***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Εκμέκ Κανταϊφι Της Γιαγιας(NTR)







Υλικα

Για το κανταϊφι

500 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο λιωμένο(εγω βαζω Γαλακτος Ηπειρου)

Για το σιροπι

200 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη

Για τη κρέμα γαρνιρίσματος

700 γρ. γάλα φρέσκο
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 κρόκοι αυγού χτυπημένοι
40 γρ. αλεύρι μαλακό
40 γρ. κορν φλάουρ
½ κουταλάκι γλυκού βανιλια
50 γρ. κρύο βούτυρο φρέσκο

Για τη σαντιγι

500 γρ. κρέμα γάλακτος 
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης 
(εγω βαζω Αμυγφαλα και Καρυδια τριμμενα)
 για πασπάλισμα

Εκτελεση

Για το κανταϊφι 

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
 Στρώνουμε στη βάση του το φύλλο κανταΐφι κολλητά ώστε να μην έχει καθόλου κενά και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
 Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 5 με 8 λ. ή μέχρι να ροδίσει. 
Το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λ το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Για το σιρόπι

 Σ' ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε 200 ml νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. 
To βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. 
Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το φύλλο κανταΐφι.

Για τη κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλια  και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε καλά το κορν φλάουρ, 
το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους χτυπημένους κρόκους.
Παίρνουμε μερικές(κουταλιες  σουπας) από το ζεστό γάλα και τις ρίχνουμε σταδιακά, 1 κ.σ. τη φορά, μέσα στο μπολ με το μείγμα κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα χλιαρό χυλό (αυτό το κάνουμε για να ζεστανουμε το μείγμα κορν φλάουρ, διότι αν το ρίξουμε κατευθείαν σε καυτό γάλα θα σβολιάσει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα).
Αφού κάψει καλά το μείγμα γάλακτος ρίχνουμε το χλιαρό πλέον χυλό 
με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα, και πολύ καλά, μέχρι να σφίξει το μείγμα, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας.
Απλώνουμε  τη κρέμα στο ταψί πάνω από το φύλλο κανταΐφι και το αφήνουμε στη άκρη μέχρι να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς τη κρέμα.

Για τη σαντιγι

 Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια (πηχτή) σαντιγί.
 Με μια σπάτουλα ή με κορνέ γαρνίρουμε με τη σαντιγί όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω από τη κρέμα και το πασπαλίζουμε από πάνω φιστίκι Αιγίνης. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.




 Ειναι το πιο ευκολο και γρηγορο γλυκο...Δοκιμαστε το!!!!!
 Καλη Επιτυχια!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου