***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)










ΥΛΙΚΑ

1 Κρόκος αυγού
1 κουταλάκι Γάλα
λίγο Αλάτι
6 Μήλα
600 γρ. Βούτυρο
125 γρ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα Βερίκοκα
250 γρ. Σφολιάτα
90 γρ. Φιλε Αμυγδαλο
2 κουταλιες  Μέλι 


Σάλτσα Βερίκοκο


250 γρ. Βερίκοκα
Μπράντι ή Χυμός λεμονιού
λίγη Ζάχαρη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνετε τη σφολιάτα σε μακρόστενο σχήμα. Κόβετε σε 6 μικρότερα κομμάτια (15X7,5 εκ. το καθένα). Με την ειδική ροδέλα κόβετε τη σφολιάτα σε λωρίδες χωρίς να τις χωρίσετε. 
Τις αλείφετε με το μείγμα του αυγού (κρόκος, γάλα και αλάτι ανακατεμένα). Παίρνετε προσεκτικά το κάθε κομμάτι και το ακουμπάτε σε ατομικό φαρμάκι. Αφήνετε τις κομμένες λωρίδες να πέσουν, σκεπάζοντας έτσι τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας έχοντας σχήμα δαντέλας. 
Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 5 κομμάτια σφολιάτας. 
Βάζετε τα 6 φαρμάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε
 τις "φωλιές" για 10-15 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε. 


Με κοφτερό μαχαιράκι βγάζετε τα κουκούτσια από τα μήλα (ή με το ειδικό εργαλείο) και κάνετε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο κέντρο τους. 
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ανακατεύετε τα βερίκοκα με το μέλι και τα μισά αμύγδαλα. 

Βάζετε στο άνοιγμα των μήλων και αφήνετε λίγο να προεξέχουν. 
Αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε για 45 - 50 λεπτά, αλείφοντάς τα με βούτυρο κάθε 10 λεπτά. 

Γεμιζετε τις φωλιτσες και σερβιρετε...

Tips:
Αν δε θελετε να μπειτε στη διαδικασια με τα ΜΗΛΑ εναλλακτικα μπορειτε να τριψετε τα αποξηραμενα βερικοκα .τα Αμυγδαλα  και τη Σαλτσα απο τα Βερικοκα
και να Γεμισετε τις φωλιες σας!!!!ετσι κανετε ενα τελειο γλυκακι ..πολυ-πολυ γευστικο και γρηγορο...

Καλη Επιτυχια!!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου