***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Σοκο-μπανάνα...(NTR)



Ευκολο Γρηγορο Δροσιστικο.....

Υλικα

2 μπανάνες
Μερέντα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
Τριμμένο φουντούκι, καρύδι, μπισκότο ή αμύγδαλο
Λιγα πτι μπερ μπισκοτα για τη βαση


Εκτελεση


Τοποθετουμε 2 μπισκοτα σαν βαση για καθε μεριδα(κομματι)
Κόβετε κατά μήκος τις μπανάνες στη μέση και τις βάζετε σε ένα πιάτο.(Επανω απο τα μπισκοτα).

 Από πάνω απλώνετε όση μερέντα ή τριμμένη σοκολάτα θέλετε.
 Βάζετε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Πριν σερβίρετε μπορείτε αν θέλετε να γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι, καρύδι, μπισκότο ή αμύγδαλο.

Καλη Επιτυχια!!!!!

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ με ζελε ανανα μπισκοτα και ροδακινα....(NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
4-5 ροδάκινα
1 κουτί ζελέ ανανά
1 φλ.τσαγιου  λευκό, γλυκό κρασί, ή κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγι.
Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ραντίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα αφήνοντας να στραγγίσουν καλά.
Απλώνουμε τα μισά μπισκότα σε ταψάκι πυρέξ ή ένα μπολ ψυγείου.
Ραντίζουμε με λίγο κρασί και απλώνουμε τη μισή σαντιγι.
Ύστερα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τα ραντίσουμε, και πάλι, με γλυκό κρασί, απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγι.
Διορθώνουμε, με μια σπάτουλα, κάθε ανωμαλία που υπάρχει στην επιφάνεια της κρέμας και έπειτα καλύπτουμε τη σαντιγι με τις φέτες ροδάκινου.
Στρώνουμε επάνω στα ροδάκινα το ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.
Καλη Επιτυχια

ΚΕΚΑΚΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!!!!!!(NTR)







ΥΛΙΚΑ

 4 κ.γ. αλεύρι
 4 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.γ. κακάο σκόνη
 1 αυγό
 3 κ.γ. γάλα
 3 κ.γ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μια κούπα ανακατεύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη και το κακάο
Προσθέτουμε και το αυγό.
 Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά
 Βάζουμε την κούπα για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων (1000 watt).
Περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει, το βάζουμε σ' ένα πιάτο και
Καλή σας όρεξη!

~~~Αν θελουμε ~αντι για κουπα~σε χαρτακια γκοφρε κουπακια~το ιδιο αποτελεσμα θα εχουμε~~~

Καλη Επιτυχια!!!!!

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ…ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~16~(NTR)





ΥΛΙΚΑ

Για τη Ζύμη

1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγιά ξερή
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τα υλικά της Πίτσας

3 κουτ. τοματοπελτέ για μια μέτρια πίτσα
λίγη ρίγανη
100 γραμμ. τριμμένο γκούντα
100 γραμμ. τριμμένο έμενταλ
100 γραμμ. τριμμένο ένταμ
6 φέτες μπέικον
ζαμπόν μέχρι να καλυφθεί η πίτσα
6 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη Ζύμη


Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι, βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσει.

Για την Πίτσα

Παίρνουμε ένα ταψάκι και το λαδώνουμε στη βάση και τα πλαϊνά, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη μας.

Την ανοίγουμε καλά στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ζαμπόν και στο τέλος το μπέικον. Απλώνουμε τα τριμμένα τυριά, τις ροδέλες ντομάτας και τις πιπεριες. Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και την ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

Καλή επιτυχία + Καλη σας Ορεξη!!!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΑ(NTR)






Υλικα

800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
400 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμ ζάχαρη άχνη
μπείκιν πάουντερ
1 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες
1 φακελάκι κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
1 πλάκα λευκής σοκολάτας


Εκτελεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπείκιν πάουντερ μέχρι να γίνει μια λεία ομοιομορφη ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπάτ σε σχήμα στρογγυλο η οτι σας αρεσει  κόβετε τα μπισκότα.
Εάν δεν έχετε κουπάτ, με ένα μαχαίρι χαράξτε προσεκτικά το σχέδιο που επιθυμείτε.
Αφού κάνετε τα στρογγυλα σχηματα,τα λουλουδακια (η ότι σας αρεσει…) τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στους 170ο για 15 λεπτά.
 Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
 Σε μπεν μαρί λιώνετε τη λευκή σοκολάτα και μετά ετοιμάζετε την κουβερτούρα και την κουβερτούρα γάλακτος βάσει των οδηγιών που αναγράφονται στη συσκευασία.
 Βουτάτε ίσο αριθμό μπισκότων στη λευκή σοκολάτα, στην κουβερτούρα γάλακτος και στην απλή κουβερτούρα.
Τα τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Καλη Επιτυχια!!!!!!




ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ(NTR)





Υλικα

6-8 μέτριες πατάτες
1 φλ. μοσχαρίσιος κιμάς
ζωμός  από μοσχαρι
ελαιόλαδοι
αλάτι, πιπέρι


Εκτελεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε το κέντρο μ’ ένα κουταλι.
Μουσκεύουμε σε αλατισμένο νερό.
 Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά.
 Σε ένα τηγάνι και βάζουμε με λάδι τις πατάτες να τηγανιστούν. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να κρυώσουν.
Τις γεμίζουμε μία μία με τον καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά.
Τις βάζουμε όρθιες στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε μέχρι τη μέση με τον καλά αλατοπιπερωμένο ζωμό και αφήνουμε να σιγοψηθούν.
Μπορουμε να τις τοποθετησουμε σ’ενα πυρεξ  και ψηνουμε στο φουρνο για 20-25 λεπτα στους 200 βαθμους.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ+ΣΟΚΟΛΑΤΑ(NTR)



Υλικα

180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
95 γραμ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
95 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
150γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη


Εκτελεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° με αέρα.
Τοποθετήστε σε δύο ταψιά από ένα χαρτί ψησίματος.(λαδοχαρτο)
 Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να γίνει ένα κρεμμώδες μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι και τις σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτας. Ανακατέψτε εκ νέου μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
 Με ένα κουτάλι παίρνετε το μείγμα λίγο λίγο για να δημιουργήσετε μπαλάκια.
 Εν συνεχεία τοποθετείτε τα μπαλάκια στα ταψιά και τα πατατε προσκετικά με ένα πιρούνι ούτως ώστε να απλωθούν στο σχήμα των μπισκότων.
Ψηνουμε  για 15 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και εν συνεχεία περιχύστε τα με τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
Καλη Επιτυχια!!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΠΟΝΙ…((NTR)



Υλικα

500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
125 γραμμ. μέλι 



Εκτελεση

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄λεπτα, για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια.
 Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα.
 Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με ξηρους καρπους.
Καλη Επιτυχια....




Λιγα Λογια για το ΠΕΠΟΝΙ…..

{{{Το πεπόνι περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά σε μικρές ποσότητες όπως βιταμίνη Β1, Β2, Β3, φυλλικό οξύ αλλά αυτά τα θρεπτικά συστατικά που αξίζει να αναφερθούν, τα οποία περιέχονται σε μεγαλύτερες ποσότητες είναι: οι υδατάνθρακες, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και η β- καροτίνη .
Η βιταμίνη C και η β – καροτίνη που περιέχει, του προσδίδουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αποτρέπουν την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπρόσθετα η β – καροτίνη και η βιταμίνη Α που περιέχει συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, στην αποφυγή της γήρανσης και στην ενίσχυση της όρασης. Όσο πιο ώριμο είναι, τόσο περισσότερο αυξάνεται η περιεκτικότητα του σε β-καροτίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πεπόνι περιέχει αδενοσίνη, η οποία αποτελεί ισχυρό αντιπηκτικό και βοηθά στην αραίωση του αίματος και στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπλέον, περιέχει το ένζυμο, υπεροξειδική δισμουτάση, το οποίο πιστεύεται ότι έχει ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Παράλληλα αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης, μειώνει το στρες και καταπολεμά την αϋπνία.
Μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε φρουτοσαλάτα. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε γρανίτα, παγωτό, smoothie, χυμό και σαλάτα με πεπόνι. Δεν πρέπει να παραμένει κομμένο για αρκετή ώρα γιατί καταστρέφεται η βιταμίνη C που περιέχει. Όσο πιο ώριμο είναι, τόσο πιο θρεπτικό θεωρείται. Μπορείτε να κρίνετε την ωριμότητα, και από το άρωμα του! Διαφορετικά, τοποθετήστε το για μερικές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, και μόλις αποκτήσει άρωμα,δοκιμαστε το!!!!!!!!}}}


ΓΡΑΝΙΤΟΥΛΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ+ΠΕΠΟΝΙ(NTR)








ΥΛΙΚΑ

Για το Σιρόπι

110γρ. ζάχαρη
180ml νερό


Για τη Γρανίτα

125ml σιρόπι
2κτ.σ. χυμό λεμονιού
150γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια
150γρ.πεπόνι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια


Για το Σερβίρισμα

8 θήκες παγωτού
8 ξυλάκια για παγωτό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε ακριβώς για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομαδα σ’ ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, αν θέλουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Για την Γρανίτα

Ανακατεύουμε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το καρπούζι μαζί με τη μισή ποσότητα του σιροπιού σ’ ένα μπλεντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες παγωτού μέχρι τη μέση.
Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
 Μετά από 2 ώρες τοποθετούμε το πεπόνι μαζί με το υπόλοιπο σιρόπι στο μπλεντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει και αυτό ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Βγάζουμε τις θήκες από τη κατάψυξη και τοποθετουμε στο κέντρο τα ξυλάκια.
Με προσοχή ρίχνουμε και το μίγμα μας από το πεπόνι.
 Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Καλη Επιτυχια!!!!!