***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)







Με αυτή τη γενική συνταγή {της Γιαγιας μου} για μαρμελάδες μπορείτε με τα φρούτα της αρεσκείας σας να φτιάξετε όποια μαρμελάδα Θελετε...ευκολα ...

Υλικά ( Φρούτα της αρεσκείας σας )

Ζάχαρη (η αναλογία φρούτου -ζάχαρης είναι 4 προς 3. Δηλαδή για κάθε κιλό φρούτου βάζετε 750 γραμμάρια ζάχαρης.)

Εκτέλεση

1.     Βράζετε τα βάζα.

2.     Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρούτα τα τοποθετητε σε μια κατσαρολα και τα σκεπάζετε για περίπου 8 -10 ώρες με τη ζάχαρη να βγάλουν το ζουμί τους.

3.     Βράζετε τα φρουτα με τη ζαχαρη και τα ξαφρίζετε .

4.     Όταν η μαρμελάδα δέσει τη βάζετε όπως είναι καυτή στα βάζα που τα βγάζετε από την κατσαρόλα (που τα εχετε βρασει)ένα - ένα εκείνη την ώρα.

5.     Γεμίστε τα βάζα μέχρι επάνω, σκεπάστε τα με διάφανη μεμβράνη, περάστε και από ένα λαστιχάκι και κλείστε τα με τα καπάκια τους.
    
    6.  Φυλάξτε τις μαρμελάδες σας σε δροσερό, σκιερό μέρος.
          Καλη Επιτυχια...

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Γλυκο ψυγειου με φρυγανιες.(NTR)





Ευκολο Γρηγορο καταπληκτικο...Δοκιμαστε το!!!!!!!

Υλικα


1 πακέτο φρυγανιές
2 φάκελλα άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
1200 γρμ. γάλα φρέσκο
100 γρμ. ζάχαρη
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
20 γρμ. ζάχαρη άχνη
Σιρόπι βύσσινο η Σιροπι σοκολατας η νιφαδες σοκολατας
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο, (η χοντροκομμένο)

Για το Σιρόπι

1 1/2 ποτήρια νερό
150 γρμ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι

Εκτελεση

Στρώνετε σε ένα πυρέξ τις φρυγανιές και καλύπτετε τυχόν κενά με μικρά κομματάκια
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι τις φρυγανιές
Φτιάχνετε το άνθος αραβοσίτου με τα 1200 γρμ. γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει, και απλώνετε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα.
Το βάζετε ξανά στο ψυγείο να παγώσει, για μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζετε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.
Το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρετε με λίγο σιρόπι βύσσινο. Η σοκολατας νιφαδες η σιροπι σοκολατας.
Καλη Επιτυχια!!!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΕΚΙΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ(NTR)









Μια πανεύκολη συνταγή  έτοιμο σε 5 λεπτά για το ψυγείο. 
Ένα λαχταριστό  σοκολατένιο γλυκό χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας…

Υλικά

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
400 γρ. [1 κουτί] ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα .
Μόλις λιώσουν καλά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε καλά και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για κέϊκ [μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας] και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Μπορείτε και για όλο το βράδυ.
Τα ξεφορμάρετε και τα απολαμβάνετε σκέτα ή με σαντιγί ή με σιρόπι βύσσινο ή μπανάνας η σοκολατα ...
Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΚΕΤΣΑΠ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)







Οπως σας εχω δωσει τη Συνταγη μου για τη Μαγιονεζα ετσι και για το Κετσαπ  μπορειτε μονη σας να ετοιμασετε χωρις συντηρητικα την Κετσαπ σας και να τη γευεσθε  με ολα σας τα φαγητα..Δοκιμαστε τη.....

ΥΛΙΚΑ

2 ώριμες και ζουμερές ντομάτες
1 βάγια(δαφνη)
1 σκελίδα σκόρδο(προεραιτικο)εγω δεν βαζω
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι balsamico 
1 κουταλιά της σούπας corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες..
Τις περνάμε στο multi, για λίγο, αφήνοντας και κάποια κομματάκια τους..
Ρίχνουμε τις ντομάτες, την βάγια(δαφνη)~ το σκόρδο κομμένο στη μέση, ~το ελαιόλαδο,το ξύδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει 2 με 3 βράσεις, ανακατεύοντας συνεχώς...
Μόλις βράσει, διαλύουμε το corn flour σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση, ανακατεύοντας.
Το μείγμα μας, πρέπει να έχει την μορφή της κέτσαπ, (ούτε πολύ πηχτό, ούτε πολύ νερουλό), τέλος, αφαιρούμε από την φωτιά και  αφήνουμε να κρυώσει...

~μη χασετε τη Συνταγη~συνοδευτικο σε ολα σας τα φαγητα,σαντουιτς και οτι σας αρεσει!!!!!!

Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΖΑΜΠΑΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)








Υλικα
1 φύλλο σφολιάτας
5 φέτες ζαμπόν (σε μικρά κομμάτια)
1 1/2 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, ένταμ ,κασέρι)
1/2 κούπα τυρί φέτα
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 αυγό
1 κρόκο αυγού για να αλείψουμε την επιφάνεια
σουσάμι

 Εκτελεση
Ανακατεύουμε τα τυριά,το ζαμπόν, το αυγό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα  ταψί.Απλώνουμε στη μέση και κατά μήκος της σφολιάτας το μίγμα με τα τυριά και το ζαμπόν.Κόβουμε 8 οριζόντιες  λωρίδες δεξιά και αριστερά του φύλλου.Ενώνουμε τις πρώτες λωρίδες γύρω από το μίγμα και στην συνέχεια σταυρώνουμε τις λωρίδες επάνω στο μίγμα για να κλείσει, σχηματίζοντας πλεξούδα.Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για  40-50 λεπτά.
Καλη Επιτυχια!!!!!!!



ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~1~ (NTR)












ΥΛΙΚΑ

4 πατατες
100 γρ παρμεζανα τριμμενη
Αλατι
Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βραζουμε τις πατατες τις αφηνουμενα κρυωσουν  τις καθαριζουμε και τις τοποθετουμε στον τριφτη και τις τριβουμε
Βαζουμε όλα τα υλικα σ ένα μπολ
Και ανακατευουμε καλα
Στρωνουμε αντικολλητικο χαρτι σε ένα ταψακι
Πλαθουμε σαν κεφτεδακια το μιγμα μας καιτα τοποθετουμε στο ταψι
Εχουμε προθερμανει το φουρνο στους 250 βαθμους και ψηνουμε στους 200 βαθμος για 35-40 λεπτα.
Αν θελουμε μπορουμε να τηγανισουμε τους πατατοκεφτεδες με Ηλιελαιο.
Συνοδευουμε με σαλατα η κρεας ψητο.
Καλη Επιτυχια!!!!!