***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ(NTR)








Υλικά

1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα, καθαρισμένα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

50 ml λευκό, ξηρό κρασί

1/2 κουτ. γλυκού μέλι

1 γεμάτη κουτ. σούπας μουστάρδα 

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να νοστιμίσουν. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθούν καλά.
Βάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι και «ψήνουμε» για περίπου 4 - 5 λεπτά.
Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεχτικά για να μη διαλυθούν) και ψήνουμε για άλλα περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και 50 ml ζεστό νερό.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα ψάρια και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να σωθούν τα υγρά.
Ελέγχουμε ένα ψάρι ανοίγοντας το λίγο από την κοιλιά: αν δούμε στη ραχοκοκαλιά αίμα, μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην τα στεγνώσουμε.
Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πράσινη σαλάτα εποχής.

TIPS: Αν τα ψάρια είναι μικρά ή μεσαία, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να μη στεγνώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου