***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΧΥΜΟΣ+ΦΡΑΟΥΛΑΔΑ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

 8 φλιτζάνια πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες (περίπου 1½ κιλό)
 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
 4 φλιτζάνια ζάχαρη 



Χρειαζομαστε

 Μπλέντερ
 1 μεγάλη κατσαρόλα
 1 σουρωτήρι
 1 βαθι  μπολ
 1 μεγάλο κομμάτι τουλπάνι η μια Γαζα
 1 αποστειρωμένο βάζο
 500 γρ. με καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ρίχνετε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πάρουν βράση.
 Καλύπτετε το σουρωτήρι εσωτερικά με διπλό τουλπάνι (που μπορείτε να στηρίξετε στο χείλος με 4 μανταλάκια) και το ακουμπάτε μέσα στη γαβάθα. Αδειάζετε τον πολτό της φράουλας μέσα στο σουρωτήρι και τον αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να στραγγίξει όλος ο χυμός (περίπου 4 φλιτζάνια).
Βάζετε πάλι το χυμό που συγκεντρώσατε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να πάρει βράση. Το αφήνετε να παρει βραση για 1 περίπου λεπτό.
 Ρίχνετε το καυτό σιρόπι στο ζεστό αποστειρωμένο βάζο, αφήνοντας κενό 2 περίπου εκατοστών από το χείλος.
Καθαρίζετε το χείλος του βάζου με ένα υγρό πανί και κλείνετε το καπάκι. 

 Αν πρόκειται να καταναλώσετε το σιρόπι το πολύ μέσα σε 10 ημέρες, αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο.
 Αν, όμως, θέλετε να το φυλάξετε για περισσότερο χρόνο, πρέπει να ρίξετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τόσο νερό όσο για να καλυφθεί το σιρόπι μέσα στο βάζο, να τυλίξετε με μια πετσέτα της κουζίνας το βάζο (για να μη σπάσει με το βρασμό) και να το αφήσετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Φραουλάδα

θα φτιάξετε διαλύοντας 2 δάχτυλα σιρόπι σε παγωμένο νερό, λεμονάδα ή σόδα. Για να είναι πιο εντυπω­σιακό το αναψυκτικό, μπορείτε να ζαχαρώσετε τα χείλη του ποτηριού και να το σερβίρετε με παγάκια, φύλλα μέντας, ολόκληρες φράουλες ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Καλη Επιτυχια!!!!

ΤΣΙΖΚΕΙΚΣ ΑΤΟΜΙΚΑ(NTR)


ΥΛΙΚΑ

300γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα Mascarpone
Ζάχαρη άχνη
Ζαχαρούχο γάλα
Μπισκότα Oreo (περίπου 3 για κάθε φορμάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα μας τα υλικά.
Συνήθως 200-230 γρ. ζάχαρης και 1/4 ζαχαρούχο, αρκούν για να καλύψουν τη γεύση του τυριού...Παρ' όλα αυτά εσείς μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ποσότητα, ανάλογα με τη δική σας γεύση.
Σπάμε με το χέρι ένα μπισκότο στον πάτο απο το  ενα  φορμακι .
 Με ένα κουτάλι της σούπας η με κορνέ, εάν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας πιο ευπαρουσίαστο, γεμίζουμε το φορμάκι μας. 
Σπάμε ακόμα 2 μπισκότα επάνω από την κρέμα μας και με ένα κουταλάκι του γλυκού ανακατεύουμε ελαφρώς για να πάει παντού το μπισκότο.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά.... απολαμβάνουμε!
Στην ίδια Συνταγη
Για ένα πιο ελαφρύ γευστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε μισή φυτική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση, χτυπάμε πρώτη την κρέμα να αφρατέψει, εν συνεχεία τα τυριά με τη ζάχαρη και το γάλα και μετά διπλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για σοκολατένιο cheesecake, λιώνουμε σε μπεν μαρί 250 γρ. κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος ή λευκή κουβερτούρα με ένα φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος. Ενώ η σοκολάτα μας είναι ζεστή (όχι καυτή, γιατί θα λιώσει το τυρί) προσθέτουμε στο μείγμα τυρί/ζάχαρη/ζαχαρούχο, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο χρώμα στο μείγμα μας. Δεν προσθέτουμε μπισκότα, γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ γλυκό και θα μας λιγώσει..
Σημειώστε ότι το μείγμα μας θα σφίξει προσθέτοντας σοκολάτα και δε θα είναι τόσο μαλακό όσο με σκέτη την κρέμα!

Τέλος, εάν θέλουμε τη γεύση της σοκολάτας χωρίς όμως να θέλουμε σοκολατένιο cheesecake , εκτελούμε κανονικά τη συνταγή μας. 
Φτιάχνουμε τη γκανάζ (σοκολάτα με κρέμα γάλακτος) και περιχύνουμε από πάνω την κρέμα μας.
Και πάλι, στην εναλλακτική αυτή, παραλείπουμε τα μπισκότα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ-2-(NTR)


ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
2/3 φλιτζανάκι καφέ γάλα
3 μίνι λουκάνικα hot dog
4 φέτες κοτόπουλο βραστό/καπνιστό
2. κ.σ. Philadelphia (προαιρετικά)
1 χούφτα ρεγκάτο τριμμένο
3 κ.σ. φαρίνα κόκκινη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. φυτίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη φαρίνα και το baking powder στο μούλτι. (Φυσικά μπορείτε να τα χτυπήσετε και στο χέρι, προτιμώ όμως το μούλτι καθώς το αλεύρι διαλύεται τελείως και τα αυγά βγαίνουν πιο αφράτα).
Σε ένα τηγάνι, κόβουμε ροδέλες τα λουκάνικα και σε λεπτές λωρίδες τις φέτες του κοτόπουλου και με ένα ξύλινο κουτάλι, γυρνάμε μέχρι να ροδίσουν λιγάκι. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού.
Με μια σπάτουλα "σπρώχνουμε" στο κέντρο της ομελέτας μας και ανασηκώνουμε στα τοιχώματα του τηγανιού, έτσι που η ομελέτα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του τηγανιού, να βρεθεί από κάτω. Το κάνουμε αυτό πρώτο για να μη μας καεί η ομελέτα από κάτω και δεύτερον για να μπορούμε να τη γυρίσουμε πιο εύκολα.
Αφού γυρίσουμε την ομελέτα μας και από τις δυο πλευρές, για  να είμαστε σίγουρες ότι δεν είναι μέσα ωμή.
Μόλις ψηθεί, σβήνουμε το μάτι και ενώ την
έχουμε ακόμα μέσα στο τηγάνι, αλείφουμε την επιφάνειά της με 2 κ.γ. Philadelphia και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή!
Καλή επιτυχία!

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΓΡΗΓΟΡΟ+ΕΥΚΟΛΟ(NTR)


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο πένες
250 γρ. γκούντα
250 γρ. reggato
200 (περίπου) γρ. μοτσαρέλα
1 μεγάλο μπουκάλι γάλα εβαπορέ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τις πένες μέχρι να κρατάνε 
Αδειάστε τις σε βουτυρωμένο πυρέξ. Ρίξτε τα τυριά και ανακατέψτε καλά (εδώ φίλες μου, θα πρέπει να λερώσουμε τα χέρια μας, αφού η κουτάλα δύσκολα θα ανακατέψει τέλεια τα τυριά!).
Περιχύστε τα μακαρόνια με το γάλα, ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά και ψήστε στο φούρνο (αντιστάσεις για τα πρώτα 10 λεπτά) και μετά στον αέρα, μέχρι να δείτε να κοχλάζει το γάλα στο κάτω του πυρέξ.
Μόλις φτιάξατε ένα γρήγορο, νοστιμότατο και ελαφρύ σουφλέ (το οποίο τρώγεται ωραιότατα και κρύο!).

Σημείωση: 
Εάν έχετε τραπέζι, μπορείτε να φτιάξετε το σουφλέ από το μεσημέρι, φροντίστε όμως να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο, αφού σβήσετε το φούρνο, για να μη σας ξεραθεί.
Στην ίδια συνταγή:
Μπορείτε να στρώσετε την επιφάνεια του σουφλέ, με μια ελαφριά μπεσαμέλ!
Καλή επιτυχία!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ...(NTR)






Υλικα



1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτελεση



Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό μέχρι να «δέσει» και έπειτα το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει τοποθετήστε στο τηγάνι το ¼ του φλιτζανιού από το μίγμα και τηγανίστε για 1-2 λεπτά.
Μόλις οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες  σερβίρετε με μέλι, κανέλα ή σοκολάτα η σιροπι βυσσινο,φραουλας η και παγωτο.....

Καλή  Επιτυχια!!!!!

ΝΟΥΤΕΛΑ….(NTR)



Ευκολη Γρηγορη Συνταγη για τα παιδια σας αλλα...και για εσας και τους φιλους σας!!!!!Δοκιμαστε τη!!!!!

ΥΛΙΚΑ

340 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα φουντούκια
2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας άγλυκο κακάο σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα φουντούκια και τα βάζουμε σε ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου για να καβουρδιστούν, ανακατεύοντας αρκετά συχνά για να μην καούν. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά , μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει απαλή και ομοιόμορφη υφή. Μόλις λιώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μια σχεδόν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε στο μπλέντερ την σοκολάτα, το λάδι, την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι και δοκιμάζουμε. Το αλάτι, όταν προστίθεται με μέτρο σε σοκολατένια γλυκά, αναδεικνύει την γεύση της σοκολάτας. Αδειάζουμε την nutella μας σε γυάλινο βάζο, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την διατηρούμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Λόγω του ότι η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει συντηρητικά, πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες από την ημέρα παρασκευής της.
Καλη Επιτυχια!!!!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα ψαρονέφρι
1 γλυκιά πιπεριά κίτρινη
1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη
1 πράσο
4 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλεύρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι basmati
1 ½ κ.σουπας  βούτυρο
2 φλιτζάνια ζωμό
2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o-180οC. Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε και τα «πασπαλίζουμε» με δενδρολίβανο, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε προκειμένου να «κολλήσουν» τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι που έχει ζεσταθεί και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να «θωρακιστούν».
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα βάζουμε το κρέας στον φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 20’.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και σε λεπτές ροδέλες το πράσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα. Δηλαδή βάζουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ξύδι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας για να δέσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και το πράσο και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσοχή! Δε θέλουμε να βράσουν οι πιπεριές και το πράσο διότι θα μαλακώσουν πολύ, θέλουμε απλώς να δεθούν με τη σάλτσα και να παραμείνουν τραγανά και νόστιμα. Αν το μίγμα είναι αραιό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι προκειμένου να δέσει η σάλτσα μας.
Πλένουμε το ρύζι 2-3 φορές για να φύγει το άμυλο.
Σ’ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι. Μετά ρίχνουμε τον ζωμό μας, δύο γαρίφαλα και μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε μεσαία θερμοκρασία. Αφού το ρύζι απορροφήσει τα υγρά ανακατέψτε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Ώρα για σερβίρισμα!
Βγάλτε το ψαρονέφρι από τον φούρνο και κόψτε το σε φέτες, όχι πολύ λεπτές η σε κομματακια τετραγωνα(ετσι ειναι καλυτερα).
Σερβίρετε το ρύζι και από πάνω το κρέας και περιχύστε με τη γλυκόξινη σάλτσα.Η σε μια πιατελα τοποθετειτε το κρεας σας με τη σαλτσα και σε διαφορετικα πιατακια βαζετε το ρυζι σας.
Καλη Επιτυχια και.....
Καλή Ορεξη…!!!!!!

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΠΑΝΟΦΙ(NTR)


ΥΛΙΚΑ
180γρ. μπισκότα digestive
55γρ. μαργαρίνη με γεύση βούτυρο (εγώ, σε προειδοποίησα!!)
400γρ. τυρί κρέμα
85γρ. ζάχαρη (περασμένη ελαφρώς στο μούλτι...να μην είναι ούτε κρυσταλλική αλλά ούτε και άχνη)
1κουταλακι γλυκου corn flour
3 αυγά
1 ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας
20ml κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών (συνεχίζεις το διάβασμα, βλέπω...)
2 λιωμένες ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο που έχουμε βράσει σε~~~ καραμέλα ~~~

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°.
Χτυπήστε τα μπισκότα στο μούλτι(μπλεντερ) να γίνουν σκόνη.
Σε κατσαρολάκι λιώστε τη μαργαρίνη, χωρίς να κάψει. Μόλις λιώσει, σβήστε το μάτι και ρίξτε μέσα τα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά και μετά απλώστε το μείγμα στο ταψί** σας. Θα πρέπει να το στρώσετε καλά με το χέρι. Βάλτε στο ψυγείο.
Βάλτε στο μίξερ, το τυρί κρέμα και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς.
Συνεχίστε προσθέτοντας τη ζάχαρη, τα αυγά*** , το άρωμα βανίλιας, το corn flour, την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες.
Χτυπήστε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χύστε το μείγμα, επάνω στο στρωμένο μπισκότο.
Χτυπήστε το ζαχαρούχο/καραμέλα μέχρι να αφρατέψει. Κρατήστε λίγο στην άκρη και το υπόλοιπο προσθέστε το και αυτό στο ταψί σας. Οι κινήσεις σας να είναι απαλές, για να μην «ξεκολλήσει» το μπισκότο και σας ανακατευτεί μέσα στην κρέμα.
Βάλτε το ταψί σας, στο κέντρο ενός μεγαλύτερου ταψιού, στο οποίο έχετε βάλει βραστό νερό****.
Ψήστε για 1 ώρα. Σβήστε το φούρνο και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ (το γιατί, αλήθεια δεν το καταλαβαίνω!) αφήστε τον να κρυώσει (με το ταψί μέσα) για ακόμα 1 ώρα.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το έξω για 30 λεπτά περίπου και μετά βάλτε στο ψυγείο, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε κρύο, σκέτο ή με σαντιγί ή με λεπτές φετούλες μπανάνας ή...με τη δική σας ξεχωριστή πινελιά!!
Καλη Επιτυχια!!!!!

 TIPS:(ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ...)

* Για να γίνει το ζαχαρούχο μας, καραμέλα, βγάζουμε το χαρτί που καλυπτει το ντενεκεδάκι και το βράζουμε (το ντενεκεδάκι, όχι το χαρτί!!) για 3 ώρες περίπου.
 Καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού, πρέπει να φροντίζουμε το τενεκεδάκι μας να είναι πάντα καλυμμένο με νερό.
 Επειδή το να καιει το μάτι για 3 ώρες δεν είναι και ότι πιο οικονομικό, βράστε 3-4 κουτάκια ταυτόχρονα. Αφού κρυώσουν διατηρούνται για μήνες!

** Εαν δεν έχετε ταψάκι ή χρησιμοποιείτε τσέρκι, τότε καλύψτε το 2 φορές εξωτερικά με διάφανη μεμβράνη. Έτσι το νερό από το εξωτερικό ταψί, δε θα περάσει μέσα στο γλυκό σας.

*** 'Οπως σε κάθε συνταγή ζαχαροπλαστικής, όταν πρέπει να προσθέσουμε αυγά, τότε τα προσθέτουμε ΠΑΝΤΑ ένα-ένα και δε ρίχνουμε ποτέ αυγό, χωρίς πρώτα να έχει απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο.

**** Βάζοντας ένα ταψί να βράσει μέσα σε ένα άλλο ταψί με νερό, τότε το γλυκό μας δε στεγνώνει και αποκτά μια ιδιαίτερα ζουμερή υφή (και γεύση)!!

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ της Γιαγιας ΑΠΟ ΨΑΡΙ(NTR)


ΥΛΙΚΑ
500γρ. κατεψυγμένο βακαλάο
2-3 μικρές πατάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
Φαρίνα (όσο πάρει)
Γαλέτα (όσο πάρει) + αρκετή για πανάρισμα
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ψάρι για 10-15 λεπτά ξαφρίζοντας συνέχεια. 
Βγάζετε το ψάρι από το νερό και προσθέστε (στο ίδιο νερό) τις πατάτες, τις οποίες έχετε κόψει όπως αν θα τις βάζατε στο φούρνο. 
Τις βράζετε για 15 λεπτά.
 Το νερό δεν το πετάτε!
Μόλις το ψάρι κρυώσει τόσο, όσο να μπορείτε να το πιάνετε χωρίς να καίγεστε, το θρυμματίζετε με το χέρι, βγάζοντας τυχόν κοκαλάκια που βρείτε.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε τις πατάτες με το πιρούνι.
Βάζετε στο μούλτι αρκετή ποσότητα από το ψάρι, λίγες πατάτες, τα αυγά, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Για να χτυπηθούν πιο εύκολα, ρίξτε νερό από αυτό στο οποίο έχουν βράσει το ψάρι και οι πατάτες.
Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνετε την κρέμα που έχετε φτιάξει και προσθέστε το υπόλοιπο ψάρι και τις πατάτες. Ανακατεύετε με το χέρι, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφού ανακατευτούν, προσθέστε τη φαρίνα, τη γαλέτα και λίγο λάδι, μέχρι το μείγμα σας να στέκετε ελαφρώς.
Το μείγμα πρέπει να παραμείνει ελαφρώς νερουλό, γι'αυτό μην προσθέσετε πολύ αλεύρι ή φαρίνα γιατί όσο πιο σφιχτό είναι το μείγμα σας, τόσο πιο στεγνά θα γίνουν τα κεφτεδάκια!
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Οταν βγάλετε το μπολ από το ψυγείο, το μείγμα θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς νερουλό και άρα λίγο δύσκολο στο πλάσιμο. 
Εάν αλείφετε τα χέρια σας με λάδι, τότε θα μπορείτε εύκολα να πλάσετε κεφτέδες ή κροκέτες.
Αφού πλάσετε τους κεφτέδες τoυς τοποθετείστε τους σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε ρίξει γαλέτα και κουνάτε μέχρι να καλυφθούν οι κεφτέδες γυρω γύρω με τη γαλέτα. Θα δείτε ότι τώρα οι κεφτέδες σας, στέκονται.
Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.Τελεια κεφεδακια ης Γιαγιας....
 Οι πιο τέλειες ψαρομπουκιές είναι έτοιμες!Σερβιρουμε με πατατουλες τηγανιτες και σαλατα....
Καλη επιτυχία!

Cupcakes...(α Κεκακια της Γιαγιας NTR)










***Cupcakes*** Η Γιαγια μου τα ονομαζε
 ***ΚΕΚΑΚΙΑ***
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ζάχαρη
1 και ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας  κακάο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κούπα πλήρες γάλα
½ κούπα αραβοσιτέλαιο
2  βανίλιες
1 κούπα βραστό νερό

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού με σοκολάτα :

½ κούπα ή 8 κουταλιές σούπας βούτυρο
230 γραμμάρια τυρί κρέμα
1  βανίλια
4 κούπες άχνη ζάχαρη
1-4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
½ κούπα κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. 
Στο ειδικό ταψάκι για cupcakes ή σε αλουμινένιες θηκούλες ψησίματος μιας χρήσης βάζουμε τα χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά : ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, baking powder, μαγειρική σόδα και αλάτι. Αφού ανακατέψουμε τα στέρεα υλικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βραστό νερό και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε περίπου τα 2/3 κάθε χαρτιού ψησίματος με την ζύμη μας.
Ψήνουμε για περίπου 18-22 λεπτά, βγάζουμε τα cupcakes από το ταψάκι και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς για να τα επικαλύψουμε.
 Όση ώρα κρυώνουν τα cupcakes φτιάχνουμε την επικάλυψη.
Βγάζουμε 10 λεπτά πριν το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη  βανίλια  και το κακάο, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και στην συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος κουταλιά- κουταλιά μέχρι να έχουμε μια κρέμα όχι σφιχτή που να στέκεται. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes.
~~~Αν δε θελουμε δε βαζουμε καθολου κακαο και γινονται κιτρινα κεκακια ριχνουμε αχνη ζαχαρη και ειναι τελεια ~~~
~~~Επισης μπορουμε να λιωσουμε κουβερτουρα σοκολατα και περιχυνουμε επανω απο τα κεκαια με το κακαο η... τριβουμε σοκολατα και τοποθετουμε επανω απο τα κεκακια...εχουμε πολλες παραλλαγες για επικαλυψη~~~~~

Καλή επιτυχία

ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΦΡΑΤΗ...της ΓΙΑΓΙΑΣ~1~..(NTR)




~~~Ειναι πανευκολη Γρηγορη και μπορειε να την ετοιμασετε σε 10 λεπτα!!!!!~~~

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
2 λουκάνικα ~χωριάτικα ~
4 φέτες αλλαντικό της προτίμησής σας
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
6-7 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο(προαιρετικο)Εγω...δεν βαζω...
1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή 2-3 φέτες
100 γρ. ανθότυρο
1 φλιτζανακι του  καφέ γάλα
4 κουταλια  σουπας μαϊντανό
4 κ.σ. φαρίνα
2 κουταλακια γλυκου  baking powder
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι, σωτάρουμε τα λουκάνικα, τα αλλαντικά κομμένα σε κύβους ή λεπτές φέτες, τα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν και να ψιλομαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με τη φαρίνα και το baking powder. 
Μεταφέρουμε τα χτυπημένα αυγά σε ένα βαθύ μπωλ. Προσθέτουμε στο μούλτι το γάλα με το ανθότυρο και χτυπάμε, μέχρι να διαλυθεί το ανθότυρο.
Προσθέτουμε στα αυγά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα βαθύ πυρέξ, ελαφρώς λαδωμένο, ρίχνουμε πρώτα τα σωταρισμένα υλικά και μετά περιχύνουμε παντού την ομελέτα με το γάλα και το ανθότυρο.
Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας στην επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα (ή κόβουμε με το χέρι και βάζουμε παντού κομματάκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά +
Καλή επιτυχία και Καλή σας όρεξη!

ΦΑΒΑ της ΓΙΑΓΙΑΣ..(NTR)

     



ΥΛΙΚΑ


500 γρ. φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης ή 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
3 λίτρα ζεστό νερό (περίπου)
Αλατι
Πιπερι




     Για το ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Ελαιολαδο
Χυμός λεμονιού
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι άνηθος (ψιλοκομμένο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να βγάλει αφρό, τη στραγγίζουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό, το κρεμμύδι και τη δάφνη. (Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει τη φάβα 2 δάχτυλα περίπου). Την αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε αυτό το διάστημα την ξαφρίζουμε όσο συχνά χρειάζεται, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τα τελευταία 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τη δάφνη ή το θυμάρι και χτυπάμε τη μισή φάβα (με τα βρασμένα κρεμμύδια) στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί. Την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φάβα και λίγο Ελαιόλαδο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Την σερβίρουμε σε πιάτα και την περιχύνουμε με επιπλέον Ελαιόλαδο και τον χυμό Λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Καλη Ορεξη!!!!!




TIP:
~~~~Η πιο αρωματική φάβα είναι της Σαντορίνης~~~~
Πρέπει να αποσύρουμε τη φάβα από τη φωτιά όταν δεν έχει πήξει εντελώς. Κρυώνοντας θα πήξει και θα γίνει όπως πρέπει......

ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΡΟΔΙ της ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)





ΥΛΙΚΑ


2 κιλά αρνί (χωρις κοκκαλα)

4 κουταλιές της σούπας Λαδι

4 ξερά κρεμμύδια

4 καρότα

4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ροδιού

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο

4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε το αρνί σε μικρές μερίδες, τις οποίες αλευρώνουμε ελαφρά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Λαδι και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και τα καρότα.
Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και λίγο νερό (το ελέγχουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες.
Δεκα  λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα (όταν το κρέας δείχνει ότι γίνεται, αλλά κρατά ακόμα) ρίχνουμε το χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Ειναι υπεροχο με το χυμο απο Ροδι δινει αλλη γευση ...Δοκιμαστε το!!!!!
      Καλη Επιτυχια!!!!+ Καλη σας Ορεξη!!!!!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ και ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~22~(NTR)




ΥΛΙΚΑ


6  κομμάτια Φέτα, πάχους 1 εκατ

6 χωριάτικα φύλλα

Αραβοσιτέλαιο

πιπέρι

Υλικα για τη Σάλτσα

1 φλιτζάνι του καφέ Mέλι
2 κ.σουπας  λευκό ξύδι
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα η Σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε τα 6 κομμάτια Φέτα και τα πιπερώνετε καλά.
Παίρνετε 1 χωριάτικο φύλλο και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια.
Βάζετε 1 κομμάτι Φέτα και το ακουμπάτε στην αρχή του φύλλου και στο κέντρο του πλάτους. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές. Κόβετε τα περισσεύματα. (Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια Φέτας )
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
     Για τη σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζετε με τον παπαρονόσπορο η Σουσαμι.
Τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.
      Καλη Επιτυχια!!!!!