολ το χτυπημένο αβγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά.
 Ανακτέψτε στη φρυγανιά και τη παρμεζάνα.
Βουτήξτε τα κομμάτια κολοκυθάκι πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-τυριού.
 Τοποθετηστε  τα κομμάτια σε λαδόκολλα σε ταψι.
Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά!
Καλή όρεξη!και Καλη Επιτυχια!!!!

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ (Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…)(NTR)





Υλικα

6 κουταλιες μουσταρδα σε σκονη

2 κουταλιες σουπας Ξιδι

1 κουταλια σουπας ζαχαρη

1 κουταλια  σουπας χλιαρο νερο

1 κουταλια σουπας ελαιολαδο

 

Εκτελεση



Αυτή εδώ είναι η πιο απλή συνταγή μουστάρδας.
 



Παίρνουμε ένα μπολ και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα .
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μια μέρα για να "δέσει".
Καλη Επιτυχια!!!!!




{κοτοπουλο με μουσταρδα....}

 
 
Συνταγη ~2~
Υλικά

400 γρ. σκόνη μουστάρδας

350 ml λευκό ξύδι

500 ml νερό

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι, πιπέρι

 

Κατασκευή

 
Αναμειγνύουμε τα υλικά σε μίξερ  ώστε να γίνουν ένας λείος χυλός.
 Ρυθμίζουμε την πυκνότητα ανάλογα με την επιθυμία μας, προσθέτοντας νερό ή σκόνη μουστάρδας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ωριμάσει.
Συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλη Επιτυχια..

Tips: Λιγα πραγματα που πρεπει να γνωριζετε για τη ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Η μουστάρδα είναι μια καυτερή κατά βάση σάλτσα, που συνοδεύει και νοστιμεύει κυρίως κρέατα, αλλά και ψάρια και λαχανικά.
Τα βασικά υλικά της είναι ο σιναπόσπορος, είτε σε μορφή σιναπάλευρου (σκόνη μουστάρδας), είτε ολόκληρος και το ξύδι. Υπάρχουν 2 είδη σιναπόσπορου, ο κίτρινος που έχει πιο απαλή γεύση και ο μαύρος, που είναι πιο καυτερός.
Μετά την παρασκευή της μουστάρδας , η ωρίμανσή της γίνεται σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο. Όσο περισσότερο αφήνουμε να ωριμάσει, τόσο πιο απαλή γίνεται η γεύση της.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη δικιά μας παραλλαγή μουστάρδας, μπορούμε να προσθέσουμε στη βασική συνταγή τα υλικά της αρεσκείας μας, από μυριστικά (σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα)




Για να φτιάξετε τη κίτρινη πάστα που καλείται έτοιμη μουστάρδα, τοποθετήστε σε ένα τηγάνι ή ταψί αλεύρι και ζεστάνετε το, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο μέχρι να καφετιάσει ομοιόμορφα.

Ανάμιξε αυτό το καφέ αλεύρι, μισό και μισό με τριμμένους σπόρους σιναπιού και προσθέσετε για να γίνει υγρό, ένα μίγμα μισού ξιδιού και μισού νερού μέχρι να αποκτήσει τη πυκνότητα και την υφή που θέλετε.
Αλλάξτε τις ποσότητες της μουστάρδας και του αλευριού αναλόγως τη γεύση που σας αρέσει και πόσο δυνατή σε γεύση τη θέλετε.
 

ΚΕΤΣΑΠ…ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ {η λατρεμενη }(NTR)





Υλικα

 

1 κιλό φρέσκες ώριμες  ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτάλια του φαγητού μηλόξιδο

2 κουτάλια του φαγητού κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκιάς πιπεριάς

1 /2 κουταλακι κοφτο αλάτι

Λιγακι μαύρο πιπέρι

Λιγο σκόνη γαρύφαλο

1 /2 κουταλακι σκόνη τζίντζερ

1 /2 κουταλακι μοσχοκάρυδο

1 φύλλο δάφνης

100  γραμμαρια ζάχαρη

 

Εκτελεση

 

Βράστε τα όλα μαζί μέχρις ότου οι τομάτες και τα κρεμμύδια να έχουν βράσει. Μετά περάστε την μάζα μέσα από ψιλό σουρωτήρι (σήτα)σε νέα κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση ακόμη.

Αφού κρυώσει το κέτσαπ βάλτε το σε γυάλινα βάζα με βιδωτό καπάκι(λίγο πριν το γέμισμά τους ξεβγάλτε τα με ζεματιστό νερό). Σε κλειστά βάζα και μέσα στο ψυγείο, το κέτσαπ σας μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 6 μήνες.

 





 
Συνταγή 1

1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα
150 γραμμάρια ξύδι

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 30 λεπτά ανακατεύοντας τα περιστασιακά. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και ξαναβράζουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε ντουλάπια μακριά από φως και υγρασία. Όταν ανοίξουμε ένα μπουκάλι το συντηρούμε στο ψυγείο.

Συνταγή 2

2 κιλά ώριμες ντομάτες
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια ξύδι από κρασί
350 γραμμάρια μέλι
20 γραμμάρια αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
20 γραμμάρια σκόνη μουστάρδας

Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια, περνάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο από τον τρίφτη και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε το ξύδι και του προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και το ξαφρίζουμε. Περνάμε τις ντομάτες από σουρωτήρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα με το ξύδι. Βράζουμε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Τέλος ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή 3

2 κρεμμύδια
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
1 ξινόμηλο
¼ του λίτρου ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Κάρυ (προαιρετικά)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια και βράζουμε για πέντε λεπτά. Μετά προσθέτουμε το μήλο ψιλοκομμένο μαζί με το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη σε όση ποσότητα επιθυμούμε. Βράζουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα. Το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.

Συνταγή 4

1 κιλό ντομάτες ώριμες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
400 γραμμάρια ξύδι
40 γραμμάρια αλάτι
150 γραμμάρια μέλι
60 γραμμάρια κορν φλάουερ

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις περνάμε από το σουρωτήρι. Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά και το ξύδι και τα ρίχνουμε στη ντομάτα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα τουλάχιστον. Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουερ και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος.


Καλη Επιτυχια!!!!(με οποια συνταγη σας αρεσει )....

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΑ…(NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 γάλα σοκολατούχο

1/4 κούπας Λικερ αρεσκειας μας

300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ



Για τη γέμιση
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κροκάδια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
125 γρ. κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σοκολατούχο γάλα, στο οποίο έχουμε ρίξει και το Λικερ, για να πάρει άρωμα και τα στρώνουμε.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγι, προσθέτουμε τα κροκάδια και τη λιωμένη σοκολάτα (η σοκολάτα πρέπει να είναι χλιαρή).

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα σαβουαγιάρ, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

Γαρνίρουμε με σαντιγι και Καλη Επιτυχια!!!!!


Πανευκολη Σοκολατενια Λιχουδια!!!!!!Δοκιμαστε την....

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ******** ~5~ (NTR)











Φτιάξτε παραδοσιακή φανουρόπιτα με εννέα υλικά και τιμήστε τον θαυματουργό Άγιο Φανούριο...

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο

3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

1/2 κούπα καρύδι (η αμυγδαλα) κομμένα

1/2 κούπα σταφίδα ξανθή

1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο

3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι

Tips: Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλετε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρετε φρέσκια τη χρησιμοποιείτε απευθείας.Εγω τις αλευρωνω λιγο(τις σταφιδες) και τις  ριχνω στην πιτα.


Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.

Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα

Ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα.



Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί  γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο (ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 45-60 λεπτά.

Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Αν θελουμε πασπαλιζουμε με λιγη τριμμενη καρυδα η αν δεν εχουμε αχνη ζαχαρη.
Καλη Επιτυχια!!!!






***********~~~~~~~~~~***********

Γιατί φτιάχνουμε τη φανουρόπιτα-Τι λέει η παράδοση

Για την ζωή του Αγίου Φανουρίου, τον οποίο τιμάμε με αυτή τη νηστίσιμη πίτα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες.

Κατά την παράδοση, η πίτα φτιάχνεται για να σωθεί η μητέρα του αγίου, η οποία ήταν μία σκληρή, αμαρτωλή γυναίκα.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γράφει με αυτή την αφορμή ότι όποιος επικαλείται τον Άγιο Φανούριο πρέπει πάντα να λέει «Θεός σχωρέσ” τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου. Θεός σχωρέσ” την».

Έτσι, στις 27 Αυγούστου που τιμάται ο Άγιος Φανούριος, συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες μοιράζουν στη γειτονιά αφού ευλογηθούν πρώτα από την εκκλησία.

Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε να φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε.

Πολλοί, εξάλλου, συνδέουν αυτή την ιδιότητα του Αγίου Φανουρίου και της πίτας με το όνομα του Αγίου, που προκύπτει από το ρήμα «φαίνω» που σημαίνει αποκαλύπτω.

Τη δύναμη που αποδίδεται στην πίτα έρχονται να ενισχύσουν και τα υλικά της, τα οποία είναι πάντοτε 7 ή 9, καθώς οι συγκεκριμένοι αριθμοί ανήκουν στους λεγόμενους ιερούς αριθμούς ήδη από την εποχή των Πυθαγορείων.

Και όπως συμβαίνει με όλα τα έθιμα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν παραλλαγές της παράδοσης.

Στην Κρήτη, την Κύπρο, τη Σκιάθο, τη Φλώρινα και άλλες περιοχές, η φανουρόπιτα φτιάχνεται για να βρουν οι ανύπαντρες κόρες γαμπρό.

Άλλοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και φωτίζει τον δρόμο της ζωής του καθενός.

Λέγεται ακόμη ότι ο Άγιος Φανούριος προστατεύει τους αγρότες φανερώνοντας τα κλεμένα ζώα.

Αν λοιπόν θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος Φανούριος ό,τι σημαντικό αναζητάτε φτιάξτε μια φανουρόπιτα, ευλογήστε την στην εκκλησία και αναμείνατε για τα αποτελέσματα!

Καλή επιτυχία.

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Cheese Cake με κερασια+βυσσινο...(NTR)






 




Υλικα

Για την Βάση
250 γρ. μπισκότα Digestive ή Μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα
600 γρ. κρέμα τυρι αρεσκειας σας
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την Επικάλυψη

Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού αρεσκειας μας.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Βάση

Τρίβουμε στο μπλεντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.

Τοποθετούμε σε  μια φορμα η ότι άλλο σκευος θελουμε.

Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Κρέμα

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμετη φορμα μας η το σκευος που θελουμε,ευθυγραμμιζουμε  την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
Οταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα η το γλυκο κουταλιου(εγω αυτή τη φορα εβαλα γλυκο κουταλιου,  κερασι και βυσσινο)

Aπολαύστε το!Καλη Επιτυχια!!!!!

Σουφλέ σοκολάτας (NTR)




 


Υλικα

4 κουταλακια  σουπας  αλεύρι φαρίνα
4 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κακάο
1 αυγό
3 κ. σ. γάλα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές νιφάδες κουβερτούρας , σε λεπτες φετες (αν δεν εχετε νιφαδες),ή τρούφα σοκολάτας


1 βανίλια, ή κανέλα

Εκτελεση

Ανακατεύετε όλες τις σκόνες μέσα σε μια μεγάλη κούπα καφέ.
 Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτετε το γάλα και το λάδι και ανακατεύετε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Τέλος, ρίχνετε τις νιφάδες σοκολάτας και την βανίλια.
Ρίχνοντας κομμάτια από κουβερτούρα στο κέντρο, αυτή θα λιώσει ...
 Βάζετε την κούπα στα μικροκύματα για 3 λεπτά (για φούρνο ισχύος 1000w)
 ή  για 4 λεπτά (για φούρνο ισχύος 700w).

Το γλυκό θα φουσκώσει αρκετά πάνω από την κούπα, αλλά μόλις το βγάλετε θα «πέσει».

Συνοδεύστε το με μία μπάλα παγωτού  η ριχνετε λιωμενη σοκολατα  ακομα μπορειτε να ριξετε ζαχαρη αχνη η σαντιγι.

Δοκιμαστε το!!!!

Καλη επιτυχια!!!!

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(NTR)



{το ιδιο κανουμε και με ΚΕΡΑΣΙΑ}

Υλικα


1 κιλό βύσσσινα ή κεράσια

750 γρ. ζάχαρη

1/2 λεμόνι (το χυμό)

1/2 λίτρο νερό

 

Εκτελεση

Πλένουμε καλά τα βύσσινα , αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και βγάζουμε τα κουκούτσια με μία φουρκέτα. Βουτάμε τα κουκούτσια στο 1/2 λίτρο νερό να ξεπλυθούν καλά . Βάζουμε τα βύσσινα σε μία απλωτή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό που ξεπλύναμε τα κουκούτσια. Τ' αφήνουμε μία νύχτα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και την επομένη βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας και μετά από 20λεπτά αφαιρούμε τα βύσσινα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου το σιρόπι μέχρι να δέσει . αν έχει δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα βύσσινα και την ανακινούμε αρκετές φορές για να φουσκώσουν με σιρόπι και να παραμείνουν στρογγυλά. Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε σιρόπι τόσο όσο για να τα καλύψει.....το υπόλοιπο σιρόπι το χρησιμοποιούμε για τη βυσσινάδα και το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι.
Καλη Επιτυχια!!!!


 

Και  για να γνωριζετε!!!!απο που βγηκε η φραση 


Να λείπει το ... βύσσινο!!!!(πληροφοριακα…)

{Η λαϊκή αυτή έκφραση που γεννήθηκε κάπου μεταξύ 1900 και 1905 και σήμερα δηλώνει άρνηση (εναλλακτικά «να μένει το βύσσινο» ή «να μου λείπει»), προέρχεται από ένα περιστατικό που συνέβη σ’ ένα καφενείο μεταξύ ενός βουλευτή κι ενός ψηφοφόρου του.
Ο ψηφοφόρος παρήγγειλε στον σερβιτόρο του καφενείου που συναντήθηκαν ένα γλυκό βύσσινο, για να κεράσει τον βουλευτή κι έτσι να πετύχει το -τί άλλο;- το ρουσφετάκι του. Ο βουλευτής, όμως, σκληρό καρύδι, δε φαινότανε διατεθειμένος να τον βοηθήσει. Αγανακτισμένος τότε ο ψηφοφόρος, που έβλεπε πως δε θα γινότανε τίποτα, φώναξε δυνατά στον σερβιτόρο: «Να μένει το βύσσινο!».}

ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)





 

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλο  βύσσινα
1 κιλο  ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1  λεμόνι (χυμο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι

Σερβίρουμε αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει με παγωμένο νερό .

Η αναλογία είναι

~~~1~~~μέρος σιροπιού ~~~προς ~~~2 ~~~μέρη νερού.
Καλη Επιτυχια!!!!