***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κρεμα Πατισερι (NTR)










Κρεμα Πατισερι

ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη   επίσης   1 ποτήρι γάλα
 1/2 ποτήρι αλεύρι
 1/2 ποτήρι κορν-φλάουρ
 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα αδειάζουμε 3 ποτήρια γάλα και τα 2 ποτήρια ζάχαρη και την βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί.
Στο μεταξύ, σε μπολ αδειάζουμε 1 ποτήρι γάλα, το 1/2 ποτήρι αλεύρι, το 1/2 ποτήρι κορν-φλάουρ και τα 4 αυγά.
Τα χτυπάμε με το μίξερ
Αδειάζουμε μετά το μίγμα στην κατσαρόλα που είναι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Ανακατεύουμε συνεχώς (γιατί κολλάει πολύ εύκολα) μέχρι να βράσει.
Μόλις τη δούμε να έχει σφίξει και να κοχλάζει, είναι έτοιμη.


Στην κρέμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
1 κουβερτούρα σοκολατα σε κομμάτια...

Σε ένα αλουμινοχαρτο (διπλο) και από επανω μεμβρανη
 τοποθετούμε το μισό κομμένο παντεσπάνι.
 Απλώνουμε την μισή κρέμα.
και το τυλίγουμε σχετικά σφιχτά κυλινδρικα.
Εγώ, το τυλίγω και σε μία πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα το ξετυλίγουμε...

ΥΛΙΚΑ
 για την επικάλυψη

 1 φακελάκι σαντιγι σε σκόνη
 και 1 κουβερτούρα Σοκολατα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Χτυπάμε τη σαντιγι  και λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα.
Μετά τα ανακατεύουμε. 
Καλύπτουμε τον κορμό και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Καλη Επιτυχια….

TIPS:
Τη ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
 να τη φυλαξετε θα σας χρειασθει για ολες τις κρεμες   που θα θελησετε να ετοιμαζετε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου