***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)





Τοσο...Ευκολα...τοσο Απλα!!!!μα...και ....τοοοοοσοοο ....Νοστιμα.....Δοκιμαστε τα!!!!!!

 ΥΛΙΚΑ

 6 φλιτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και  κτυπημενα στο μπλεντερ

 3 φλιτζάνια ζάχαρη 

 3 ασπράδια 

 4 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια

Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά

Πλάθετε σε στενόμακρα κουλουράκια σαν δάχτυλα η στρογγυλα πλακε

Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου
Οταν ψηθουν και θελουμε τοποθετουμε μαρμελαδα αρεσκειας μας
η κρεμα σαντιγι η οτι μας αρεσει...και τα ενωνουμε...
κλεινουμε με μεμβρανη για να ειναι μαλακα...και σερβιρουμε
Καλη Επιτυχια  

ΓΛΥΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ (NTR)




ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
Μία πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο, άγλυκο
300 γραμμάρια κεράσια

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουμε τα κεράσια και κρατάμε ένα κουταλάκι του τσαγιού από το ζουμί τους.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζουμί από τα κεράσια. Κρυώνουμε το μείγμα.

Με τη ζύμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στην κορυφή κάθε μπαλίτσας κάνουμε μια λακκούβα με το δάκτυλο. Γεμίζουμε τη λακκούβα με το μείγμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ένα κεράσι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.
Καλη Επιτυχια

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΥΚΟΛΗ (NTR)






ΥΛΙΚΑ

1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές κονιάκ
1/3 κούπας ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Καλη Επιτυχια!!!!!!Δοκιμαστε το !!!!!