***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

AΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)






ΥΛΙΚΑ


2 kg σπάλα από αρνάκι γάλακτος κομμένη σε μερίδες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στην μέση
200 ml κρασί λευκό
150 ml νερό
150 γρ. κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη στα 4
1 φύλλο δάφνης
2 αστ. γλυκάνισο
1 κλωνάρι θυμάρι
90 γρ. ελαιόλαδο
3 μαρούλια λεπτοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για το γιαούρτι:
3-4 αβγά ολόκληρα
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
 Σε πλατιά και κοντή κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια, την οποία έχουμε ζεστάνει καλά, σοτάρουμε το κρέας με 50 ml ελαιόλαδο.
Αφήνουμε το κρέας να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και πετάμε το περισσότερο λάδι.
Ανεβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το αρνί, το κρασί και το νερό.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ξαφρίζουμε.
Σφραγίζουμε καλά την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε με το καπάκι και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 4 ώρες στους 140°C.
Απομακρύνουμε το αρνί από την κατσαρόλα και σουρώνουμε τα ζουμιά σε ένα μπολ. Ξεψαχνίζουμε το αρνί.
Ελαττώνουμε τα ζουμιά μέχρι να μείνουν 300 ml. Ανακατεύουμε τα ζουμιά με το γιαούρτι και τα αβγά.
Ξανατοποθετούμε το αρνί μαζί με τα υγρά στην κατσαρόλα, κλείνουμε καλά και ξαναψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για περίπου 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε μια μαρουλοσαλάτα με το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο, το χυμό από το 1 λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το αρνί με το γιαούρτι που θα έχει δέσει σαν μια ελαφριά  μπεσαμελ και τη σαλάτα.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου