***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ της ΓΙΑΓΙΑΣ~7~(NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλούδα κανέλα
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
4    φλιτζάνια νερό
1 ξυλακι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει (το σιμιγδάλι)
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη
Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ετοιμάζομε το σιρόπι βράζοντας πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά τη κανέλα(ξυλακι) και αφήνοντας το σιρόπι να βράσει για 15-20 λεπτά
Προσθέτουμε το σιρόπι (όχι πολύ ζεστό) στον χαλβά και ανακατεύουμε
Ξαναβάζουμε τον χαλβά για 5 λεπτά στη φωτιά, τον αδειάζουμε σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα
      Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου