***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~9~(NTR)







    ΥΛΙΚΑ

1 ½ πακέτα πτι μπερ
1 φλιτζάνι βούτυρο
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert  Κλασικη
1 Κρεμα γαλακτος Arla
1 ½ φλιτζάνι κακάο
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 αυγά + 3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
Σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα

     

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε καλα. 
Το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι. 
Εγω βαζω κονιακ.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα σε μέτρια κομματάκια και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέϊκ  ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη  για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια σκέτο ή με παγωτό. 
Προαιρετικά, τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με  με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή με ξύσμα μαύρης ή λευκής σοκολάτας.
       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου