***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ (NTR)











 Υλικα

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλυκου  αλάτι
3 ώριμες μπανάνες
1  βανίλια
3 κ.σουπας  Βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη  (1/2  κρυσταλλική+1/2 μαύρη)
2 αυγά
1 κουβερτούρα (εγω παιρνω αυτή)NESTLÉ DESSERT Πραλίνα
 και 50γρ. για την επικάλυψη~παιρνω και μια λευκη για την επικαλυψη
Αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
Εκτελεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα  και  το αλάτι) και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και  ανακατεύουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα με τα στερεά υλικά και το 1/3 από το μείγμα της λιωμένης μπανάνας.
Έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε ελαφρά με το μίξερ.
Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα.
Τεμαχίζουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα .

 Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω τους και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αλευρωνουμε  και βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα και  τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για  45 με 50′ στους 180° στον αέρα.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να δούμε αν θα βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης.
Μόλις ψηθεί ξεφορμάρουμε σε 10′ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μία σχάρα.
Λιώνουμε τα 50γρ. της κουβερτούρας,η τη λευκη σοκολατα, με τα οποία διακοσμούμε το γλυκό μας.
Τέλος πασπαλίζουμε με αμυγδαλα(η οτι ξηρους καρπους που μας αρεσουν) τριμμένα.
 Καλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

TIPS

Τα αυγά τα ρίχνουμε ένα ένα φροντίζοντας να ενσωματωθεί το καθένα στο μείγμα και  μετά να ρίχνουμε το άλλο.
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑΣ (NTR)












Υλικα


2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σουπας  μπέικιν πάουντερ
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο


Εκτελεση

 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη.Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε 1 κούπα αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Έπειτα ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.Τέλος προσθέτετε τις μπανάνες. (Μπορείτε είτε να τις πολτοποιήσετε με το πιρούνι είτε να τις κόψετε κυβάκια.)
 Βάζετε το μείγμα σε θήκες για muffin.
 Ψήνετε στο φούρνο για 20΄-30΄ στους 180 C.
 Οταν ειναι ετοιμα μπορειτε να τα πασπαλισετε με

Γλασο σοκολατας

(κοβετε μια σοκολατα υγειας  σε κομματακια και τοποθετειτε σ ενα κατσαρολακι~ριχνετε 100ml κρεμα γαλακτος και αφηνετε να λιωσει η σοκολατα~ανακατευετε συνεχως~τελος ριχνετε 2 κουταλιες σουπας βουτυρο~
κατεβαζετε απο τη φωτια~αφηνετε να κρυωσει ~ και πασπαλιζετε τα muffins). 


 Καλη επιτυχια!!!!!!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ (NTR)
















Υλικά

Για τα μπισκότα

3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
400 ml γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα σοκολάτα

450 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. μαργαρίνη
1 συσκευασία κακάο σκόνη


Για την κρέμα βανίλια

600 ml γάλα
5 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα

Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και προσθέτετε το κονιάκ.Βουτάτε τα μπισκότα και τα στρώνετε στο ταψί.


Για την κρέμα σοκολάτας

Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.


Για την κρέμα βανίλια

Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και διαλύετε στο κρύο γάλα το άνθος αραβοσίτου.
Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψάκι βάζετε μία στρώση από μπισκότα αφού τα έχετε βουτήξει στο γάλα.
Στρώνετε από πάνω μισή από την σοκολατένια κρέμα.
Βάζετε άλλη μία στρώση από μπισκότα.
Στρώνετε την κρέμα βανίλιας.
Βάζετε μία τελευταία στρώση από μπισκότα.
Καλύπτετε το γλυκό με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα

Καλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ+ΒΡΩΜΗ....(NTR)








ΥΛΙΚΑ

2  αυγά
200 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1,5 φλ. βρώμη
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ. σουπ. γάλα
125 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα
2 κουτ. σούπας καρύδια τριμμένα
3 κουτ. σούπας cranberries
2-3 κουτ. σούπας αμύγδαλα ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ
Προσθέτουμε το βιτάμ κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τη σόδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ζύμη
Τώρα ρίχνουμε τη σοκολάτα, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάνε όλα τα υλικά παντού
Με δύο κουτάλια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. (Το σχήμα βγαίνει λίγο αφηρημένο)
Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά στους 200οC
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και εν συνεχεία κάνουμε επίθεση στα μπισκοτάκια
Καλη Επιτυχια + Καλή μας όρεξη! 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ(NTR)

   










     ΥΛΙΚΑ

80 γρ νισεστέ
160 γρ αλεύρι
1 αυγό
65 γρ ζάχαρη
1 βανίλια 
125 γρ βούτυρο γιά άλειμμα
1 κρόκο αυγού γιά τό γλάσο
100 Γρ. Ζάχαρη άχνη
2 Κ.γλ.  χυμό από λεμόνι

και στολίδια γιά πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε τήν ζύμη μας
Με όλα μαζί τα υλικά, κάνουμε μια ζύμη. Κόβουμε τα μπισκοτάκια με τα ειδικά φορμάκια,καργουλες,τετραγωνα σχηματα,ρομβους,τριγωνα (οτι μας αρεσει) τά αλείβουμε  μέ τόν κρόκο  και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 12-15 λεπτά
Κάνουμε το γλασο
Ανακατεύουμε  άχνη  καί χυμό
Τα αλείφουμε με γλάσο η αν θελουμε με λιωμένη κουβερτουρα και κολλάμε το ένα με το άλλο
Μετά τα πασπαλίζουμε με τά στολιδάκια
      Ετσι εχουμε ωραια δαχτυλίδια πετσετας για το τραπεζι μας….

      Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ (ΤΗΓΑΝΙΤΗ)ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~24~ (NTR)










ΥΛΙΚΑ

Για τη ΖΥΜΗ

500 γρ. αλεύρι
1-3  κουταλιες  ελαιόλαδο
Νερο όσο πάρει (από τη βρυση)
Μια πρέζα αλάτι (1/2 κουταλακι)
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
Ηλιελαιο η Καλαμποκελαιο  για το τηγανισμα
Αλευρι για το ανοιγμα του φυλλου
Σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνυετε το αλευρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε λίγο – λίγο νερό και ταυτόχρονα ανακατεύετε, μέχρι να πάρετε μια ζύμη αρκετά εύπλαστη.
Τη ζυμώνετε για 10 λεπτά, την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε σε διαφανή μεμβρανη.
Την αφήνετε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Την χωρίζετε στα 4 τεμαχια και ανοίγετε κάθε τμήμα σε στενόμακρο φύλλο.
 Πασπαλίζετε πάνω στο κάθε φύλλο το 1/4 από την φέτα  πασπαλιζετε εσωτερικα με σουσαμι και λιγο ηλιελαιο και τυλίγετε από την μακριά πλευρά σε ρολό.
 Τυλιγετε το ρολό σε χαλαρό «σαλίγκαρο».
Ζεσταίνετε το Ηλιελαιο σε τηγάνι και τηγανίζετε τις τυρόπιτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρονται ζεστές. Είναι πανευκολες για Πρωινο ..

Μπορειτε να εχετε τη ζυμη στο ψυγειο σας και όταν χρειασθειτε να την ετοιμασετε.Με οτι ΥΛΙΚΑ σας αρεσουν (Κοτοπουλο~Κρεας~Κιμα~Λαχανικα...)
Καλη Επιτυχια.

Παντεσπάνι Kορμος(NTR)




Παντεσπάνι

 ΥΛΙΚΑ

  10 αυγά
  2 φλιτζάνια ζάχαρη
  2 φλιτζάνια τριμμενα αμύγδαλα
  2 φλιτζάνια αλεύρι
  2  φακελακια μπέκιν πάουντερ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κτυπαμε πρώτα τα αυγα με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα.
Τοποθετουμε  λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να χωρίσει περιφερειακά απ' το ταψί.
Όταν ψηθεί το κόβουμε στην μέση, σε 2 φύλλα (θα γίνουν μ' αυτό το παντεσπάνι, 2 κορμοί).

Αμέσως μετά φτιάχνουμε την κρέμα. Είναι η γνωστή κρέμα πατισερί (Διαβαστε τη Συνταγη)



Κρεμα Πατισερι (NTR)










Κρεμα Πατισερι

ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη   επίσης   1 ποτήρι γάλα
 1/2 ποτήρι αλεύρι
 1/2 ποτήρι κορν-φλάουρ
 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα αδειάζουμε 3 ποτήρια γάλα και τα 2 ποτήρια ζάχαρη και την βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί.
Στο μεταξύ, σε μπολ αδειάζουμε 1 ποτήρι γάλα, το 1/2 ποτήρι αλεύρι, το 1/2 ποτήρι κορν-φλάουρ και τα 4 αυγά.
Τα χτυπάμε με το μίξερ
Αδειάζουμε μετά το μίγμα στην κατσαρόλα που είναι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Ανακατεύουμε συνεχώς (γιατί κολλάει πολύ εύκολα) μέχρι να βράσει.
Μόλις τη δούμε να έχει σφίξει και να κοχλάζει, είναι έτοιμη.


Στην κρέμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
1 κουβερτούρα σοκολατα σε κομμάτια...

Σε ένα αλουμινοχαρτο (διπλο) και από επανω μεμβρανη
 τοποθετούμε το μισό κομμένο παντεσπάνι.
 Απλώνουμε την μισή κρέμα.
και το τυλίγουμε σχετικά σφιχτά κυλινδρικα.
Εγώ, το τυλίγω και σε μία πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα το ξετυλίγουμε...

ΥΛΙΚΑ
 για την επικάλυψη

 1 φακελάκι σαντιγι σε σκόνη
 και 1 κουβερτούρα Σοκολατα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Χτυπάμε τη σαντιγι  και λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα.
Μετά τα ανακατεύουμε. 
Καλύπτουμε τον κορμό και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Καλη Επιτυχια….

TIPS:
Τη ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
 να τη φυλαξετε θα σας χρειασθει για ολες τις κρεμες   που θα θελησετε να ετοιμαζετε….

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (NTR)






 ΥΛΙΚΑ
  
  1 κουτι φυλλο σφολιάτας 
  1 κουτί μανιτάρια
  200γραμ. μπέικον,
 κρεμμύδι κομμενο σε μικρα κομματακια
300 γραμ. κίτρινα τυριά
 άνιθο
 λίγο αλάτι
 πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε λάδι. Προσθέτουμε το μπέικον και τον άνηθο.
Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τα γεμίζουμε.
Μπορουμε να κοψουμε και στρογγυλες σφολιατες και να τα κανουμε σαν πουγκακια.
Ψηνουμε στους 180 βαμους για 20 λεπτα εως να  ροδισουν
Καλη Επιτυχια.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (ΓΛΥΚΙΕΣ+ΑΛΜΥΡΕΣ) ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

      




       ΥΛΙΚΑ



2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 ½ κούπες του τσαγιού γάλα
2 κουτακιες σουπας Βουτυρο λιωμένο
Λίγο  Λαδακι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετουμε σ ένα μπολ όλα τα υλικα ανακατευουμε
Αφηνουμε να φουσκωσουν για 15 με 20 λεπτα .
Εχουμε  βαλει το λαδι να καψει και τηγανιζουμε τις τηγανιτες μας.

      ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ
      ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ      ΕΤΟΙΜΕΣ

     TIPS


Βατόμουρα, κομμένο μήλο, μπανάνα, άλλα φρούτα
Σιρόπι
Ξηροί καρποί – αμύγδαλα, καρύδια
Σιρόπι σοκολάτας
Σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλας, μαρμελάδα βερίκοκο,
βουτυρο
Μέλι


      Για αλμυρές τηγανίτες, μπορούμε να τρίψουμε επάνω τους,
      όπως είναι ζεστές  τυρι ρεγκατο η γραβιερα η φετα , 
      ή απλά να προσθέσουμε φέτες γραβιέρας 
      ανάμεσα στα στρώματα τηγανίτας.

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε ένα μπολ περνάμε από ένα κόσκινο το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι, για να μην σβολιάσουν.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε λίγο το αυγό με το γάλα και έπειτα το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί.
 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο.
Προαιρετικά, μπορούμε στο μείγμα στο μπολ να προσθέσουμε κομμάτια φρούτων που προτιμάμε, όπως μήλο, μπανάνα, κλπ.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε όσο μείγμα θέλουμε στο τηγάνι, για να πετύχουμε το πάχος και το μέγεθος που επιθυμούμε.
Τηγανιζουμε   την τηγανίτα πρώτα από τη μια πλευρά.
Μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται φούσκες, μετά από τρία περίπου λεπτά, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως με μέλι, πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα, μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας η ότι μας αρεσει….
     Καλη Επιτυχια και Καλη σας Ορεξη…..

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ (μαμας)~1~ (NTR












Τα παιδακια σας θα ξετρελαθουν...οπως και εσεις....Δοκιμαστε να τις ετοιμασετε ....

ΥΛΙΚΑ

250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
 1 κουτ. σούπας αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε  το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια.

Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα.

Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα.

Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30  λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε όλα τα είδη πίτσας, με τα συστατικά της αρεσκείας μας.

Καλη Επιτυχια και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!