***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑ (NTR)







Υλικα


Για την βάση

250 γρ. τριμμένα μπισκότα (πτι μπερ ή μιράντα)
6 κουταλιές σούπας βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο

Για την κρέμα

400 γρ. cream cheese
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 συσκευασία βανίλια

Για την επιφάνεια

 5  κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
 ζεσταμένη και αραιωμένη με λίγο κονιάκ

 Εκτελεση

Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο που έχουμε προηγουμένως λιώσει.

Τα στρώνουμε καλά μέσα σε στρογγυλή φόρμα. 
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα κτυπώντας στο μίξερ τα τυριά, την ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το λεμόνι, την βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το κτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κτυπηθεί λίγα λεπτά ακόμη.
 Το μίγμα θα είνα λίγο αραιό.
 Μη το φοβηθείτε καθόλου.
Το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και το ψήνουμε σε μέτριό φούρνο για 40 λεπτά περίπου. (Εγώ το έψησα στο αέρα στους 180 βαθμούς).

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο φουσκωτό και αφράτο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.

...{ Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μια κομπόστα φραουλας  της οποίας το σιρόπι το έχουμε δέσει με corn flour (για κάθε κούπα σιρόπι 1 κουταλιά corn flour)....}

Στη συγκεκριμένη συνταγή πάντως η μαρμελάδα ταιριάζει πολύ.

Καλη επιτυχια!!!!!!!!

ΡΟΛΟ ΤΥΡΙΩΝ με ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ(NTR)






Υλικα

Μια σφολιατα{αν Θελουμε τηγανιτα}

1 τυρί philadelphia

20 ελιές πράσινες και μαύρες χωρις κουκουτσια

μαϊντανός

3 κ.σ.παρμεζάνα

1 κ.σ.τριμμένο κουκουνάρι

πιπέρι

σταφίδες ξανθές και μαύρες
κράνα η οτι μας αρεσει 
berries

Εκτελεση
Υπαρχουν δυο τροποι να ετοιμασουμε αυτα τα ρολακια 

Ο πρωτος τροπος

ειναι να κοψουμε τη σφολιατα σε τετραγωνα τεμαχια και ..να γεμισουμε με τη γεμιση (που θα ετοιμασουμε )και να τα τηγανισουμε σε ηλιελαιο..






και

Ο Δευτερος τροπος ειναι οπως σας λεω.... να τα ετοιμασετε {χωρις σφολιατα}

Στο μπλεντερ  λειώνουμε τις ελιές με λίγο μαϊντανό,, παρμεζάνα, κουκουνάρι .
Ανακατεύουμε με το τυρί και το πιπέρι.

 Πλάθουμε σε ρολό.
Σε λαδοχαρτο απλώνουμε σταφίδες μαύρες, ξανθές και κράνα ή ό,τι είδος berries βρούμε καθώς και λίγα φύλλα χονδροκομμένου μαϊντανού. Κολλάμε πάνω το ρολό τυριού και το κλείνουμε.

Το αφήνουμε όλο το βράδυ τυλιγμένο στο ψυγείο
.
Το σερβίρουμε  την επομενη μερα.

Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!



ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ!!!!!!(NTR)











ΥΛΙΚΑ

 3 κιλα αρνακι η κατσικακι
 3 ΛΕΜΟΝΙΑ το  χυμό λεμονιού
 1 1/2 κ.σουπας ξιδι
 1 1/2 κ.σ. ξερή ρίγανη
 μια πρέζα ξερό θυμάρι
 2 κ.σ. μουστάρδα
 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
 χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο μπολ, και ανακατεύοντας με ένα σύρμα προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ και το καλύπτουμε με τη μαρινάδα
Βεβαιωνόμαστε ότι η μαρινάδα έχει πάει σε όλο το κρέας (ανακατεύουμε με τα χέρια σας).
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε το ταψί στο πάνω ράφι του ψυγείου μας.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο (κατά προτίμηση την επόμενη μέρα): προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αντικαθιστούμε με αλουμινόχαρτο. 

Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα/θέση του φούρνου.
Ψήνουμε για 2 ώρες.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε ζουμί μαζί με τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας (φροντίζουμε να πάει παντού).
Ψήνουμε για μία ώρα, γυρνάμε το κρέας, και περιχύνουμε και πάλι το κρέας με το ζουμί και τη μαρινάδα.
Ψήνουμε για μια ώρα ακόμα, ανάλογα και με το πόσο ψημένο προτιμάμε το κρέας μας. 

Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί» πριν το κόψουμε
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, πατάτες τηγανιτές, πράσινη σαλάτα ....

{Το ιδιο ακριβως ~με την ιδια μαριναδα~ετοιμαζουμε και το ΑΡΝΑΚΙ η ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ στη ΣΟΥΒΛΑ}

Καλή όρεξη!!!!!!

Tips: 

Αυτή η μαρινάδα είναι κατάλληλη τόσο για αρνάκι όσο και για κατσικάκι. Ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος που θα αγοράσετε (μπούτι, ωμοπλάτη ), ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει.
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερό δενδρολίβανο αντί για ρίγανη και θυμάρι.
 Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πικάντικη μουστάρδα.

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ(NTR)










ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ


Οι μαρινάδες βάζουν κι αυτές το λιθαράκι τους στην επιτυχία. Το σωστό μαρινάρισμα ενισχύει τη γεύση της σάρκας και την κάνει πιο τρυφερή.
Σε μερικές περιπτώσεις το μαρινάρισμα σχεδόν… επιβάλλεται όπως π.χ. στα κυνήγια, τόσο για να μαλακώσει η σάρκα όσο και για να φύγει η κάπως βαριά μυρωδιά πριν το μαγείρεμα. (Στα κυνήγια δεν περιλαμβάνονται βέβαια τα αγριογούρουνα… εκτροφείου.)
Βασικές αρχές για σωστό και ασφαλές μαρινάρισμα είναι:
  • Πλένουμε σχολαστικά το υλικό (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι κ.λπ.) που πρόκειται να μαρινάρουμε.
  • Χρησιμοποιούμε σκεύη που δεν οξειδώνονται. Προτιμώμενα είναι τα γυάλινα ή τα κεραμικά, πορσελάνινα κ.λπ. ενώ το αλουμίνιο απαγορεύεται δια ροπάλου.
  • Βάζουμε τα τρόφιμα που μαρινάρουμε στο ψυγείο. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος ευνοεί την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, βακτηρίων κ.λπ.
  • Σκεπάζουμε τα τρόφιμα που μαρινάρουμε ώστε να μην πιάνουν κρούστα οι άκρες που περιοδικά δεν καλύπτονται από το υγρό. Ανακατεύουμε συχνά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
  • Δεν μαρινάρουμε… μέρες ολόκληρες ένα υλικό πιστεύοντας ότι θα μαλακώσει πιο πολύ. Αν μείνει πολύ στη μαρινάδα θα αποκτήσει πιο έντονη γεύση (μέχρι ενός ορίου) αλλά δεν θα μαλακώσει παραπάνω. Άλλωστε η μαρινάδα εισχωρεί στις πρώτες στιβάδες του ιστού, δεν φτάνει μέχρι την καρδιά του εκτός αν είναι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μαριναρίσματος, κόβουμε το υλικό σε μικρότερα κομμάτια.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρινάδα που περίσσεψε για να φτιάξουμε σάλτσα που θα συνοδεύσουμε το κρέας (κοτόπουλο κ.λπ.) αλλά προηγουμένως θα πρέπει να την βράσουμε καλά.
  • Ως γενική ιδέα μπορούμε να κρατήσουμε ότι το λάδι βοηθά τα κρέατα να κρατούν την υγρασία τους ενώ τα όξινα (λεμόνι, κρασί, ξύδι κ.λπ.) χαλαρώνουν τους ιστούς και μαλακώνουν το κρέας.

Για πουλερικά


-Ελαιόλαδο, γιαούρτι, χυμός λεμονιού (+θυμάρι)
-Ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, ρίγανη
-Ελαιόλαδο, μηλόξυδο, σάλτσα σόγιας, μέλι (κάνει και ωραία κρούστα)


Για χοιρινό


-Ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, κόλιανδρος, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
-Ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι, μέλι
-Μπύρα, κρεμμύδια σε ροδέλες, σπασμένες σκελίδες σκόρδο
-Ελαιόλαδο, μέλι, σιναπόσπορο, σπασμένες σκελίδες σκόρδο


Για αρνί


-Ελαιόλαδο, γιαούρτι, φασκόμηλο
-Ελαιόλαδο, φρέσκα φύλλα μέντας, λεμόνι
-Ελαιόλαδο, σπασμένες σκελίδες σκόρδο, κρεμμύδι σε ροδέλες, δενδρολίβανο


Για μοσχάρι και μεγάλο κυνήγι (μαγειρευτά)


-Ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, δάφνη, μπαχάρι


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ + ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Σοκολατένια Μπισκότα με Καστανή Ζάχαρη(NTR)



ΥΛΙΚΑ

170 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
330 γρ. βούτυρο 
2 αυγά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
καστανή κρυσταλλική ζάχαρη για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε την άχνη, το κακάο, τα αυγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. 
Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να ξεκουραστεί και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. 
Βάζουμε μπόλικη καστανή ζάχαρη σε ένα πιάτο.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς. 
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε χοντρά μακρόστενα μπαστούνια διαμέτρου 3 - 4 εκ. 
Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου, τις οποίες πιέζουμε ελαφρώς ώστε να γίνουν πιο επίπεδες.
 Επειτα τις περνάμε μία-μία από την καστανή ζάχαρη και τις πιέζουμε μέσα σε αυτήν και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε η ζάχαρη να κολλήσει επάνω τους. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπαστό σκεύος.

TIPS: 

Η καστανή ζάχαρη δεν λιώνει το ίδιο εύκολα με τη λευκή κι έτσι, όταν την πασπαλίζουμε στην επιφάνεια ενός γλυκού, οι κόκκοι της παραμένουν ολόκληροι και σχηματίζουν μια τραγανή κρούστα

Μπισκότα με κορνφλέικς(NTR)





Για τα Μικρα και Μεγαλα Παιδια!!!!!!!!!!Δοκιμαστε τα!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ


130 γρ. βούτυρο 
140 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική (όχι την υγρή με τη μελάσα)
2 αυγά
170 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. κορνφλέικς



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν (εναλλακτικά, με μίξερ χειρός). 
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τις σταφίδες. 
Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για πολύ λίγο, για να μην πάρει αέρα
......το ζυμάρι........
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, με μια λαδόκολλα.
 Σε ένα μπολ βάζουμε τα κορνφλέικς.
 Πλάθουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις ρολάρουμε μέσα στα κορνφλέικς. Τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω στη λαμαρίνα αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 18 - 20 λεπτά.
Καλη Επιτυχια!!!!!!

TIPS ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ (NTR)

   





TIPS

Αν η φόρμα μας είναι από σιλικόνη, δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσουμε και να την αλευρώσουμε.
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ έχει ψηθεί, κάνουμε το εξής κόλπο: βυθίζουμε στο κέντρο του καθέτως ένα μαχαίρι και το ξαναβγάζουμε· αν βγει με υπολείμματα νωπής ζύμης επάνω του, συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό.


Το βουτύρωμα της μεταλλικής φόρμας

Το βουτύρωμα και το αλεύρωμα των μεταλλικών φορμών γίνεται ως εξής: Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα με ένα πινέλο. Τη βάζουμε στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει λίγο το βούτυρο· με αυτόν τον τρόπο, δεν θα απορροφήσει το αλεύρι. Ρίχνουμε 4 - 5 κουτ. σούπας αλεύρι και κουνάμε τη φόρμα, ώστε να πάει παντού. Την αναποδογυρίζουμε και τη χτυπάμε με δύναμη πάνω στον πάγκο δυο-τρεις φορές, ώστε να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι. Θα πρέπει να μείνει μόνο μια λεπτή στρώση πούδρας.
Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσουμε.

Τα κεικ που δεν φουσκωνουν

Συμβαίνει και στους καλύτερους οικιακούς ζαχαροπλάστες να μην φουσκώσει κατά πώς πρέπει το κέικ. 
Όμως το «πατικωμένο» αυτό σκεύασμα δεν το πετάμε.
 Το κόβουμε σε κομμάτια τα οποία τρίβουμε στο μούλτι, λίγα-λίγα, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. 
Αυτά τα ψίχουλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως βάση και ως topping για ένα trifle, ως βάση για ένα τσιζκέικ ή για μια γρήγορη μους στο ποτήρι, ακόμα και για να γαρνίρουμε το γιαούρτι μας μαζί με το πατροπαράδοτο γλυκό του κουταλιού.




ΚΕΚΑΚΙΑ με ΓΙΑΟΥΡΤΙ (NTR)




     ΥΛΙΚΑ

3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο βούτυρο  για τις φόρμες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα,
 τ' αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν. 
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη έως ότου ενσωματωθούν.
 Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, στρογγυλες η τετραγωνες,τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ΜΠΡΑΟΥΝΙ .... με Ελαιόλαδο χωρίς Αυγά (NTR)




      ΥΛΙΚΑ

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο
2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ξύσμα από  πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
280 γρ. ζάχαρη
280 γρ. νερό
110 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ καρύδια, χοντρα τριμμένα
150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
 Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς. 
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το ελαιόλαδο. 
Τα χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο από ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά (όχι παραπάνω, γιατί θα ξεραθεί). Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. 
Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!1

Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΠΡΩΙΝΟ....ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑ(NTR)








ΤΗΓΑΝΙΤΑ  ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑ...ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΙΝΟ!!!!!!


Υλικα

1 lt γάλα

150 γραμμάρια ζάχαρη

125 γραμμάρια αλεύρι

λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτελεση

Βράζουμε τα 3/4 του γάλακτος με τη φλούδα λεμονιού και την κανέλλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.

Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε τα υλικά του βήματος 2, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και τα περνάμε ένα κόσκινο ή ψιλό σουρωτήρι.

Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά όλα μαζί και μόλις αρχίζει να βράζει, αφήνουμε για 1 ακόμα λεπτό(πρέπει συνεχώς να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στο δοχείο) και κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού έχει κρυώσει και σκληρύνει το κόβουμε σε τετράγωνα 3-4 cm, το περνάμε από το αλεύρι και το χτυπημένο αυγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Σερβίρεται ζεστό και πασπαλισμένο με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλα, η..
με τριμμενο τυρακι και μαρμελαδα!!!!!!
Το τελειο Πρωινο Κυριακης..
Καλη σας Ορεξη!!!!!!

Cookies Μπανάνα(NTR)



Υλικά

100 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

1 μεγάλη, ώριμη μπανάνα, λιωμένη στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φακελάκι (1 κοφτό κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ

125 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε ζαχαροπλαστεία)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτω το αυγό, τη λιωμένη μπανάνα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμα.

Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και την αμυγδαλόσκονη, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιόμορφο και σχετικά σφικτό μείγμα.

Σε μια λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα μεγάλο και σχετικά ρηχό ταψί στρώνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Με ένα κουτάλι της σούπας βάζω κουταλιές από το μείγμα στη λαδόκολλα, πιέζοντας πολύ απαλά, για να στρογγυλέψει λίγο το μείγμα.

Βάζω τις κουταλιές σε απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους, για να έχουν χώρο να φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνω τα cookies για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.

Τα βγάζω, τα ξεκολλάω προσεκτικά από τη λαδόκολλα και τα αραδιάζω σε μια κρύα σχάρα.

Τα αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσουν καλά.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ(NTR)








Υλικά

1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα, καθαρισμένα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

50 ml λευκό, ξηρό κρασί

1/2 κουτ. γλυκού μέλι

1 γεμάτη κουτ. σούπας μουστάρδα 

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να νοστιμίσουν. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθούν καλά.
Βάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι και «ψήνουμε» για περίπου 4 - 5 λεπτά.
Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεχτικά για να μη διαλυθούν) και ψήνουμε για άλλα περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και 50 ml ζεστό νερό.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα ψάρια και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να σωθούν τα υγρά.
Ελέγχουμε ένα ψάρι ανοίγοντας το λίγο από την κοιλιά: αν δούμε στη ραχοκοκαλιά αίμα, μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην τα στεγνώσουμε.
Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πράσινη σαλάτα εποχής.

TIPS: Αν τα ψάρια είναι μικρά ή μεσαία, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να μη στεγνώσουν

ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ(NTR)






Θέλετε να κάνετε έκπληξη στα μικρά αλλά... και στα μεγάλα παιδιά του σπιτιού σας; 
Φτιάξτε αυτήν τη συνταγή!και Δοκιμαστε τη και ΕΣΕΙΣ!!!!!


Υλικα
8 φέτες κέικ
1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα σοκολάτα
1 μικρή συσκευασία (250 γρ.) Merenda
1 συσκευασία (300 gr ) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
100 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
ξυλάκια για γλειφιτζούρια

       Για το γαρνίρισμα

τριμμένα μπισκότα
σπασμένα καραμελάκια σοκολάτας

Εκτελεση

Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη. 

Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.

Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την Merenda και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ' ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10' για να σφίξουν.

Τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν. Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα τοποθετουμε στα γλειφιτζούρια.

Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!! 



ΒΟΤΑΝΑ ***ΕΥΤΥΧΙΑΣ***(NTR)













Το νόημα της ευτυχίας δεν είναι για όλους το ίδιο. Ορισμένοι την ταυτίζουν με τον πλούτο, άλλοι με την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα ή τη φήμη… Για πολλούς αρκεί μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος, ένα χαμόγελο και η αίσθηση ότι οι άνθρωποι γύρω τους είναι καλά, για να νιώσουν και οι ίδιοι ευτυχισμένοι. Είναι αλήθεια ότι η «συνταγή» της πολύτιμης ευτυχίας αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την εποχή που ζούμε και τον τρόπο που ερμηνεύουμε τα πράγματα. Ωστόσο, κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι απαραίτητα συστατικά της «συνταγής» είναι η πνευματική διαύγεια, η ηρεμία και η καλή διάθεση. 
Επιλέξαμε τα βότανα που φημίζονται για την ιδιότητά τους να διώχνουν τη θλίψη, να τονώνουν το σώμα, να αυξάνουν την ενεργητικότητα και να «καθαρίζουν» το νου.
 Αναμφίβολα ένα φλιτζάνι με βασιλικό ή γλυκόριζα δεν έχει μαγικές ιδιότητες, είναι όμως ένας πολύτιμος σύμμαχος που θα μας φέρει πιο κοντά στην πνευματική ισορροπία και την ψυχική γαλήνη.

Ο κρίνος της χαράς
Ο κρόκος ή σαφράν είναι ένα είδος κρίνου που απαντάται σε πολλούς πολιτισμούς και στον οποίο αποδίδεται πλήθος ιδιοτήτων. Καταπολεμά το άγχος, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη, ενώ θεωρείται ότι έχει και αντιγηραντική δράση. Λέγεται ότι ο Δαλάι Λάμα τρώει κάθε πρωί μια μεγάλη κουταλιά κρόκου για μακροζωία και πνευματική διαύγεια, ενώ στην Ινδία προστίθεται κρόκος στα γαμήλια εδέσματα, για να είναι φωτεινή και ευτυχισμένη η ζωή του ζευγαριού. Στην αγορά θα βρούμε κρόκο σε νηματίδια και σε σκόνη. Μπορούμε είτε να ρίξουμε μια πρέζα στη σαλάτα είτε να βάλουμε λίγα νηματίδια κάτω από τη γλώσσα για άμεση απορρόφηση.

Το μαγικό ταραξάκο

Ιαματικό, θεραπευτικό, καταπληκτικό, μαγικό… Η πληθώρα των χαρακτηρισμών που αποδίδονται στο ταραξάκο οφείλεται στο γεγονός ότι έχει πολύπλευρη δράση: τονώνει τον οργανισμό, αλλά και την πνευματική διαύγεια, χαρίζει αίσθημα ευεξίας και βοηθά στην καλή ηπατική λειτουργία. Φύεται σε όλη την Ευρώπη, την Βόρεια Ασία και την Αμερική. Είναι ασφαλές βότανο με ήπια δράση.

Η ρίζα της ζωής
Το τζίνσενγκ, η πασίγνωστη κινεζική ρίζα, διεγείρει το νευρικό σύστημα, τονώνει τις σωματικές και διανοητικές λειτουργίες, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως -ιδιαίτερα στην Ανατολή- ως αντικαταθλιπτικό. Από την άλλη μεριά, όμως, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, υπερδιέγερση, καθώς και αύξηση της πίεσης, γι’ αυτό και καλό είναι να αποφεύγεται σε περιπτώσεις υπέρτασης και να μη γίνεται χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διαλείμματα.

Το γλυκό αγχολυτικό
Η γλυκόριζα ή γλυκοριζα θεωρείται ότι ρυθμίζει την ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού, αλλά επειδή αυξάνει την πίεση του αίματος πρέπει να αποφεύγεται από τους υπερτασικούς. Δρα ως τονωτικό και συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους. Αποτελεί, λοιπόν, μια γλυκιά λύση για πνευματική ισορροπία. Ωστόσο, καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλό σάκχαρο, υπέρταση, προβλήματα στη χοληδόχο κύστη, ηπατική κίρρωση, νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και οι εγκυμονούσες.

Το πράσινο γιατρικό
Το πράσινο τσάι (από τα χλωρά φύλλα του φυτού Camellia sinensis) είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά. Έχει τονωτική και διεγερτική δράση, ενώ θεωρείται και ενισχυτικό της μνήμης. Επιπλέον, πλήθος ερευνών έχουν συσχετίσει την κατανάλωσή του με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη, της υψηλής χοληστερίνης, ακόμη και με τον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Η λήψη του με μέτρο είναι ασφαλής, αλλά σε περίπτωση κατάχρησης μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ευερεθιστότητα.

Το βότανο των πρωτόπλαστων
Το δεντρολίβανο λέγεται ότι είναι το δεύτερο βότανο μετά τη δάφνη που πήραν οι πρωτόπλαστοι μαζί τους όταν εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και την αιμάτωση του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, ώστε να αποδίδουν καλύτερα. Δεν συνιστάται η λήψη του κατά τη διάρκεια της κύησης, καθώς και η κατάχρηση, επειδή μπορεί να έχει την αντίθετη από την αναμενόμενη δράση (δυσκολία συγκέντρωσης, ακόμα και σπασμούς ή ίλιγγο).

Άρωμα ευτυχίας
Η λεβάντα με το χαρακτηριστικά ευχάριστο άρωμά της είναι ένα βότανο που θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση, ηρεμεί τα νεύρα, είναι υπναγωγό, χαρίζει πνευματική διαύγεια και επιδρά καταπραϋντικά σε περιπτώσεις ανησυχίας, υπερέντασης και εκνευρισμού. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται από όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, καθώς και από τις εγκύους.

Το βοτάνι της ψυχής

To βαλσαμόχορτο είναι γνωστό με διαφορετικά ονόματα, όπως υπερικό το διάτρητο, σπαθόχορτο, βοτάνι του Αγίου Ιωάννη, και του αποδίδονται πολλές δράσεις: είναι διεγερτικό, τονωτικό, καταπολεμά την αϋπνία, τη νευρικότητα και την ευερεθιστότητα. Επίσης, υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία ότι είναι ήπιο αντικαταθλιπτικό, αποτελεσματικό στις περιπτώσεις μέτριας κατάθλιψης. Το βαλσαμόχορτο φύεται σε πολλά μέρη της Ευρώπης, ενώ στην Κρήτη συναντάμε 9 διαφορετικά είδη του φυτού. Χρειάζεται, ωστόσο, μέτρο στη χρήση του, επειδή σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, ναυτία και ξηροστομία.

Το φυτό της μνήμης

Το Ginkgo biloba είναι ευρέως γνωστό ως το βότανο που ενισχύει τη μνήμη. Του αποδίδονται, ωστόσο, και πολλές ακόμη σημαντικές ιδιότητες, όπως η βελτίωση της διαταραγμένης ψυχικής ισορροπίας, η καταπολέμηση του άγχους, η δημιουργία αισθήματος ευεξίας, η ενίσχυση της συγκέντρωσης, η βελτίωση της διάθεσης και η πνευματική εγρήγορση. Συνήθως, πωλείται σε κάψουλες και καλό είναι να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε σκευάσματος. Στις παρενέργειες της λήψης του αναφέρoνται ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η διάρροια, η ζάλη και η αλλεργική δερματίτιδα.

Το βότανο του θάρρους
Το θυμάρι, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λέξη θυμός, που σημαίνει θάρρος, στη λαϊκή μας παράδοση συνδέεται με τη γενναιότητα. Θεωρείται τονωτικό του νευρικού συστήματος και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης και άγχους, επειδή χαρίζει πνευματική διαύγεια. Ωστόσο, έχει την ιδιότητα να αυξάνει την πίεση του αίματος, γι’ αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται από υπερτασικούς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, σε πολύ υψηλές τοξικές δόσεις μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ίλιγγο και νεφρικές διαταραχές.

Όνειρα ευτυχίας
Σύμφωνα με τη λαϊκή μας παράδοση, αν κάποιος ονειρευτεί φρέσκο και ολόδροσο βασιλικό θα έχει ευχάριστα, ρομαντικά νέα, ενώ αν είναι νιόπαντρος θα έχει ευτυχισμένη ζωή. Ο βασιλικός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά σε προβλήματα μνήμης και στην κατάθλιψη, καταπολεμά το άγχος και τη νευρικότητα, ενώ λόγω της ιδιότητάς του να προκαλεί υπνηλία συμβάλλει σε έναν ήρεμο και καλό ύπνο. Θεωρείται ασφαλές βότανο, αλλά σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να έχει τις αντίθετες από τις αναμενόμενες δράσεις, δηλαδή να προκαλέσει υπερένταση και νευρικότητα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τον προσθέσουμε στο φαγητό, τις σάλτσες και τις σαλάτες μας.

Χαλάρωση και ηρεμία

Η πασιφλόρα είναι ένα βότανο με κατευναστικές και ηρεμιστικές ιδιότητες που δρα ευεργετικά κατά του άγχους και της αϋπνίας, ενώ του αποδίδεται και αντικαταθλιπτική δράση. Η δράση της είναι πιο δυνατή από αυτήν του χαμομηλιού και του τίλιου. Είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους αισθάνονται πιεσμένοι και έχουν μελαγχολική διάθεση. Είναι ασφαλές βότανο, αλλά σε μεγάλη δόση μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.

Happy... ροφήματα
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα βότανα της επιλογής μας ως αφέψημα ή ως έγχυμα: 


Έγχυμα


Βάζουμε 1 κουταλάκι από το βότανο της αρεσκείας μας σε μια κούπα ζεστό νερό, το αφήνουμε 7-10΄ και το σουρώνουμε. 
Με τη μορφή εγχύματος, μπορούμε να πάρουμε το βαλσαμόχορτο, το ταραξάκο, το πράσινο τσάι, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, το θυμάρι, τη λεβάντα, την πασιφλόρα και το Ginkgo biloba.

Αφέψημα


 Όταν το νερό που έχουμε στο μπρίκι αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε 1 κουταλάκι από το βότανο της αρεσκείας μας, το αφήνουμε 3-5΄, το σουρώνουμε και το πίνουμε. Με τη μορφή αφεψήματος μπορούμε να πάρουμε το τζίνσενγκ και τη γλυκόριζα.

Μείξεις βοτάνων 


Μπορούμε να συνδυάσουμε ορισμένα βότανα για να ενισχύσουμε τη δράση τους. Η πασιφλόρα συνδυάζεται με το τζίνσενγκ, σε περίπτωση που θέλουμε να επιτύχουμε πνευματική καθώς και σωματική τόνωση. 
Επίσης, το ταραξάκο και ο κρόκος μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους σε περιπτώσεις που ο στόχος είναι η τόνωση, η ευεξία, η διαύγεια μνήμης, αλλά και η αντιμετώπιση του στρες. 

Συχνότητα
 


Μπορούμε να πίνουμε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για 3 εβδομάδες. 

Στη συνέχεια, κάνουμε ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας και αν χρειαστεί συνεχίζουμε για άλλες 3 εβδομάδες.

 Συνιστάται να εναλλάσσουμε τα βότανα που λαμβάνουμε, για να παρέχουμε στον οργανισμό μας νέα συστατικά. 

Καλό είναι, λοιπόν, να μην παίρνουμε το ίδιο βότανο πάνω από 2-3 μήνες.....