***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΡΟΣΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~1~(NTR)










  
Για τη ΖΥΜΗ

ΥΛΙΚΑ

5 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 φακ.μαγιά σε σκόνη
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι

Για τη Γέμιση με Πατάτες

ΥΛΙΚΑ

5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
3-4φρέσκα κρεμμυδάκια
μαιντανός
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη Γέμιση με το Τυρί

ΥΛΙΚΑ

τυρί φέτα
πιπέρι

Για τη Γέμιση με τα Αυγά

ΥΛΙΚΑ

βιολογικά αυγά
φρέσκα κρεμμυδάκια
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ξερό κρεμμύδι
πιπέρι
Γίνονται πολύ εύκολα και αρέσουν σε όλους.Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε είτε για το πρωινό μας είτε για το απογευματινό μας.
Με μία ζύμη καλύπτουμε όλες τις προτιμήσεις….
Μπορούμε να τα γεμίσουμε είτε με πατάτα- που είναι η απόλυτη νηστίσιμη πρόκληση, είτε με τυρί φέτα, είτε με κιμά ,είτε με ότι άλλο θέλουμε.
Εμείς ετοιμάσαμε με πατάτα, με τυρί και με αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό και  διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε  το σπορέλαιο , το αλάτι και στο τέλος αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά (η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια) και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει το μίγμα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε ισομεγέθη κομμάτια, στο σχήμα που προτιμάμε.

Βάζουμε τη γέμιση, κλείνουμε και τηγανίζουμε τα πιροσκί σε βαθύ τηγάνι, σε καυτό λάδι.
Μπορούμε ,προαιρετικά, να τα ψήσουμε στο φούρνο, πρέπει όμως να γνωρίζουμε οτι αλλάζει η υφή της ζύμης και γίνεται πιοΣκληρη.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο, αλατισμένο νερό.

Τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.(Αν θέλουμε σωτάρουμε και τις πατάτες).
Αφαιρούμε με ένα τρυπητό κουτάλι
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ  και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαιντανό , τον δυόσμο, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.
Τα πιροσκί με πατάτα είναι νηστίσιμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΤΥΡΙ


Λιώνουμε το τυρί με το πιρούνι.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΑΥΓΑ

Βράζουμε καλά τα αυγά.

Τα λιώνουμε με το πιρούνι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (που έχουμε σωτάρει), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνιθο

Τα ΠΙΡΟΣΚΙ μας είναι ετοιμα μπορειτε να τα απολαυσετε ….
Δοκιμαστε τα …
Θα τα ετοιμαζετε συνεχεια…θα τα λατρεψουν τα παιδια σας και Εσεις!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου